overnight oats

Overnight Oats met frambozen en chocola

Havermout is still going strong! Echt ik zie de kunstwerkjes (want dat maken jullie ervan) nog steeds volop voorbij komen op Instagram. En eerlijk, ik ben het zelf ook nog lang niet zat. In de zomer houd ik het liever bij overnight oats, lekker koud! Straks als het kwik weer daalt, komt de warme versie weer op tafel. Ik eet het trouwens meestal als lunch, omdat ik mijn dagelijkse Griekse yoghurt ontbijtje niet kan missen.

Het grote voordeel van overnight oats, is dat je het van tevoren klaar kunt maken. Je zet je bakje ‘s avonds voordat je gaat slapen in de koelkast. En s’ochtends kan je meteen aanvallen. Of je neemt het mee naar je werk dat kan ook. Ik heb nu een zomerse versie gemaakt met frambozen, kokos en chocola. Heerlijk! Ik gebruik zelf trouwens gewoon koemelk, maar dit kun je uiteraard vervangen voor een plantaardige versie. En als je nou gruwelt van koude pap, dan kan je het altijd nog even in de magnetron zetten. Dan smelt de chocola ook zo lekker! Smullen!

overnight oats

Ingrediënten voor 1 persoon
30 gr havermout
150 ml (plantaardige) melk
Handje frambozen
Stukje pure chocolade gehakt
1 el geraspte kokos

Zo maak je het
Je kunt dit op 2 manieren maken. De snelle manier is: doe alle ingrediënten bij elkaar in een kom. Meng het en zet het in de koelkast. De volgende dag kun je het direct eten of meenemen naar je werk.

De tweede manier kost iets meer tijd, maar ziet er wel lekkerder uit. Meng de havermout met de melk en zet dit in de koelkast.

De volgende dag haal je de overnight oats uit de koelkast en voeg je de toppings toe.

De smaak is hetzelfde, het ziet er alleen net iets gezelliger uit.

overnight oats overnight oats

Dit recept is Voedselzandloper proof.

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100! nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Fresh & Easy: Salade met falafel en tahin dressing
Fotoverslag beschuitje eten bij Mijn Stadstuin
Bewaar
7 Comments
 • Miranda

  26 augustus 2015 at 12:14 Beantwoorden

  Wauw wat is dit lekker! Heb het voor vandaag als lunch. \r\nGa nu snel verder genieten. \r\n\r\nDoegie 🙂

 • Meike

  25 augustus 2015 at 11:46 Beantwoorden

  Het ziet er lekker uit! Ik hou van havermout, tijd om ook maar eens de overnights oats te proberen!

 • Kelly

  25 augustus 2015 at 11:34 Beantwoorden

  Hmm….Havermout. Ik ben het ook nog lang niet zat. Al heb ik het een aantal keren zo koud geprobeert, ben toch van de warme versie. 🙂 Koud vind ik het wel lekker gemeng met kwark, noten en honing.

  • Karin

   30 augustus 2015 at 17:19 Beantwoorden

   Koud, maar dan gemaakt met biogarde of (Griekse) yoghurt en een lepel chiazaad. En natuurlijk iets van fruit e.d.\r\nEen stevig overnight oats ontbijt. Heerlijk!

 • Carolien

  25 augustus 2015 at 09:28 Beantwoorden

  Ik maak dit zelf ook regelmatig! Samen met bananenpannenkoekjes mijn favoriet ontbijt!

 • Margot

  25 augustus 2015 at 07:50 Beantwoorden

  Het ziet eruit als een dessert!

Plaats een reactie