Menu

Foodie in Valencia

Nog geen jaar geleden ben ik tijdens een persreisje verliefd geworden op Valencia. “Ik kom snel weer terug!” jubelde ik tijdens het afscheid. Dat het zo snel zou zijn had ik zelf ook niet verwacht. Helemaal klaar met de kou en de regen, besloot ik vorige week heel impulsief om een tripje naar het buitenland te boeken. Echter was het weer in de rest van Europa ook niet al te best, behalve in Barcelona en de stad van de sinaasappels Valencia. Barcelona was qua vluchttijden niet handig en daarom boekte ik opnieuw een tripje naar deze fijne stad aan de Spaanse kust.

Valencia heeft mijn hart gestolen. Niet alleen vanwege de vele restaurants, volgens Tripadvisor zijn het er 2368, maar ook vanwege haar schoonheid. Prachtige gebouwen, mooie, maar vooral netjes onderhouden parken, het strand op fietsafstand, tal van resto’s met goed eten en een lekker zonnetje wisselen elkaar af. Ik voel mij hier, ondanks dat ik geen woord Spaans spreek, thuis. Het leuke van meerdere keren naar dezelfde stad gaan, is dat je nog meer straatjes ontdekt, waar je de vorige keer geen tijd voor had. Want meestal zitten in die verscholen straatjes, de mooiste pareltjes. Vandaag deel ik mijn food foto’s met jullie, pas op want je krijgt er gegarandeerd honger van. Ik zal later in een apart artikel nog mijn 10 favoriete hotspots op een rijtje zetten. Want één ding is zeker, als foodie moet je deze stad gezien hebben.
restaurant tips valencia

We verbleven in hotel Vincci Lys, een prima hotel met een fantastische ligging. Het hotel ligt precies tussen het oude centrum en de hippe wijk Ruzafa in. Met tal van winkels, resto’s en koffiebarretjes op loopafstand, de ideale plek om de stad te verkennen. Mijn tip, boek het hotel zonder ontbijt, want op iedere hoek van de straat kun je voor nog geen €5,00 prima ontbijten. Maar wakker worden zonder koffie lukt mij helaas iets minder, dus begon ik mijn dag iedere keer zo.

restaurant tips valencia

We kwamen vrijdagavond aan en om mijn verjaardag te vieren, gingen we op zoek naar een leuk tapas tentje. We kwamen uit bij Gastrobar Pico Fino op het Plaza del Reina. Een leuk, kleinschalig tentje met heerlijk eten. Ik had alleen te grote ogen en bestelde bijna alle tapas van de kaart. Sommige porties waren toch wel iets aan de grote kant, dus je kunt beter iets geduldiger te werk gaan.

dulce de leche valencia

Ontbijten doe je in Rufaza bij Dulce de Leche. Een super hippe tent met lekker puur eten. In Spanje zijn ze dol op zoet, dus voor een lekker huisgemaakt taartje ben je hier ook aan het juiste adres. 
restaurant tips valencia

Voor €5,00 kreeg je er een compleet ontbijt met pan con tomates, een croissantje, koffie met melk en jus d’orange. Beter kan je de dag niet beginnen.

sagardi valencia

Pincho’s kun je op iedere hoek van de straat wel krijgen. Ik hou ervan dat eten zo’n belangrijke rol speelt in Spanje. De lekkerste pincho’s at ik bij Sagardi. Ik ben vooral fan van de pincho met tonijn en ei. Maar ook het gevulde pepertje was erg lekker. Er tegenover vind je Orio, ook een hippe tent met lekker eten.

restaurant tips valencia

Bij Valen & Cia kan je ook bijzonder goed eten. Dit fijne restaurantje ligt in de chique wijk L’Eixample. Heerlijke plek met een fijne kaart. Ook zijn de tapas hier weer aan de grote kant. Ik had steeds wat communicatieproblemen, want naast de tempura had ik ook nog tomaten met tonijn besteld. Maar die waren ze vergeten, maar dat vond ik na de enorme portie tempura niet zo erg 🙂

restaurant tips valencia

Lekker tempura van groentes en vis, met een goddelijke chilisaus.

valen and cia

Als hoofdgerecht koos is voor de mini kebabs met yoghurtsaus van de chef. Heerlijk en leuk geserveerd zo in de broodjes. 
aqua de valencia

Maurits aan de Aqua de Valencia, de cocktail van deze stad met sinaasappel, gin, wodka, cava en suiker. Lekker!

