Menu

Overnight Oats met frambozen en chocola

Havermout is still going strong! Echt ik zie de kunstwerkjes (want dat maken jullie ervan) nog steeds volop voorbij komen op Instagram. En eerlijk, ik ben het zelf ook nog lang niet zat. In de zomer houd ik het liever bij overnight oats, lekker koud! Straks als het kwik weer daalt, komt de warme versie weer op tafel. Ik eet het trouwens meestal als lunch, omdat ik mijn dagelijkse Griekse yoghurt ontbijtje niet kan missen.

Het grote voordeel van overnight oats, is dat je het van tevoren klaar kunt maken. Je zet je bakje ’s avonds voordat je gaat slapen in de koelkast. En s’ochtends kan je meteen aanvallen. Of je neemt het mee naar je werk dat kan ook. Ik heb nu een zomerse versie gemaakt met frambozen, kokos en chocola. Heerlijk! Ik gebruik zelf trouwens gewoon koemelk, maar dit kun je uiteraard vervangen voor een plantaardige versie. En als je nou gruwelt van koude pap, dan kan je het altijd nog even in de magnetron zetten. Dan smelt de chocola ook zo lekker! Smullen!

overnight oats

Ingrediënten voor 1 persoon
30 gr havermout
150 ml (plantaardige) melk
Handje frambozen
Stukje pure chocolade gehakt
1 el geraspte kokos

Zo maak je het
Je kunt dit op 2 manieren maken. De snelle manier is: doe alle ingrediënten bij elkaar in een kom. Meng het en zet het in de koelkast. De volgende dag kun je het direct eten of meenemen naar je werk.

De tweede manier kost iets meer tijd, maar ziet er wel lekkerder uit. Meng de havermout met de melk en zet dit in de koelkast.

De volgende dag haal je de overnight oats uit de koelkast en voeg je de toppings toe.

De smaak is hetzelfde, het ziet er alleen net iets gezelliger uit.

overnight oats overnight oats

Dit recept is Voedselzandloper proof.

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100! nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

7 reacties

 • Karin
  30 augustus 2015 om 17:19

  Koud, maar dan gemaakt met biogarde of (Griekse) yoghurt en een lepel chiazaad. En natuurlijk iets van fruit e.d.
  Een stevig overnight oats ontbijt. Heerlijk!

 • Miranda
  26 augustus 2015 om 12:14

  Wauw wat is dit lekker! Heb het voor vandaag als lunch.
  Ga nu snel verder genieten.

  Doegie :)

 • Pauline
  25 augustus 2015 om 20:31

  Kan ook prima door als toetje :)

 • Meike
  25 augustus 2015 om 11:46

  Het ziet er lekker uit! Ik hou van havermout, tijd om ook maar eens de overnights oats te proberen!

 • Kelly
  25 augustus 2015 om 11:34

  Hmm....Havermout. Ik ben het ook nog lang niet zat. Al heb ik het een aantal keren zo koud geprobeert, ben toch van de warme versie. :) Koud vind ik het wel lekker gemeng met kwark, noten en honing.

 • Carolien
  25 augustus 2015 om 09:28

  Ik maak dit zelf ook regelmatig! Samen met bananenpannenkoekjes mijn favoriet ontbijt!

 • Margot
  25 augustus 2015 om 07:50

  Het ziet eruit als een dessert!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.

Bestel nu ons jubileummagazine FEEST