Hotspot Barcelona

Hotspots in Barcelona

Twee weken geleden was ik een paar dagen in Barcelona met le boyfriend. Ik hou van Barcelona en ik heb er heel veel goede herinneringen aan. In 2007 heb ik hier namelijk een half jaar gewoond voor mijn stage. Inmiddels is het dus alweer acht jaar geleden dat ik hier voor het laatst was. Mijn vriend was nog nooit in Barcelona geweest en omdat ik vond dat dit echt niet kon, had ik hem een weekendje weg cadeau gedaan voor zijn verjaardag. Hij moest natuurlijk mijn 2e hometown zien.

Na acht jaar blijkt dat alles nog hetzelfde is, maar ook zo anders. De sfeer is nog steeds hetzelfde, het klimaat, de gezelligheid en de structuur van de stad. Ik vond het heel handig dat ik precies wist hoe ik ergens moest komen. Maar er is in acht jaar tijd ook veel veranderd. Heel veel restaurantjes zijn weg en er zijn weer veel nieuwe hotspots bijgekomen. In deze blog deel ik mijn 10 favo hotspots van mijn tripje naar Barcelona met jullie.

1. Chillen op het strand bij La Guingueta

Hotspot Barcelona

Het was iedere dag heerlijk weer in Barcelona. We besloten een fiets te huren en lekker naar het strand te fietsen. Dit is echt een aanrader. Je kan over de boulevard fietsen en vervolgens ergens op het strand neerploffen waar je maar wilt. Eerst gingen we bij de nieuwe haven op het strand liggen. Maar toen we eenmaal trek kregen, fietsten we terug naar Barceloneta en streken we neer bij een super leuk strandtentje: La Guingueta. We bestelden beiden een hamburger, deze was erg lekker! De kaart zag er sowieso erg goed uit, ze hadden ook allerlei verse en gezonde sapjes. Aanrader als je op een stranddagje ergens wilt lunchen!

2. Gin Tonic drinken bij The Lime House

Barcelona Hotspot

Als ik je één goede tip mag geven: Ga naar El Borne! Dit is echt de leukste wijk van Barcelona. Hier vind je de leukste barretjes, restaurantjes en gezellige pleintjes. Het is hier ook vrij druk, maar dat maakt het ook erg gezellig. Op vrijdag wilden we graag uitgaan. Voordat we naar de club gingen, leek het ons leuk om eerst nog een drankje te doen in El Borne. Bij toeval stuitten we op The Lime House. Eenmaal binnengekomen bleek dit een bar te zijn waar je allerlei verschillende soorten gin-tonic kon bestellen. De hele wand achter de bar staat vol met verschillende soorten gin. Er zaten hele gekke en vreemde smaken bij zoals, knoflook, tomaat of curry. Maar ook normale smaken zoals limoen, perzik of aardbei. Ik nam zelf een mojito, want ik hou eigenlijk niet van gin-tonic. Maar mijn vriend kon het wel waarderen en nam een limoen-peper gin-tonic. Ik heb het wel geproefd, maar hield het toch maar bij m’n mojito.

3. Pinchos happen bij Orio

Hotspot Barcelona

Oh wat was het moeilijk om hier mooie foto’s van te maken. Binnen in het restaurant was alles donker en zwart. Hmpf..Maar ach, het eten zelf is veel belangrijker natuurlijk. Je kan hier super lekkere pinchos eten. Pinchos zijn kleine tapa op een broodje met een prikkertje erin. De prikkertjes moet je bewaren, want die tellen ze achteraf om uit te rekenen wat je moet betalen. Ik had onder andere pinchos met jamon iberico, geitenkaas en zalm. Ook een fijn pluspunt van dit restaurant is dat je lekker buiten kan zitten op het terras.