la mas bonita valencia

Mijn lievelingsplekje in Valencia is toch wel La Mas Bonita aan het strand. Je moet de hele boulevard aflopen voordat je hem vindt. Deze spot is inmiddels bij meer mensen geliefd, want je moet vooral in het weekend, zeker een uurtje wachten op een tafeltje. Maar zo in het zonnetje aan het strand is dat echt geen straf. En het eten is het wachten waard. We hadden heerlijke kroketjes met geitenkaas, een huisgemaakte salade en nacho’s met guacamole en een goddelijke cheddardip! Delish!

yooglers valencia

Ik hou van frozen yoghurt en bij Yooglers kun je het zelf tappen (I like) en zelf je toppings scheppen (I like more). Je kunt hier kiezen uit 6 smaken, waaronder mango, cheesecake (heaven) en yoghurtijs zonder suiker. Zo lekker! Hij zit dicht bij het hotel, gevaarlijk dus!

restaurant tips valencia

In Spanje drink ik altijd cortado’s. Dat is een soort mini cappuccino, met in verhouding meer koffie dan melk. Hou ik van!

restaurant tips valencia

We gingen Vega eten bij restaurant Copenhagen, wederom in Rufaza. Een groot deel van de kaart is zelfs vegan. De inrichting is er super strak, op zijn Scandinavisch zeg maar en daar hou ik van. Het eten is ook heerlijk. Ik had vooraf een salade met quinoa en pompoen, daarbij mini soja hamburgers en als hoofdgerecht had ik aubergine gevuld met Scamorza kaas. Maurits had een ravioli met pesto en biet, ook erg lekker. Na hadden we Raw icecream van cashews, gezoet met agavesiroop. Aanrader!

amorino valencia

Ook vlakbij het hotel zit Amorino. Een ijssalon waar ze kunstwerkjes van je ijsje maken. De ingrediënten zijn allemaal biologisch en het ijs is echt heerlijk. Ik had dulce de leche, koffie en yoghurt. En je kunt zoveel smaken kiezen als je wilt. Score!

ingredients valencia

Ook in Ruzafa zit Ingredients, een hippe hotspot waar je de hele dag terecht kunt. Je kunt hier zoals de naam al pure ingrediënten kopen zoals brood, granen, wijnen, koffie en zoetigheden. Maar je kunt er ook terecht voor een koffietje met iets lekkers uit de bakkerij, een gezonde lunch, tapas en een cocktail of zoals ik deed een heerlijk ontbijt.

restaurant tips valenciaMijn behoefte aan yoghurt met muesli kwam weer oplaaien. Met on the side een heerlijk brioche broodje met boter en huisgemaakte jam. Mau had toast met tomaat en manchego kaas en een bietensapje met gember en appel. Ook lekker!
restaurant tips valencia

Ik heb ook heus nog wel iets anders op de foto gezet dan eten hoor…
zummo valencia

Lekker sapje halen bij Zummo. Ik zag later in mijn instagram foto’s dat ik precies hetzelfde sapje als vorig jaar had gekozen, met ananas en aardbeien. Lekker fris!

verdulito valencia

In Spanje lunchen ze super uitgebreid. In de meeste restaurants kan je tussen 13.00 en 16.00 dan ook een Menu del dia bestellen. Voor nog geen 10 euro eet je een heerlijk 3 gangen menu. Wij streken neer bij Verdulito, wederom een vega resto. Vooraf deelden we aardappelkroketjes, een simpele salade en een gazpacho. Als hoofdgerecht had ik een pasta pesto en na een panna cotta met rood fruit coulis. Super lekker en onbegrijpelijk dat dit zo goedkoop is.

mercado valencia

En uiteraard mocht een bezoekje aan Mercado Central niet ontbreken. Ok eerlijk, ik ben er 2 keer geweest. Ik blijf onder de indruk van deze prachtige overdekte markt. Vooral op de visafdeling kijk ik mijn ogen uit. De markt is iedere dag tot 15.00 geopend. Maar wil je zeker weten dat je geen vis mist, ga dan in de ochtend.

Ik heb wederom van Valencia genoten. Wat een heerlijke stad. Binnenkort zet ik nog even alle hotspots voor jullie op een rijtje.

Hasta Luego Valencia.

Volg mij ook op Instagram voor nog meer behind the scenes foto’s. Oh en Maurits heeft sinds kort ook Instagram. Hij is tot nu toe heel fanatiek met foto’s delen. 🙂

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

19 reacties

 • Pauline
  4 juli 2016 om 15:45

  Wat leuk. En fijn he? Ook echt een favorietje van mij.

