Menu

Kidsproof: Getest Groentefriet

Vandaag geen recept maar een review van groentefriet dat je in de super kunt kopen. Natuurlijk kun je zelf ook frietjes maken van groente zoals deze zoete aardappelfriet en frietjes van pastinaak. Maar omdat je soms ook gewoon lekker makkelijk wilt doen, vind ik deze groentefriet wel een uitkomst.

groentefriet uit de oven

De groentefriet is gemaakt van maïs, witte bonen en wortel. Naast deze ingrediënten bevat de groentefriet, scharrelei-eiwit, gemodificeerd maïszetmeel, plantaardige olie (raapzaadolie), kruiden en specerijen. Er is geen zout toegevoegd, best wel gezond dus. Het eiwit en het zetmeel zijn voor de stevigheid en de kruiden voor de smaak. De frietjes zijn voorgebakken in plantaardige olie, in dit geval raapzaadolie. Op de website lees ik dat het een bron van vezels is en vol vitamines en mineralen zit.

groentefriet uit de oven

Hoe bereid je dit?
Nu zal je denken als ik frieten in een dikke laag olie moet frituren is het niet zo gezond meer. Deze frieten zijn inderdaad voorgebakken in plantaardig olie, maar je kunt ze thuis gewoon afbakken in de oven. Of in een airfryer maar daar heb ik geen ervaring mee. Na een minuut of 10 zijn de frieten al klaar, lekker makkelijk dus.

groentefriet uit de oven

Wat vind ik er van?
Ik had verwacht dat het een slappe hap zou zijn. Maar het tegendeel bewijst, ze zijn hartstikke knapperig. De textuur is een beetje vergelijkbaar met raspatat. De smaak is lekker, iets neutraal zelf. Ik hou zelf wel van een beetje zout, dus heb dit nog extra toegevoegd. Maar dat hoeft natuurlijk niet. En je kunt er zelf voor kiezen of je er mayo of ketchup bij gaat eten. Ik vind dat niet perse nodig maar het kan dus wel.

Mijn buurjongetjes van bijna 4 en 1,5 vonden de frietjes ook erg geslaagd. Dus kidsproof is het zeker. Al is de gemeten populatie misschien wat klein. Kortom ik ben enthousiast over deze frieten. Ik vind het een goed alternatief voor een “ik heb geen tijd” maaltijd. Stukje kipfilet erbij en je bent klaar.

groentefriet uit de oven

De frieten zijn te koop in het vriesvak bij de AH en de Plus voor €2,99 per 600 gr

Deze review bevat producten die door een merk zijn opgestuurd, lees hier mijn disclaimer.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

20 reacties

 • Marijn van den Reek
  25 maart 2015 om 12:24

  Ik heb er een beetje zout overheen gedaan en het begon te smaken naar kibbeling.

 • Angelique
  15 november 2014 om 07:38

  Ik had mijn drie jongens niet verteld dat we groente friet aten. Twee vonden het de lekkerste friet ooit en de andere vond ze eigenlijk niet zo lekker.

 • Pauline
  13 november 2014 om 22:15

  Haha ik ben benieuwd wat hij ervan vindt.

 • Beautydagboek
  12 november 2014 om 16:14

  Mijn dochter vind patatjes natuurlijk erg lekker (welk kind niet, haha) en dit is zeker een fijn alternatief! Ik ga er even naar zoeken in de supermarkt. Bedankt voor de tip!

 • Els
  11 november 2014 om 12:41

  Wij gaan ze zeker testen, mijn zoon eet niks en wil elke dag patat eten.

 • Pauline
  10 november 2014 om 19:39

  Beetje zout erover doet wonderen ;)

 • ciska
  10 november 2014 om 09:48

  Ze zien er wel lekker uit, toch maar eens proberen.

  Pauline hoe houd jij je lijntje goed met al die lekkere dingen die jij maakt? Ik vind je site super en haal regelmatig recepten van je app.
  Dank daarvoor!

 • Eline
  9 november 2014 om 21:30

  Goed alternatief voor gewone friet :)

 • Renata
  9 november 2014 om 19:05

  Nou.... Hier geen fans van die groentefriet. Mijn jongens vonden het niet lekker. Eerlijk gezegd vond ik het ook niet zo bijzonder. Beetje flauw en ook wel slapjes. Zelfs na15 min bakken. Dus hier in huis geen positieve review.

 • Sylvia
  9 november 2014 om 16:13

  Oeww, klinkt goed! En laat ik nu boven de Plus wonen.. ;)

 • Denise
  9 november 2014 om 13:28

  Klinkt goed! Als kinderen het lekker vinden moet ik het ook lekker vinden denk ik zo! Ik ben altijd in voor een lekkere vervanger van frietjes.

 • Pauline
  9 november 2014 om 12:26

  Ja ik ook ;)

 • Pauline
  9 november 2014 om 12:25

  Jaaa zo lekker! Een blijvertje :)

 • MySimplySpecial
  9 november 2014 om 11:29

  Ik ben hier wel heel benieuwd naar!

 • Linda
  9 november 2014 om 10:12

  Wij eten ze wekelijks en ze zijn heerlijk! Ik doe ze altijd in de Airfryer en daar komen ze erg knapperig uit. Klopt dat het een beetje lijkt op Raspatat, alleen iets meer crunchy!

 • Karin | la vie de Karin
  9 november 2014 om 09:35

  Heel fijn deze review. Ik zat al even te denken om ze te halen alleen was bang dat ze niet knapperig zouden zijn. Bedankt voor het proberen

 • Esther
  9 november 2014 om 09:32

  Deze is favoriet bij ons en de kids! En ideaal dat je het in de oven kan bereiden!!

 • Manon
  9 november 2014 om 09:26

  Leuke review! Ik eet ze regelmatig en vind ze ook erg lekker. Hield altijd al van raspatat ;)

 • Emily van Kampen
  9 november 2014 om 09:16

  Laatst zag ik ze liggen bij AH en toen twijfelde ik of ik ze me zou nemen. Ergens lijken ze me wel lekker, maar wel apart.

 • marieke franken
  9 november 2014 om 09:10

  Hoi, ik eet deze patat al een tijdje en vind het erg lekker. Evenals iedereen die ik het voorschotel. Inderdaad lekker, makkelijk, wel wat aan de dure kant. Lekker met een tonijnsalade bv.

  Groetjes

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.