4. IJsje halen bij Shanti Gelato

Hotspot Barcelona

Bij vakantie hoort wat mij betreft ijs! Struinend door El Borne liep ik tegen Shanti Gelato aan. Zij verkopen handgemaakt ijs naar Italiaans receptuur. Yum! Ik ben dol op kokosijs, dus hier ging ik voor. Ook de witte chocolade smaak is een aanrader. Ja, hier ben ik meer dan één keer geweest…

5. Mercado Santa Caterina bezoeken

Hotspot Barcelona

Een grote toeristische trekpleister in Barcelona is Mercat de La Boqueria. Dit is een overdekte markthal nabij de Ramblas. Deze heb ik zelf al heel vaak gezien, dus het leek mij een goed idee om eens een andere markt te bezoeken. In mijn reisgids stond als tip de Santa Caterina markt genoemd. Deze markt ligt in El Borne. Het is ook een overdekte markt, waar veel Barcelonezen hun boodschappen doen. Het is schoner,  netter en minder chaotisch als de Boqueria, maar ook leuk om te zien. Als je nog nooit naar La Boqueria geweest bent, dan raad ik je die aan. Maar als tweede optie is deze markt zeker een aanrader.

6. Tapas eten bij Cuines Santa Caterina

Hotspot Barcelona

Nadat we bij de markt geweest waren, hadden we natuurlijk weer trek. Naast de markt zit een heel leuk restaurantje met een terras. Alles wat je hier eet komt vers van de markt, dan zit je altijd goed dus. We namen hier een paar tapas om onze honger een beetje te stillen. Een aanrader, zeker als je van verse vis houdt! Dat schijnt hier top te zijn.

7. Paella eten in Port Vell

Hotspot Barcelona

Je kan Spanje niet verlaten zonder een bord paella gegeten te hebben, toch? In de oude haven (port Vell) zitten een aantal restaurants op een rij met een mooi uitzicht op de haven. De meeste restaurants serveren paella en veel verse vis. De ideale stek dus om een paella te bestellen. Ik nam zelf de vegetarische optie en mijn vriend nam de optie met vis en schelpdieren. Die laatste was al wel voorbereid, hij hoefde dus niet zelf zijn garnalen te pellen. De paella smaakte erg goed en bovenal is het een super gezellig plekje om te gaan eten.

8. Een bezoekje brengen aan Poble Espanyol

Hotspot Barcelona

Ik was nog nooit in Poble Espanyol geweest. Het ligt bovenop de Montjuic berg en ze noemen het Spanje in het klein. Eigenlijk is het een soort openluchtmuseum, waarin je alle bouwstijlen uit Spanje kan bewonderen. Je moet wel entree betalen om binnen te komen, maar ik vond het zeker de moeite waard. Er zijn heel veel terrasjes te vinden en ijssalons. Dus het is een goede gelegenheid om even wat te drinken of een ijsje te eten.

9. Tapas eten bij Bar Lobo

Hotspot Barcelona

Als je halverwege de Ramblas rechts een zijstraat induikt kom je bij Bar Lobo terecht. Deze bar kende ik al wel, maar heeft inmiddels een metamorfose ondergaan. Hier kan je ontzettend lekkere en goede tapas eten. Ook kan je goed buiten zitten op het grote terras, waar je geëntertaind wordt door verschillende straatartiesten. Sommige zijn echt heel goed, andere wat minder. Ik ging hier lunchen en bestelde verschillende tapas. De pitabroodjes met hummus waren om te smullen.

10. Ontbijten bij Divinus

Hotspot Barcelona

Het eerste ontbijtje wat ik at was bij Divinus op Passeig de Gracia. Dit is de wat duurdere winkelstraat van Barcelona. Dit was om de hoek van ons hotel en ik had op dat moment best wel trek na het reizen. Ik bestelde een cappuccino en een stokbroodje met ham. Super simpel, maar oh zo lekker. De ham in Barcelona, jamon iberico, is om te smullen. Daarnaast smeren ze het broodje in met tomaat, dit maakt het extra lekker.

Dit waren mijn tien tips voor Barcelona. Ik hoop dat jullie er wat aan hebben. Ben je zelf al eens in Barcelona geweest? En wat zijn jullie favo hotspots in Barcelona?

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in