ingredients valencia

10 leuke restaurants in Valencia

Ik had jullie beloofd om alle hotspots van Valencia nog op een rijtje te zetten. Na twee keer Valencia bezocht te hebben, ken ik de stad inmiddels op mijn duimpje. Dat is niet zo moeilijk, want Valencia is geen enorm grote stad. Maar iedere vierkante meter van deze Spaanse parel is goed benut, er staat ofwel een mooi gebouw, of een leuk park, of een leuke winkel en in de meeste gevallen een leuk restaurant. Valencia is het walhalla voor foodies en ik zet mijn 10 favoriete restaurants voor je op een rijtje.

1 Ontbijten bij  Dulce de Leche.

hotspots valencia
Ik was opslag verliefd. Wat een leuk tentje is Dulce de Leche. Het zit in de gastronomische wijk Ruzafa. Je kunt hier heerlijk ontbijten voor nog geen €5,00. Maar ook lekkere taartjes eten, cortado’s drinken (mijn favo) en lekker lunchen. Aanrader.

2. Pincho’s eten bij  Sagardi.

hotspots valencia
Je mag Spanje niet verlaten zonder een pincho gegeten te hebben. De lekkerste at ik bij Sagardi, midden in het centrum. De pincho’s staan uitgestald op de bar en je kunt pakken wat je wilt. Na afloop reken je de stokjes af. Superhandig. En ideaal als je zin hebt in een klein snackje.

3. Lekker uit eten bij Valen & Cia

valen & cia
Dit fijne restaurantje ligt in de chique wijk L’Eixample. Je kunt hier heerlijk eten. Ik zou, vooral in het weekend, wel even reserveren van tevoren. Houd er ook rekening mee dat de porties van de tapas en voorgerechten vrij royaal zijn. Maar alles is even lekker.

4. Relaxen bij La Mas Bonita aan het strand


Wat ik zo fijn vind aan Valencia is, dat het strand op fietsafstand is. Mijn favoriete plekje is La Mas Bonita. Alles wordt hier vers gemaakt en het is maar moeilijk kiezen tussen al het lekkers op de kaart. In het weekend kan het zo maar zijn dat je een uurtje moet wachten voor een tafeltje. Maar zo met uitzicht op de zee, is dat nog niet eens zo erg. Mijn tip: bestel een frappuccino.

5. Frozen yoghurt eten bij  Yooglers

yooglersIk ben een ijsjunkie, al zeg ik het zelf. Bij Yooglers kan je zelf je eigen frozen yoghurt (in 6! smaken) tappen. Ik word daar zo gelukkig van. Ook de toppings schep je er zelf op. Houd je meer van Italiaans schepijs dan moet je bij Amorino zijn. Dat is heerlijk biologisch ijs, dat in de vorm van een bloem op je hoorntje wordt geschept. Ook een aanrader.

6. Lekker vega eten bij restaurant Copenhagen
copenhagen valencia

Sowieso is de inrichting al prachtig bij Copenhagen. Als liefhebber van Scandinavisch design voel ik mij hier helemaal thuis. Op de kaart vind je heel veel vega gerechten, waarvan een groot deel ook vegan is. Ik at hier heerlijk en lekker gezond, dat is ook wel fijn.

7. Ontbijten bij Ingredients

ingredients valencia
Nog zo’n hippe hotspot in Ruzafa is Ingredients. Als je binnenkomt staat de fiets al tegen de muur, hipster alert. Je kunt hier de hele dag terecht, voor een uitgebreid ontbijt (mijn tip neem de brioche met boter en jam). Maar ook voor de lunch en het diner kan je hier aanschuiven. Ook verkopen ze zoals de naam al zegt, ingrediënten zoals brood, granen en koffie voor thuis. Leuk concept.

8. Uitgebreid dineren bij Cannala Bistro

canalla bistro valencia
Tien gangen in 1,5 uur eten, dat kan bij Cannala Bistro. Wat een heerlijke plek is dit. Geef wel even aan de bediening aan dat het iets langzamer mag, want anders sta je binnen een uur weer buiten. En dat is zonde van al het lekkers op de kaart. Ook hier moet je even reserveren.

9. Sapjes halen bij Zummo.

tips valencia
Verse sapjes ik ben er dol op. Zummo vind je op meerdere plekken in de stad en je kunt hier heerlijke smoothies en juices halen. Lekker healthy.

10. Shoppen bij Mercado Central
hotspots valencia

En de mercado central mag je natuurlijk niet overslaan  als je in Valencia bent. Deze overdekte markt is de parel van de stad. Mijn tip; ga ’s ochtends want dan is de verse vis nog volop aanwezig. Midden in de Mercado zit de Bar Central waar je terecht kunt voor een heerlijke tapas. Superlekker.

Dit waren mijn 10 tips voor Valencia. Als je gaat mag je deze adresjes eigenlijk niet overslaan. Veel plezier.

hotspots valencia

Wil je weten wat ik zoal gegeten heb in Valencia, kijk dan hier en hier even.

 

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in