Menu

Hotspots in Barcelona

Twee weken geleden was ik een paar dagen in Barcelona met le boyfriend. Ik hou van Barcelona en ik heb er heel veel goede herinneringen aan. In 2007 heb ik hier namelijk een half jaar gewoond voor mijn stage. Inmiddels is het dus alweer acht jaar geleden dat ik hier voor het laatst was. Mijn vriend was nog nooit in Barcelona geweest en omdat ik vond dat dit echt niet kon, had ik hem een weekendje weg cadeau gedaan voor zijn verjaardag. Hij moest natuurlijk mijn 2e hometown zien.

Na acht jaar blijkt dat alles nog hetzelfde is, maar ook zo anders. De sfeer is nog steeds hetzelfde, het klimaat, de gezelligheid en de structuur van de stad. Ik vond het heel handig dat ik precies wist hoe ik ergens moest komen. Maar er is in acht jaar tijd ook veel veranderd. Heel veel restaurantjes zijn weg en er zijn weer veel nieuwe hotspots bijgekomen. In deze blog deel ik mijn 10 favo hotspots van mijn tripje naar Barcelona met jullie.

1. Chillen op het strand bij La Guingueta

Hotspot Barcelona

Het was iedere dag heerlijk weer in Barcelona. We besloten een fiets te huren en lekker naar het strand te fietsen. Dit is echt een aanrader. Je kan over de boulevard fietsen en vervolgens ergens op het strand neerploffen waar je maar wilt. Eerst gingen we bij de nieuwe haven op het strand liggen. Maar toen we eenmaal trek kregen, fietsten we terug naar Barceloneta en streken we neer bij een super leuk strandtentje: La Guingueta. We bestelden beiden een hamburger, deze was erg lekker! De kaart zag er sowieso erg goed uit, ze hadden ook allerlei verse en gezonde sapjes. Aanrader als je op een stranddagje ergens wilt lunchen!

2. Gin Tonic drinken bij The Lime House

Barcelona Hotspot

Als ik je één goede tip mag geven: Ga naar El Borne! Dit is echt de leukste wijk van Barcelona. Hier vind je de leukste barretjes, restaurantjes en gezellige pleintjes. Het is hier ook vrij druk, maar dat maakt het ook erg gezellig. Op vrijdag wilden we graag uitgaan. Voordat we naar de club gingen, leek het ons leuk om eerst nog een drankje te doen in El Borne. Bij toeval stuitten we op The Lime House. Eenmaal binnengekomen bleek dit een bar te zijn waar je allerlei verschillende soorten gin-tonic kon bestellen. De hele wand achter de bar staat vol met verschillende soorten gin. Er zaten hele gekke en vreemde smaken bij zoals, knoflook, tomaat of curry. Maar ook normale smaken zoals limoen, perzik of aardbei. Ik nam zelf een mojito, want ik hou eigenlijk niet van gin-tonic. Maar mijn vriend kon het wel waarderen en nam een limoen-peper gin-tonic. Ik heb het wel geproefd, maar hield het toch maar bij m’n mojito.

3. Pinchos happen bij Orio

Hotspot Barcelona

Oh wat was het moeilijk om hier mooie foto’s van te maken. Binnen in het restaurant was alles donker en zwart. Hmpf..Maar ach, het eten zelf is veel belangrijker natuurlijk. Je kan hier super lekkere pinchos eten. Pinchos zijn kleine tapa op een broodje met een prikkertje erin. De prikkertjes moet je bewaren, want die tellen ze achteraf om uit te rekenen wat je moet betalen. Ik had onder andere pinchos met jamon iberico, geitenkaas en zalm. Ook een fijn pluspunt van dit restaurant is dat je lekker buiten kan zitten op het terras.

4. IJsje halen bij Shanti Gelato

Hotspot Barcelona

Bij vakantie hoort wat mij betreft ijs! Struinend door El Borne liep ik tegen Shanti Gelato aan. Zij verkopen handgemaakt ijs naar Italiaans receptuur. Yum! Ik ben dol op kokosijs, dus hier ging ik voor. Ook de witte chocolade smaak is een aanrader. Ja, hier ben ik meer dan één keer geweest…

5. Mercado Santa Caterina bezoeken

Hotspot Barcelona

Een grote toeristische trekpleister in Barcelona is Mercat de La Boqueria. Dit is een overdekte markthal nabij de Ramblas. Deze heb ik zelf al heel vaak gezien, dus het leek mij een goed idee om eens een andere markt te bezoeken. In mijn reisgids stond als tip de Santa Caterina markt genoemd. Deze markt ligt in El Borne. Het is ook een overdekte markt, waar veel Barcelonezen hun boodschappen doen. Het is schoner,  netter en minder chaotisch als de Boqueria, maar ook leuk om te zien. Als je nog nooit naar La Boqueria geweest bent, dan raad ik je die aan. Maar als tweede optie is deze markt zeker een aanrader.

6. Tapas eten bij Cuines Santa Caterina

Hotspot Barcelona

Nadat we bij de markt geweest waren, hadden we natuurlijk weer trek. Naast de markt zit een heel leuk restaurantje met een terras. Alles wat je hier eet komt vers van de markt, dan zit je altijd goed dus. We namen hier een paar tapas om onze honger een beetje te stillen. Een aanrader, zeker als je van verse vis houdt! Dat schijnt hier top te zijn.

7. Paella eten in Port Vell

Hotspot Barcelona

Je kan Spanje niet verlaten zonder een bord paella gegeten te hebben, toch? In de oude haven (port Vell) zitten een aantal restaurants op een rij met een mooi uitzicht op de haven. De meeste restaurants serveren paella en veel verse vis. De ideale stek dus om een paella te bestellen. Ik nam zelf de vegetarische optie en mijn vriend nam de optie met vis en schelpdieren. Die laatste was al wel voorbereid, hij hoefde dus niet zelf zijn garnalen te pellen. De paella smaakte erg goed en bovenal is het een super gezellig plekje om te gaan eten.

8. Een bezoekje brengen aan Poble Espanyol

Hotspot Barcelona

Ik was nog nooit in Poble Espanyol geweest. Het ligt bovenop de Montjuic berg en ze noemen het Spanje in het klein. Eigenlijk is het een soort openluchtmuseum, waarin je alle bouwstijlen uit Spanje kan bewonderen. Je moet wel entree betalen om binnen te komen, maar ik vond het zeker de moeite waard. Er zijn heel veel terrasjes te vinden en ijssalons. Dus het is een goede gelegenheid om even wat te drinken of een ijsje te eten.

9. Tapas eten bij Bar Lobo

Hotspot Barcelona

Als je halverwege de Ramblas rechts een zijstraat induikt kom je bij Bar Lobo terecht. Deze bar kende ik al wel, maar heeft inmiddels een metamorfose ondergaan. Hier kan je ontzettend lekkere en goede tapas eten. Ook kan je goed buiten zitten op het grote terras, waar je geëntertaind wordt door verschillende straatartiesten. Sommige zijn echt heel goed, andere wat minder. Ik ging hier lunchen en bestelde verschillende tapas. De pitabroodjes met hummus waren om te smullen.

10. Ontbijten bij Divinus

Hotspot Barcelona

Het eerste ontbijtje wat ik at was bij Divinus op Passeig de Gracia. Dit is de wat duurdere winkelstraat van Barcelona. Dit was om de hoek van ons hotel en ik had op dat moment best wel trek na het reizen. Ik bestelde een cappuccino en een stokbroodje met ham. Super simpel, maar oh zo lekker. De ham in Barcelona, jamon iberico, is om te smullen. Daarnaast smeren ze het broodje in met tomaat, dit maakt het extra lekker.

Dit waren mijn tien tips voor Barcelona. Ik hoop dat jullie er wat aan hebben. Ben je zelf al eens in Barcelona geweest? En wat zijn jullie favo hotspots in Barcelona?

