restaurant tips valencia

Foodie in Valencia

Nog geen jaar geleden ben ik tijdens een persreisje verliefd geworden op Valencia. “Ik kom snel weer terug!” jubelde ik tijdens het afscheid. Dat het zo snel zou zijn had ik zelf ook niet verwacht. Helemaal klaar met de kou en de regen, besloot ik vorige week heel impulsief om een tripje naar het buitenland te boeken. Echter was het weer in de rest van Europa ook niet al te best, behalve in Barcelona en de stad van de sinaasappels Valencia. Barcelona was qua vluchttijden niet handig en daarom boekte ik opnieuw een tripje naar deze fijne stad aan de Spaanse kust.

Valencia heeft mijn hart gestolen. Niet alleen vanwege de vele restaurants, volgens Tripadvisor zijn het er 2368, maar ook vanwege haar schoonheid. Prachtige gebouwen, mooie, maar vooral netjes onderhouden parken, het strand op fietsafstand, tal van resto’s met goed eten en een lekker zonnetje wisselen elkaar af. Ik voel mij hier, ondanks dat ik geen woord Spaans spreek, thuis. Het leuke van meerdere keren naar dezelfde stad gaan, is dat je nog meer straatjes ontdekt, waar je de vorige keer geen tijd voor had. Want meestal zitten in die verscholen straatjes, de mooiste pareltjes. Vandaag deel ik mijn food foto’s met jullie, pas op want je krijgt er gegarandeerd honger van. Ik zal later in een apart artikel nog mijn 10 favoriete hotspots op een rijtje zetten. Want één ding is zeker, als foodie moet je deze stad gezien hebben.
restaurant tips valencia

We verbleven in hotel Vincci Lys, een prima hotel met een fantastische ligging. Het hotel ligt precies tussen het oude centrum en de hippe wijk Ruzafa in. Met tal van winkels, resto’s en koffiebarretjes op loopafstand, de ideale plek om de stad te verkennen. Mijn tip, boek het hotel zonder ontbijt, want op iedere hoek van de straat kun je voor nog geen €5,00 prima ontbijten. Maar wakker worden zonder koffie lukt mij helaas iets minder, dus begon ik mijn dag iedere keer zo.

restaurant tips valencia

We kwamen vrijdagavond aan en om mijn verjaardag te vieren, gingen we op zoek naar een leuk tapas tentje. We kwamen uit bij Gastrobar Pico Fino op het Plaza del Reina. Een leuk, kleinschalig tentje met heerlijk eten. Ik had alleen te grote ogen en bestelde bijna alle tapas van de kaart. Sommige porties waren toch wel iets aan de grote kant, dus je kunt beter iets geduldiger te werk gaan.

dulce de leche valencia

Ontbijten doe je in Rufaza bij Dulce de Leche. Een super hippe tent met lekker puur eten. In Spanje zijn ze dol op zoet, dus voor een lekker huisgemaakt taartje ben je hier ook aan het juiste adres. 
restaurant tips valencia

Voor €5,00 kreeg je er een compleet ontbijt met pan con tomates, een croissantje, koffie met melk en jus d’orange. Beter kan je de dag niet beginnen.

sagardi valencia

Pincho’s kun je op iedere hoek van de straat wel krijgen. Ik hou ervan dat eten zo’n belangrijke rol speelt in Spanje. De lekkerste pincho’s at ik bij Sagardi. Ik ben vooral fan van de pincho met tonijn en ei. Maar ook het gevulde pepertje was erg lekker. Er tegenover vind je Orio, ook een hippe tent met lekker eten.

restaurant tips valencia

Bij Valen & Cia kan je ook bijzonder goed eten. Dit fijne restaurantje ligt in de chique wijk L’Eixample. Heerlijke plek met een fijne kaart. Ook zijn de tapas hier weer aan de grote kant. Ik had steeds wat communicatieproblemen, want naast de tempura had ik ook nog tomaten met tonijn besteld. Maar die waren ze vergeten, maar dat vond ik na de enorme portie tempura niet zo erg 🙂

restaurant tips valencia

Lekker tempura van groentes en vis, met een goddelijke chilisaus.

valen and cia

Als hoofdgerecht koos is voor de mini kebabs met yoghurtsaus van de chef. Heerlijk en leuk geserveerd zo in de broodjes. 
aqua de valencia

