havermout ontbijt

Video: To Go Havermout ontbijt

Nu de dagen weer korter worden is het heerlijk om ‘s ochtends een keertje extra te snoozen.  Maar die extra slaaptijd moet natuurlijk wel weer ingehaald worden. Hoe doe je dat? Nou met dit To Go havermout ontbijt bijvoorbeeld. Breakfast in a jar noemen ze dat in Amerika. Deze kan je namelijk heel makkelijk mee nemen naar je werk. Scheelt toch weer een minuut of 15 aan de keukentafel. In de herfst en winter eet ik heel graag warme havermout. Dat is dit recept niet, het is koud. Maar wel heel lekker en voedzaam. Daar kan je het prima een ochtendje op uithouden.

Ik maak dit ontbijtje in de PowerBlender van Philips. Dit is een enorme krachtpatser en ook echt een snelle jongen. Ik heb de blender de afgelopen maanden uitvoerig getest en ben heel enthousiast over dit apparaat. Er zit een smoothieprogramma op en met één druk op de knop blend hij in 60 seconden een lekkere smoothie voor je. Dit programma kan je ook gebruiken voor dit havermout ontbijt. Want eigenlijk is het gewoon een hele dikke smoothie met yoghurt, havermout en rood fruit. Je kan heel goed diepvriesfruit voor dit recept gebruiken. Daar heeft deze blender helemaal geen moeite mee. Geen rood fruit in huis? dit is ook heel lekker met stukjes mango, kersen of ander fruit. Voor de crunch voeg ik nog een beetje granola toe aan het einde. Dat wordt smullen achter je bureau.

Klik hier als je de video niet kunt zien en vergeet je niet te abonneren op mijn kanaal.

Ingrediënten voor 1 ontbijtje
40 gr havermout
150 ml yoghurt
Halve banaan
Handje rood fruit (uit de vriezer)
Vers fruit om te garneren
1 el granola

Zo maak je het
Doe de havermout, de yoghurt, de banaan en het diepvriesfruit in de blender en blend er een gladde massa van.

Schenk het havermout ontbijt in een afsluitbaar potje.

Verdeel het verse fruit over de smoothie.

Garneer het havermout ontbijt met wat crunchy granola.

Doe de deksel er op en neem je To Go ontbijtje mee naar je werk, naar collega of waar dan ook.

PS vergeet geen lepel mee te nemen.

havermout ontbijt havermout ontbijt havermout ontbijt

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik superleuk! 

Dit bericht is in samenwerking met Philips, lees hier mijn disclaimer.

Fresh & Easy: Noedelsoep met kip en Aziatische groenten
Diary Oktober #2 Opruimwoede en onverwachts naar het ziekenhuis
Bewaar
4 Comments
  • wieke

    29 oktober 2017 at 18:15 Beantwoorden

    Simpel en ook lekker; ontbijt/lunch op het werk; 40g havermout met kaneel ,overgieten met heet water en een in blokjes gesneden appel.

  • Laura

    17 oktober 2017 at 23:17 Beantwoorden

    Ik doe dit ook, alleen dan zonder blender. Maak ik het de avond van te voren, kan ‘t de dag erna mee. Inderdaad die lepel niet vergeten!!

  • Janny Dassen

    17 oktober 2017 at 20:57 Beantwoorden

    Eten we elke dag, al heel lang. I.p.v. yogurt gebruiken wij havermelk i.v.b.m. zuivelintolerantie! Mijn man met banaan, ik met appel en voor allebei frambozen uit de vriezer! Heerlijk en heel voedzaam. Echt de hele ochtend geen honger gevoel! Mijn man voegt pompoenpitten toe en voor mij zonnebloempitten en een beetje lijnzaad olie. Zo leuk om dit als recept van jullie te lezen! Bedankt voor jullie fijne recepten!
    Blijft erover om jullie een hele fijne tijd toe te wensen. Geniet van alles, het is een heel bijzonder gebeuren, zo’n klein hummeltje !

Plaats een reactie