Menu
falafel-salade-33.jpg

Falafel salade met tahin dressing

We kennen natuurlijk allemaal een broodje falafel. Maar heb je wel eens eens een falafel salade geprobeerd?  Deze gezonde salade met tahin dressing is echt een aanrader! En een keertje wat anders dan anders. Eentje die lekker vult, maar toch gezond is. En een keertje zonder kaas. Het is een vegan recept als je de Griekse yoghurt vervangt voor plantaardige yoghurt.  Is het jullie al opgevallen dat ik bijna overal kaas overheen gooi? Ja ik ben er dol op! Maar vandaag even niet. Alhoewel feta zeker niet misstaan had in dit recept…

Tahin dressing

Ik maakte een dressing op basis van Tahin, dat is een sesampasta die veel in de Midden Oosterse keuken gebruikt wordt. Erg lekker al zeg ik het zelf. Helemaal in combinatie met het frisse van de yoghurt. Je kunt de falafel zelf maken volgens het recept op mijn blog (niet moeilijk, maar duurt wel wat langer) maar je kunt ook falafel bij De Turk kopen. Deze is ook van prima kwaliteit. Mijn tip: serveer er lekker Libanees platbrood bij. Dat wordt smullen!

Ingrediënten voor 4 personen
2 rode paprika’s
1 courgette
75 gr rucola
2 handjes worteljulienne
3 tomaten
Stukje komkommer
1 rode ui
250 gr falafel (recept)

Tahin dressing
3 tl tahin
2 el Griekse (of plantaardige) yoghurt
1 teentje knoflook
Sap van een halve citroen
Klein handje peterselie
Peper en zout

Zo maak je het
Bereid de falafel volgens het recept. Mocht je een kant en klare falafel gekocht hebben, dan kun je deze even kort opwarmen in de oven op 180 graden. Of kort in de grillpan leggen, dat kan ook.

Was de paprika en de courgette en snijd ze in repen en plakjes. Grill ze in 5 minuten aan weerszijden goudbruin en breng ieder stukje apart op smaak met wat peper en zout. Ik heb zelf een Cuisinart grill, daarin gaat het heel makkelijk. Maar het kan ook gewoon in de grillpan.

Verdeel de rucola over 4 borden. Verdeel over ieder bord een kleine beetje van de worteljulienne,

Snij de tomaten in partjes, de komkommer in blokjes en de rode ui in halve ringen. Verdeel dit over de sla.

Verdeel de gegrilde groentes en de falafel over de borden.

Maak een dressing van de Tahin, de yoghurt en het sap van een halve citroen. Breng het op smaak met een geperst teentje knoflook, wat peper en zout en wat gehakte peterselie.

Garneer de falafel salade met de tahin dressing.

Lekker met platbrood erbij.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan