Menu

10 dingen die je in de houmous kunt dippen

Sponsored. Mijn favo 4 uur snackje is worteltjes gedipt in de houmous. Het vult goed, is gezond en vooral heel erg lekker. En dé manier waarop ik mijn honger kan stillen tot het avondeten (ook heel belangrijk). Houmous kun je heel gemakkelijk zelf maken, maar als je daar geen tijd en of zin in hebt dan biedt Sabra de oplossing met een grote variatie aan houmous en andere veggie dips. Gewoon te koop in de supermarkt. Superlekker en altijd handig om in huis te hebben!

De houmous van Sabra wordt op authentieke wijze gemaakt, volgens een traditioneel Midden Oosters recept. Hou ik van! Houmous bestaat uit een gladde pasta van kikkererwten, tahin (geroosterde sesampasta), knoflook en soms wat citroen. Het is super voedzaam en hartstikke healthy. Daarop vind je zoals het hoort verschillende toppings die de hummus zo speciaal maken. Dat wist ik dus niet. Ik mix mijn toppings namelijk altijd mee, maar dat moet er dus op, weer wat geleerd. De toppings zijn er in diverse variaties zoals knoflook & paprika, een arabia variant met za’atar, een topping van fijne kruiden en mijn favo pikant, met een pittige chilipepersaus. Lekker afwisselend dus. En je bepaalt zelf hoeveel van de topping jij op je broodje smeert.

dippen in houmous2

Houmous is vooral bedoeld om te smeren, te scoopen of om in de dippen. Ik dip er het liefst warm geroosterde pitabroodjes in. Maar ook de andere 9 variaties zijn de moeite waard.

1. Platbrood
Good old favorite. Zoals het hoort, traditioneel Libanees platbrood. Je koopt dit bij de Turk. Je scheurt het brood in stukken, vouwt het dubbel en dipt het in de houmous met kruiden. Lekker!

2. Pitabroodjes (liefst warm)
Niets lekkerder dan warm geroosterde pitabroodjes door de houmous te halen. Echt mijn favo uit dit rijtje.

3. Grissini voor als het platbrood op is.
Ideaal voor een feestje. En uitermate geschikt als het brood op is, dat gaat altijd nogal snel hier.  Maar pas op zo’n zak is heel snel leeg.

4. Nacho’s, klinkt gek, is het niet.
Lekker scoopen met een tortillachipje. Deze chipjes zijn ook lekker om in de salsa van Sabra te dippen. Yum!

5. Komkommer in reepjes.
Lekker fris een stukje komkommer met houmous

dippen in houmous2

 

6. Reepjes paprika, vooral de rode.
Altijd fijn, het zoete van de paprika combineert goed met de zachte hummus.

7. Rauwe worteltjes.
Lekker healthy en mijn favo 4 uur snackje.

8. Bleekselderij
Zo kan je toch nog iets lekkers doen met deze saaie stengels.

9. Tomaatjes, eventueel geprikt op een stokje.
Superlekker met de hummus met fijne kruiden. En extra makkelijk om te dippen als je ze op een stokje prikt.

10. Gegrilde aubergine.
Om in Midden Oosterse sferen te blijven…. Ook lekker om samen met de houmous op een wrap te doen, beetje paprika en sla erbij en klaar is je healthy wrapje.

dippen in houmous 1
sabra mezze
dippen in houmous2

 

Ik ben wel benieuwd, wat dip jij het liefste in de hummus?

Dit is een gesponsord bericht, lees mijn disclaimer.

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Bestellen kan hier. 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

9 reacties

  • Michelle
    14 oktober 2019 om 18:18

    Leuke blog, maar reclame maken voor Sabra die totaaaal geen hummus maakt zoals het in het Midden- Oosten gegeten wordt is wel apart ?

  • Ester
    3 mei 2019 om 16:43

    Ik krijg de humus (pikant) bij een vriendin op een feestje met om te dippen een beetgaar/knapperig sperzieboontje dat eerst door de humus moet en daarna nog in een bakje geroosterde sesamzaadjes. Lekker!

  • Emmeline
    16 maart 2017 om 19:38

    Rauwe bloemkoolroosjes zijn ook heel lekker om in de houmous te dippen!

  • Annika
    13 juli 2015 om 18:47

    Ja dat is echt heel lekker, goede combi!

  • Annika
    13 juli 2015 om 18:46

    Ja dat is zeker een goede combi!

  • Paula
    13 juli 2015 om 16:06

    Wat een leuke ideeen. Een pitabroodje met houmous lijkt me ook heerlijk! :)

  • Margot
    13 juli 2015 om 10:45

    Fijne inspiratie! Ik ga meestal voor groente.

  • Emily van Kampen
    13 juli 2015 om 10:02

    Hummus is echt mijn favoriete dip voor allerlei groenten! Met pitabrood heb ik het eigenlijk nog nooit geprobeerd, maar als je er zo enthousiast over schrijft dan moet het wel heel lekker zijn!

  • Anne-Ruth Dekker
    13 juli 2015 om 08:42

    Ik vind die spicy variant zo lekker! Het liefst eet ik het ook met rauwkost ?

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.