Menu

Zoete aardappel friet uit de oven

Zoete aardappel friet is lekker, gezond en ook nog eens Voedselzandloper proof. Een zoete aardappel is een knol en behoort in tegenstelling tot wat je zou denken niet tot de aardappel familie. De bataat, zo wordt dit gewas ook wel genoemd, is heel veelzijdig in gebruik. Je kan er puree van maken, je kunt hem roosteren, grillen, koken of poffen, maar je kunt er ook lekkere frietjes van maken.

Vind je dit een leuk idee?, bewaar het recept dan in je favorieten. Dat kan heel gemakkelijk in je persoonlijke profiel of in onze gratis app

De zoete aardappel friet heeft een iets zoetige smaak en daarom vind ik het lekker om ze flink te kruiden. In principe kan je heel veel kruiden gebruiken die je lekker vindt, maar je kan ook enkel wat zout gebruiken. Doordat de frieten in de oven geroosterd worden, zijn ze nog gezonder. En wat is er nou lekkerder dan guilt free frieten eten?

rode vegetarische curry

Edit: Ik heb het recept iets aangepast. Ik heb gemerkt dat ze zonder het gebruik van olijfolie veel knapperiger worden. Natuurlijk nooit zo knapperig als gefrituurde frieten, maar het komt in de buurt. 

Ingrediënten voor 3 – 4 personen
3 grote zoete aardappelen
1 tl paprikapoeder
1 tl komijn
Zout

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Was de zoete aardappel en verwijder oneffenheden met een mesje. Ik schil de aardappelen niet, maar als je dit fijner vindt, kan dit natuurlijk wel.

Snij de zoete aardappel in plakken en vervolgens in repen van ongeveer 0,5 cm dikte.

Doe de frieten in een kom en voeg alle specerijen toe.

zoete aardappel friet

Hussel het geheel goed door elkaar en spreid de frieten uit over een bakplaat bekleed met bakpapier.

Bak de zoete aardappel friet in ongeveer 25 – 30 minuten goudbruin in de oven.

Meng het tussentijds even door elkaar, zodat alle zijdes krokant worden.

Serveer frieten van zoete aardappel met mayonaise.

zoete aardappel friet

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

126 reacties

 • Lisette
  1 september 2019 om 13:32

  De truc bij mij is geen olie door de zoete aardappel mengen....grof zeezout en paprika poeder in een hete oven op bakpapier leggen....verrukkelijk gezonde frieten!

 • Annika
  9 juli 2019 om 11:44

  Yum!

 • NaomiMisora
  1 juli 2019 om 18:47

  Heerlijk! Ik maak dit elke week. Dat dacht ik althans, want ik gebruik altijd tijm in plaats van paprikapoeder, ook echt heel lekker!

 • Annika
  18 april 2019 om 11:11

  Dan verhit je olie tot 180 ºC. Bak de frieten in 6-8 minuten gaar.

 • Nienke
  17 april 2019 om 20:10

  Als je ze wil frituren ipv in de oven, hoe kan je dat het beste doen?

 • Chef
  4 juni 2018 om 17:24

  Elke chef kookt zijn verse patat eerst om ze uit te drogen en frituurt ze daarna.

 • Rozanne
  1 mei 2018 om 14:54

  Hoi Pauline, leuk recept! Ik heb laatst al frietjes gemaakt, maar helaas niet allemaal knapperig. Maar, zelfs mijn zusje vond ze lekker dus dan zit het sowieso goed! Ik probeerde een variatie te bedenken en heb net besloten zoete aardappel-chips te maken! Een deel met alleen zout en een deel met paprikapoeder en zout, ik heb er nu al zin in. Om ze te maken heb ik gewoon plakjes van de aardappel gesneden en die waar nodig in tweeën te snijden. Ik ben benieuwd hoe ze gaan lukken!

 • Paul
  11 augustus 2017 om 19:01

  Mijn manier: iets dikker snijden (+- 1 cm) en idd niet spoelen, geen olie. Vervolgens 20 min in de oven, keren, en nog eens 20 min. De laatste 20 min goed in de gaten houden!!! Heel erg lekker met alleen zout en serveren met truffelmayo

 • Silke
  30 juni 2017 om 10:28

  Ik doe het altijd op het rooster dus het gaat prima.

 • Pauline
  28 juni 2017 om 11:31

  Yes dat kan ook.

 • Sisca
  27 juni 2017 om 23:13

  Kun je de bataat ook in zo'n frietsnijder doen?

 • Lucas De Lamper
  11 juli 2016 om 13:17

  Ja hallo ?? Zetmeel verwijderen om de frietjes knapperig te maken ?? Het is juist door het zetmeel dat frietjes kanpperiger worden, daarom vertelt elke kok je ook je frieten NIET te spoelen alvorens ze te bakken....

 • Els
  13 juni 2016 om 11:02

  dacht het wel , ga het ook proberen , maar inplaats van 200 gr op 180 denk ik en de tijd korter gewoon even in de gaten houden

 • Harry
  12 juni 2016 om 13:36

  Is het ook mogelijk om ze in de airfryer te maken

 • Hailey
  2 mei 2016 om 16:54

  Je kan proberen door eerst de gesneden zoete aardappelrepen in koud water te laten weken voor ongeveer 30 minuten tot een uur lang. Hierdoor verwijder je de zetmeel uit de zoete aardappelen en worden ze knapperiger. Als je ze vervolgens uit het water haalt, dep je het droog met schone theedoeken of keukenpapier voordat je het op het bakplaat plaatst en in de oven stopt. .

 • Eefke
  21 april 2016 om 12:57

  Gisteren de zoete aardappelfriet gemaakt.
  Oh jongens wat een sof; het werd niks knapperig.
  Heb er maar puree van proberen te maken maar met die schilletjes erbij lukt het niet echt.

  Ik heb de oven op hetelucht gezet.
  Wat zou het kunnen zijn Pauline?

 • Lisa
  19 april 2016 om 20:53

  Bij mij waren ze wel erg knapperig haha.. Had de frietjes iets te dun gesneden, dus het was een en al knapperigheid, maar de smaak was er niet echt meer. Zo kan het dus ook :') Voortaan wat dikker snijden.

 • Barbara
  15 april 2016 om 10:50

  Zijn ze ook nog lekker als je ze van te voren al maakt en in de oven laat garen en dan vlak voor je aan tafel gaat nog even tien minuten onder de grill? Ik krijg eters en wil dus alles van te voren zo veel mogelijk klaar hebben.

 • Susan
  22 maart 2016 om 20:11

  Hoi!

  Net de frietjes gemaakt maar ze waren helaas niet zo knapperig als dat ik voor ogen had, niet minder lekker daarom! Heerlijk zelfs! Heb je tips hoe ik ze misschien iets knapperiger kan krijgen, of zou het dan aan m'n oven liggen?

  Groetjes,
  Susan

 • Pauline
  17 maart 2016 om 14:39

  Ze zijn inderdaad wat hard, maar een goed scherp mes doet wonderen. Voorkoken doe ik dus niet.

 • Marisa
  15 maart 2016 om 19:13

  Hoe krijg je die frietjes zo netjes gesneden? In het recept staat niet dat je ze eerst moet koken, maar ik denk dat dat wel moet toch? Anders is zo'n zoete aardappel bijna met geen mogelijkheid te snijden, of het ligt aan mij...

 • Jolentha
  16 januari 2016 om 14:55

  Natuurlijk, zou wel zorgen voor een stevige laag bakpapier zodat ze niet de kans krijgen er tussen te vallen...

 • Simon
  28 december 2015 om 09:57

  Morgen eens proberen bij de kwartels die op de planning staan! Lijkt mij heerlijk! Ik probeer ook de truc met de lepel eens denk ik. Ofwel roosteren als er nog plaats is. Bedankt voor de inspiratie!

  Groeten en Prettige feestdagen!

 • Annika
  11 december 2015 om 09:38

  Mmm, dat klinkt lekker zeg!

 • ria bolier
  10 december 2015 om 19:51

  goeie dag,
  Voor het avondeten zoete bataat frietjes gemaakt... en .............knapperig!!!!! .... Ik heb tussen de deur van de oven een houten pollepel gedaan. Zodoende kon het vocht weg, wat in de bataat zit..en verdampt.
  Ze moeten wel wat langer in de oven ( 200o) , maar het resultaat mag er zijn!!!! Bij mij 3 kwartier onderste richel...
  Pas na het bakken gekruid, anders worden ze te donker
  Gegeten met stoofvlees en rode bietjes... heerlijk...

 • Nadine Boers
  25 november 2015 om 19:15

  Vanavond toevallig gemaakt! Heerlijk, vooral de paprikapoeder past heel goed bij de zoete aardappel. Binnenkort frieten van pastinaak proberen!

 • Truida
  13 november 2015 om 11:33

  Tip: doe ze de laatste 10 min onder de gril. Dan worden ze wat krokanter ?

 • Jimmy den Uijl
  2 november 2015 om 16:56

  Net de zoete aardappel friet gemaakt. Heerlijk! Echtwaar! Gekruid met gerookt paprikapoeder en komijn, om te smullen!

 • Marianne
  18 september 2015 om 11:24

  De zoete aardappel friet was ook dit keer weer mislukt. Het wordt er niet minder lekker door, maar n beetje crunchy is ook wel lekker.

 • Pauline
  14 september 2015 om 20:05

  Ze worden helaas nooit zo crispy als gefrituurde frieten. Ik heb zelf ook al diverse trucjes geprobeerd en dit werkt voor mij het beste.

 • Marianne
  13 september 2015 om 16:46

  Ook ik had het probleem dat de frieten niet krokant werden. Ik heb nu gelezen dat je de frieten, voor ze de oven ingaan, eerst 30 tot 60 min in n bak ijskoud water moet leggen. Dit zou de truc moeten zijn. Ik ga t nu proberen ?

 • Sandra
  11 september 2015 om 09:41

  Dat is bij mij ook een probleem! Al verschillende temp,tijden en technieken geprobeerd maar ze blijven slap.

