paaseieren

Getest: Paaseitjes

Pauline en ik testen regelmatig iets voor jullie uit. Zo hebben we al de chocoladeletter test gehad en de pepernoten test. Met Pasen in aantocht vonden we het leuk om een paasei test te doen. Er zijn immers zoveel soorten! Welke moet je nu kiezen? Pauline en ik hebben verschillende merken voor jullie getest. Het zijn allemaal melkchocolade eitjes. Zo konden we het goed met elkaar vergelijken.

Het is natuurlijk een test met een knipoog en gebaseerd op onze persoonlijke smaak. Het kan best zijn dat een ander merk jouw favoriet is. Pauline en ik verschilden ook van mening trouwens. Zo zie je maar weer, smaken verschillen. Oké, op naar de testresultaten!

Hema – €1,75 – 200 gram

paaseitjes test

De paaseitjes van de Hema zijn niet mijn favoriet. Bij het proeven merk ik meteen dat ze erg zoet zijn. De bite is redelijk hard. Ze zijn wel romig, maar het zoete overheerst. Er zit 34% cacao in en 55,9 gram suiker per 100 gram.

Cijfer: 6

AH Biologische paaseitjes – €2,99 – 200 gram

paaseitjes 3

Deze paaseitjes van de AH zijn van de biologische lijn. Ze zijn fairtrade en gezoet met rietsuiker. Het suikergehalte is 23 gram per 100 gram. Een stuk minder dan bij de Hema eitjes, maar ik vind ze desondanks erg zoet. Het aandeel cacao is 39%. Ook het formaat vind ik niet zo prettig, ze zijn best groot. De bite is hard. Ik hou meer van de wat zachtere bite, maar ik kan me voorstellen dat anderen dit juist wel kunnen waarderen.

Cijfer: 6

Lindt Lindor – €2,49 – 100 gram

paaseitjes test

De eitjes van Lindt zijn mijn favo! Nu moet ik wel bekennen dat we bij het proeven ontdekten dat deze eitjes gevuld zijn met een melkchocolade praline. Dit stond niet heel duidelijk op de verpakking, dus dat is een foutje. Ze zijn daardoor heel romig en zacht. Niet te zoet, niet te groot en gewoon erg lekker. Informatie over het suiker en cacao gehalte heb ik helaas niet kunnen vinden. Een minpuntje vind ik de prijs, ze zijn aan de dure kant.

cijfer: 8

AH Delicata – €2,59 – 250 gram

paaseitjes test

Deze eitjes zijn goed te doen. De zoetheid is goed in balans. Ze zijn zelfs een klein beetje bitter. Ze bevatten 36% cacao en 50 gram suiker per 100 gram. Toch zijn ze minder zoet dan de eitjes van de Hema.

Cijfer: 7

Tony’s chocolonely – €3,49 – 156 gram

paaseitjes test

De eitjes van Tony’s zijn de favoriet van Pauline. Er zitten verschillende soorten in het doosje, maar voor de test hebben wij de melk-variant geproefd. Zoals we gewend zijn van Tony’s is de chocola fairtrade. De eitjes zijn gemaakt van Belgische chocolade. Ze zijn behoorlijk groot, maar wel romig en vol van smaak. Ook zijn ze lekker zacht. Helaas heb ik geen info over het suiker en cacao gehalte kunnen vinden. Ik vond deze ook erg lekker, alleen het formaat vind ik iets minder.

Cijfer: 8

paaseitjes test

Er zijn eigenlijk twee winnaars uit de test gekomen, de eitjes van Lindt en die van Tony’s! Alleen die van Lindt zijn gevuld, dus dat is niet helemaal eerlijk. Ik vond het super leuk om eens een paasei test te doen. Je merkt toch dat er veel verschil zit in de diverse merken.

Ik ben benieuwd, wat is jouw favoriet?

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Annika"

Geschreven door:

Annika

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en app en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in