groentefriet uit de oven

Kidsproof: Getest Groentefriet

Vandaag geen recept maar een review van groentefriet dat je in de super kunt kopen. Natuurlijk kun je zelf ook frietjes maken van groente zoals deze zoete aardappelfriet en frietjes van pastinaak. Maar omdat je soms ook gewoon lekker makkelijk wilt doen, vind ik deze groentefriet wel een uitkomst.

groentefriet uit de oven

De groentefriet is gemaakt van maïs, witte bonen en wortel. Naast deze ingrediënten bevat de groentefriet, scharrelei-eiwit, gemodificeerd maïszetmeel, plantaardige olie (raapzaadolie), kruiden en specerijen. Er is geen zout toegevoegd, best wel gezond dus. Het eiwit en het zetmeel zijn voor de stevigheid en de kruiden voor de smaak. De frietjes zijn voorgebakken in plantaardige olie, in dit geval raapzaadolie. Op de website lees ik dat het een bron van vezels is en vol vitamines en mineralen zit.

groentefriet uit de oven

Hoe bereid je dit?
Nu zal je denken als ik frieten in een dikke laag olie moet frituren is het niet zo gezond meer. Deze frieten zijn inderdaad voorgebakken in plantaardig olie, maar je kunt ze thuis gewoon afbakken in de oven. Of in een airfryer maar daar heb ik geen ervaring mee. Na een minuut of 10 zijn de frieten al klaar, lekker makkelijk dus.

groentefriet uit de oven

Wat vind ik er van?
Ik had verwacht dat het een slappe hap zou zijn. Maar het tegendeel bewijst, ze zijn hartstikke knapperig. De textuur is een beetje vergelijkbaar met raspatat. De smaak is lekker, iets neutraal zelf. Ik hou zelf wel van een beetje zout, dus heb dit nog extra toegevoegd. Maar dat hoeft natuurlijk niet. En je kunt er zelf voor kiezen of je er mayo of ketchup bij gaat eten. Ik vind dat niet perse nodig maar het kan dus wel.

Mijn buurjongetjes van bijna 4 en 1,5 vonden de frietjes ook erg geslaagd. Dus kidsproof is het zeker. Al is de gemeten populatie misschien wat klein. Kortom ik ben enthousiast over deze frieten. Ik vind het een goed alternatief voor een “ik heb geen tijd” maaltijd. Stukje kipfilet erbij en je bent klaar.

groentefriet uit de oven

De frieten zijn te koop in het vriesvak bij de AH en de Plus voor €2,99 per 600 gr

Deze review bevat producten die door een merk zijn opgestuurd, lees hier mijn disclaimer.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in