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

15 reacties

 • Chantal Kiek
  20 december 2015 om 21:31

  Dank voor je lijstje
  We zijn nu in Barcelona en omdat ik je recepten zo waardeer, gingen we langs bij Bar Lobo.
  Helaas was onze ervaring niet de jouwe.
  Mooi plekje maar gehaaste bediening, het eten kwam na 2 minuten al. Niks gemoedelijk maar snel worden geholpen zodat we weer plaats konden maken voor de volgende klanten.
  ook de ham kroketjes waren smakeloos en de mosselen met room heel zout en sommige mosselen waren niet gaar (beetje blubberig nog).
  De scroppino daarentegen was heerlijk en het geserveerde bruine brood (zonder smeersel) was goed.
  Ook de prijzen waren veel hoger dan de de rest van de leuke tentjes in de buurt.
  B.v. Petit Pot, heerlijk eten, klein stukje verder.

 • Susan
  28 augustus 2015 om 20:06

  Onze favoriete restaurant is My Way. Culinair eten, niet duur, goede service. Gewoon Top.

 • Amy
  29 juli 2015 om 09:38

  La taverna del clinic, absoluut het beste restaurant van Barcelona!

 • Lisa
  25 juli 2015 om 16:16

  Jeej dit vind ik leuk! Vertrek over een maand voor (minimaal) een half jaar naar Barcelona en inmiddels wint de spanning het vaak van de voorpret, maar door deze post krijg ik er weer helemaal zin in! Ga dit zeker weer even opzoeken zodra ik er ben :)

 • Amber
  25 juli 2015 om 11:47

  Ik ben er nog nooit geweest maar het ziet er wel erg leuk uit!

 • Annika
  25 juli 2015 om 10:32

  Oh wat leuk zeg! Ik kan het je zeker aanraden, heb een toptijd gehad daar!

 • Annika
  25 juli 2015 om 10:31

  Klinkt goed! Even onthouden voor een volgende keer :)

 • Annika
  25 juli 2015 om 10:30

  Ja Gracia is ook een leuke wijk inderdaad!

 • Lot
  25 juli 2015 om 09:56

  Fijne stad Barcelona, voelde zo ruim en vrij. Met een vriendin er 3 dagen geweest in hotel vlak bij Ramblas en Cathedraal. Het dansen elke avond vond ik leuk o te zien en in tapasrestaurantje daar op de hoek was erg lekker, trouwens alles was lekker wat we er aten. De toeristenbus is erg handig en de kabelbaan naar Montjuic is ook aanrader.

  Jaar later naar Rome geweest en dat vond ik minder leuk om te zijn.

 • Joyce
  25 juli 2015 om 08:55

  Barcelona staat hoog op mijn citytrip lijstje, als het zover is, kijk ik zeker nog eens terug naar deze leuke tips :-)

 • Mariëlle
  24 juli 2015 om 14:48

  Wat onwijs gaaf dat je er even gewoond hebt zeg, daar zou ik wel meer over willen weten! Ik ben zelf namelijk ook aan het kijken voor een afstudeerstage in Barcelona. Dit vind ik dan ook een heel leuk lijstje! :)

 • Manon
  24 juli 2015 om 13:16

  Ik heb heerlijk gegeten bij een restaurant op een pleintje in de wijk Gracia. Ik ben de naam vergeten, maar het was echt heerlijk daar! Alle pleintjes ziin daar trouwens heel gezellig en gemoedelijk

 • Danielle
  24 juli 2015 om 10:58

  Oh dat ziet er stuk voor stuk heerlijk uit!

 • Laura
  24 juli 2015 om 08:39

  Mijn favoriet tijdens een weekendje daar was toch wel het flexitarische restaurant Flax and Kale. Super lekker eten en allemaal raw/vegan en vegetarisch of met vis. Ook de sapjes/smoothie zijn heerlijk en kun je in flesjes kopen!

 • Margot
  24 juli 2015 om 08:36

  Ik ben nog nooit in Barcelona geweest, maar het staat zeker op mijn lijstje! Wat ziet dat eten er allemaal goed uit zeg.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.

Bestel nu ons jubileummagazine FEEST