Maurits aan de Aqua de Valencia, de cocktail van deze stad met sinaasappel, gin, wodka, cava en suiker. Lekker!

la mas bonita valencia

Mijn lievelingsplekje in Valencia is toch wel La Mas Bonita aan het strand. Je moet de hele boulevard aflopen voordat je hem vindt. Deze spot is inmiddels bij meer mensen geliefd, want je moet vooral in het weekend, zeker een uurtje wachten op een tafeltje. Maar zo in het zonnetje aan het strand is dat echt geen straf. En het eten is het wachten waard. We hadden heerlijke kroketjes met geitenkaas, een huisgemaakte salade en nacho’s met guacamole en een goddelijke cheddardip! Delish!

yooglers valencia

Ik hou van frozen yoghurt en bij Yooglers kun je het zelf tappen (I like) en zelf je toppings scheppen (I like more). Je kunt hier kiezen uit 6 smaken, waaronder mango, cheesecake (heaven) en yoghurtijs zonder suiker. Zo lekker! Hij zit dicht bij het hotel, gevaarlijk dus!

restaurant tips valencia

In Spanje drink ik altijd cortado’s. Dat is een soort mini cappuccino, met in verhouding meer koffie dan melk. Hou ik van!

restaurant tips valencia

We gingen Vega eten bij restaurant Copenhagen, wederom in Rufaza. Een groot deel van de kaart is zelfs vegan. De inrichting is er super strak, op zijn Scandinavisch zeg maar en daar hou ik van. Het eten is ook heerlijk. Ik had vooraf een salade met quinoa en pompoen, daarbij mini soja hamburgers en als hoofdgerecht had ik aubergine gevuld met Scamorza kaas. Maurits had een ravioli met pesto en biet, ook erg lekker. Na hadden we Raw icecream van cashews, gezoet met agavesiroop. Aanrader!

amorino valencia

Ook vlakbij het hotel zit Amorino. Een ijssalon waar ze kunstwerkjes van je ijsje maken. De ingrediënten zijn allemaal biologisch en het ijs is echt heerlijk. Ik had dulce de leche, koffie en yoghurt. En je kunt zoveel smaken kiezen als je wilt. Score!

ingredients valencia

Ook in Ruzafa zit Ingredients, een hippe hotspot waar je de hele dag terecht kunt. Je kunt hier zoals de naam al pure ingrediënten kopen zoals brood, granen, wijnen, koffie en zoetigheden. Maar je kunt er ook terecht voor een koffietje met iets lekkers uit de bakkerij, een gezonde lunch, tapas en een cocktail of zoals ik deed een heerlijk ontbijt.

restaurant tips valenciaMijn behoefte aan yoghurt met muesli kwam weer oplaaien. Met on the side een heerlijk brioche broodje met boter en huisgemaakte jam. Mau had toast met tomaat en manchego kaas en een bietensapje met gember en appel. Ook lekker!
restaurant tips valencia

Ik heb ook heus nog wel iets anders op de foto gezet dan eten hoor…
zummo valencia

Lekker sapje halen bij Zummo. Ik zag later in mijn instagram foto’s dat ik precies hetzelfde sapje als vorig jaar had gekozen, met ananas en aardbeien. Lekker fris!

verdulito valencia

In Spanje lunchen ze super uitgebreid. In de meeste restaurants kan je tussen 13.00 en 16.00 dan ook een Menu del dia bestellen. Voor nog geen 10 euro eet je een heerlijk 3 gangen menu. Wij streken neer bij Verdulito, wederom een vega resto. Vooraf deelden we aardappelkroketjes, een simpele salade en een gazpacho. Als hoofdgerecht had ik een pasta pesto en na een panna cotta met rood fruit coulis. Super lekker en onbegrijpelijk dat dit zo goedkoop is.

mercado valencia

En uiteraard mocht een bezoekje aan Mercado Central niet ontbreken. Ok eerlijk, ik ben er 2 keer geweest. Ik blijf onder de indruk van deze prachtige overdekte markt. Vooral op de visafdeling kijk ik mijn ogen uit. De markt is iedere dag tot 15.00 geopend. Maar wil je zeker weten dat je geen vis mist, ga dan in de ochtend.

Ik heb wederom van Valencia genoten. Wat een heerlijke stad. Binnenkort zet ik nog even alle hotspots voor jullie op een rijtje.

Hasta Luego Valencia.

 

 

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in