 • Anne
  2 juli 2016 om 16:55

  Je hebt mij weer geïnspireerd. Ik hoop weer gauw een reisje naar Valencia te boeken. Wat is het toch een heerlijke stad!

 • Pauline
  2 juni 2015 om 19:25

  AH super veel plezier!

 • Pauline
  2 juni 2015 om 19:23

  Haha ja je moet Bren! Het is zo leuk!

 • Pauline
  2 juni 2015 om 19:23

  Jaaa fijn stadje he?

 • Denise
  2 juni 2015 om 10:06

  Leuk artikel met lekker veel tips! Wat is Valencia toch een fijne stad. Mocht je nog eens gaan en extra tips willen, stuur dan gerust een mailtje!

 • Lucia
  2 juni 2015 om 08:23

  Bedankt voor de goede tips uit Valencia prachtig gedaan.
  Valencia zet ik zeker op mijn stedentripjes op nummer 1.

 • Brenda (kookt)
  1 juni 2015 om 22:01

  Wat een heerlijk artikel Paul. Ik krijg er spontaan trek van. Vandaag twee collega's gesproken die vorige week naar Valencia zijn geweest, toen dacht ik al dat ik er heen wilde. Maar na dit artikel weet ik het zeker. Ik moet ook naar Valencia!

 • Els
  1 juni 2015 om 19:23

  Ohhhh wat heerlijk! krijg weer zoveel verlangen naar Valencia dat ik as we speak een vriendin van mij aan het appen ben of we 'misschien toch maar een tripje valanecia moeten doen in de vakantie'

 • María's Paella's
  1 juni 2015 om 17:11

  Super leuk en lekker, zeker... en tuurlijk mooi weer.... genieten van mijn stad en mijn wijk Ruzafa!!!!, en als iemand heeft van Valencia tips nodig, jullie kunnen altijd vragen...!!!!

 • Stefanie
  1 juni 2015 om 09:23

  Klinkt als een geweldig weekend. Vorig jaar ben ik in Madrid geweest. Vond ik ook een super leuke stad, met geweldig eten.

 • kelly van voorden
  1 juni 2015 om 09:18

  Wat heerlijk om te lezen en te bekijken! Van de zomer 16 hele dagen naar Zuid Spanje. Mijn Spaanse vriendin bezoeken en touren door Andalusie. Hou van Spanje!

 • Tamara
  1 juni 2015 om 09:17

  Paulien, je post had niet beter kunnen worden getimed!! Wij zijn nu in Valencia, dus wij gaan zeker een aantal plekjes van je blog bezoeken!!

 • Margot
  1 juni 2015 om 09:15

  Wat een lekkers allemaal!

 • Margreet Prins
  1 juni 2015 om 09:15

  Aaargh! Dat ziet er heel goed en vooral lekker uit. ??

 • Daphne
  1 juni 2015 om 08:46

  Leuk artikel weer!! Valencia blijft een heerlijke stad he?
  Als je nu nog een keertje behoefte hebt aan zon en heerlijk eten, neem dan even contact met ons op!
  Kunnen wij je voorzien van NOG meer lekkere eettips in de stad!! ;-)
  Groetjes, Daphne
  ABCyou Bed&Breakfast Valencia

 • Lotte
  1 juni 2015 om 08:02

  Waaauw wat ziet het er allemaal fantastisch uit! Ik ben, shame on me, nog nooit in Valencia geweest en dat terwijl ik zo gek op Spanje ben. Ik ben opgevoed door een Spaanse en kom er al vanaf mijn kindertijd. Valencia stond al heel hoog op mijn 'Must-visit lijst'. En nu nog hoger!
  Ik ben gek op de Spaanse eetcultuur, de mensen, de natuur..eigenlijk alles. Vriend en ik zoeken nog een leuke stad voor een stedentrip, ik ga Valencia zeker aankaarten.
  Wat ik ook echt een superstad vond in Sevilla. Prachtig oud, mooie parken en architectuur. Ik hoorde er van iedereen al goede verhalen over, maar de werkelijkheid is nog beter. Sevilla is ook echt een aanrader als je een keer een andere Spaanse stad wil bezoeken. Ga dan niet in de zomer (plus 40 graden) maar in het voorjaar of najaar. Dan is het nog steeds heerlijk warm.

 • Iris
  1 juni 2015 om 07:31

  Deze zomer staat valencia op de planning, dank voor deze fijne post! :)

 • Joyce
  1 juni 2015 om 07:20

  Valencia klinkt leuk (en lekker!). Ik ben er zelf nog niet geweest, misschien wordt dit een last minute tripje voor deze zomer

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.