Een hele kip bereiden

Een hele kip bereiden

Vandaag geen Fast & Freshje. Nee een hele kip bereiden, trek daar maar een paar uurtjes voor uit. Hoe langzamer hij gaart, hoe malser het vlees en des te lekkerder hij wordt. Kunnen jullie je nog de Copas kalkoen herinneren die ik met kerst gemaakt had? Speciaal voor Pasen heeft Boers & Boers nu een hele kip gevuld en naar Nederland gebracht. En ik mocht voorproeven.

Het is niet zomaar een kip. Deze weegt maar liefst 3 kilo. Hij is gevuld met kipgehakt, zongedroogde tomaten, olijven en hele eieren, voor het ultieme paasgevoel. De kippen komen van de Copas farm in Engeland. Daar lopen ze vrij rond op het grote landgoed. Hierdoor hebben ze lekker veel vlees en iets meer vet dan gemiddeld, wat voor een extra sappig resultaat zorgt. Je kunt er met 8 tot 10 man van eten. En het fijne is, dit kan niet mislukken.

hele kip bereiden

Bestellen
Je kunt de kippen bestellen op de website van Boers & Boers. De kippen worden bevroren uit Engeland gehaald en op Goede vrijdag bij jou thuis bezorgt. De kip is dan nog steeds bevroren. Ik kreeg mijn kip ook op vrijdag binnen (reeds bevroren) en heb er op zondag van gegeten. Dan is hij nog altijd super vers. Je krijgt hem compleet gevuld en opgebonden binnen. Je kunt overigens ook een ongevulde kip bestellen, mocht je dat prettiger vinden. Dan kan je hem zelf vullen met bijvoorbeeld verse kruiden en citrusvruchten.

hele kip bereiden

Bereiden
Zo’n hele kip bereiden is dat moeilijk? Nou dat valt reuze mee. Bij de Copas kip wordt een vleesthermometer geleverd en er zit een heerlijke marinade bij. Meer heb je ook niet nodig.

Het bereiden van een hele kip gaat als volgt:
Laat de kip minimaal 2 uur op kamertemperatuur komen.

Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.

Kwast de kip rijkelijk in met de marinade. (liever zelf een marinade maken kan natuurlijk ook, bijvoorbeeld met olijfolie en verse kruiden)

Steek de thermometer in de borst van de kip, dit is het dikste gedeelte.

Leg de kip in een braadslede en zet hem voor 30 minuten in de oven op 180 graden.

Na 30 minuten verlaag je de temperatuur tot 130 graden. Houd de deur van de oven even een paar minuten open, zodat de warmte kan ontsnappen.

Nu kan de kip zachtjes verder garen. Na een uurtje of 2 is hij klaar.

De kip is klaar als deze een kerntemperatuur van 58 graden heeft bereikt.

Vervolgens haal je de kip uit de oven en verpak je hem in aluminiumfolie. Daar kan hij nog even rusten en verder garen tot 66 graden. Dit lijkt misschien laag, ik twijfelde er zelf ook over, maar hij was perfect gaar en super mals.

hele kip bereiden

Mijn eindoordeel
Ik ben heel enthousiast over de Copas kip. Het vlees is super mals en boterzacht. De vulling maakt het helemaal af en is al net zo sappig als de buitenkant. Ik vind het een fijn idee dat de kippen een goed leven hebben gehad. Ik bedoel maar, waar vind je nog een kip van ruim 3 kg. Daarnaast is het een totaalplaatje wat geleverd wordt, een kip met marinade en een thermometer. Gemak dient de mens. Ok het is niet goedkoop, een hele gevulde kip kost €69,00 en er komen nog verzendkosten bovenop. Maar als je bedenkt dat je hier met 10 man plezier van hebt, dan vind ik dat persoonlijk het geld meer dan waard.

Bestellen kan in de webshop van Boers & Boers. De kip wordt dan op 3 april bij jou thuis bezorgd.

hele kip bereiden

Alvast een hele fijne Pasen.

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd, lees mijn disclaimer.


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in