 • louise
  1 september 2015 om 20:05

  De zoete aard frietjes in de oven worden bij mij nooit krokant. Wat doe ik fout

 • Anne Fleur
  14 juni 2015 om 15:05

  Kan ik dit recept ook maken op een rooster met bakpapier? (dus zonder bakplaat, want dat heb ik niet)

 • Suzanne
  19 maart 2015 om 13:21

  Staat in de oven, treat yourself thursday voor mij vandaag!

 • John Logtenberg
  5 februari 2015 om 16:47

  de eerste keer dat ik ze maakte deed ik het ook zonder olie.
  met een klein beetje goede olie er over worden ze wel knapperig

 • Karin
  22 januari 2015 om 21:32

  Beste Pauline,

  Ik wilde dit recept vanavond maken, ik heb ze in totaal een uur in de oven gedaan op 200 graden. Helaas bleven ze ontzettend slap! Ik heb ze ook nog heel even onder de grill gezet, maar dat hielp ook niet. Erg jammer, want de smaak leek me wel lekker. Ik heb er een paar aan mijn jongste dochter van 1 jaar gegeven, die vond ze zalig, maar wij vonden ze echt veel te slap. Wat heb ik nou verkeerd gedaan?

 • Laura
  20 december 2014 om 09:48

  Ze waren fantastisch!

 • joost
  3 december 2014 om 18:31

  Het beste is volgens mij wel als je ze eerst wat door de maizena rolt. Het maakt ze een stuk krokanter!

 • Anne
  26 november 2014 om 11:52

  De frietjes worden nog ietsje knapperiger als je ze van te voren door een beetje maizena husselt.

 • Jowella
  4 november 2014 om 23:41

  De zoete aardappel frietjes zijn ook erg lekker met hamburgers gemaakt van kipgehakt (350gr) 1tl komijn, 1tl chiliflakes 1tl oregano 1tl paprika poeder en een teen knoflook én een beetje zout HEERLIJK!

 • Pauline
  30 oktober 2014 om 21:14

  De kip Parmezaan die ik onlangs plaatste :)

 • Marjolein
  30 oktober 2014 om 16:16

  Ja, dit ga ik vanavond maken! Weet je nog iets lekkers om hierbij te serveren?

 • Elvira
  14 oktober 2014 om 11:39

  Heb je misschien een goede tip hoe je de zoete aardappel makkelijk kunt snijden? Ik heb het vorige keer gebruikt in een recept en kreeg het toen bijna niet doorgesneden omdat de bataat zo hard is.

 • Frederike
  4 oktober 2014 om 17:17

  Ze staan in de oven! Ik ben heel benieuwd, maar bij mij worden het alleen niet van die mooie reepjes...hoe doet u dat?

 • Pascalle
  30 september 2014 om 19:34

  Dit ga ik de volgende keer proberen, las je comment te laat en ze waren dus inderdaad heel slap (maar wel echt lekker). En als dat niet helpt dan maar net zo lang zeuren tot vriendlief een actifry aanschaft ;)

 • Annie
  15 september 2014 om 12:04

  Gebruik je dan wel olie als je ze een uur in de oven bakt?

 • Annie
  15 september 2014 om 12:04

  Gebruik je dan wel olie als je ze een uur in de oven bakt?

 • Sterre
  6 september 2014 om 21:17

  Ik doe ze een dik uur in de oven. Dan worden ze heel lekker knapperig. Wel even draaien. Dus geduld is het enige wat nog rest! :)

 • Pauline
  28 augustus 2014 om 11:01

  Wordpress en kijk hier eens daar vind je heel veel tips www.tobeablogger.com

 • Danielle Walraven
  27 augustus 2014 om 17:37

  Ik vind de frieten echt geweldig!!!
  maar mijn echte vraag is (echt stom op deze pagina), hoe heb jij jouw blog gemaakt.
  Want ik ben een foodblog begonnen maar die is heel erg onoverzichtelijk. Of met welke site heb je het gemaakt?
  Xx

 • Pauline
  12 augustus 2014 om 21:48

  Oh dat is ook een idee maar ik moet je eerlijk bekennen dat ik daar te lui voor ben ;)

 • Tatjana
  12 augustus 2014 om 18:27

  Hee Pauline,

  Het helpt ook om de frietjes eerst te stomen tot ze zo goed als gaar zijn en dan af te grillen in de oven.

  Gisteren een beetje geprobeerd niet goed op de tijden gelet, ga de volgende keer beter opletten.

  Groetjes Tatjana

 • Renee
  9 augustus 2014 om 19:28

  Geweldig recept! Ze worden knapperig als je de oven de laatste paar minuten op de grill stand zet!
  Wij gaan ze straks weer eten, heerlijk!

 • Pauline
  8 augustus 2014 om 20:54

  Ik moet ook zo'n ding hoor ik al ;)

 • Lisette - Kiwi&zo
  8 augustus 2014 om 14:17

  Ik ben echt dol op zoete aardappelfriet! Ik ben zo blij met m'n Actifry, voorheen kwamen ze nog wel eens slap uit de oven. Maar nu altijd heerlijk goudbruin :D Paprikapoeder en komijn, die combi ga ik zeker proberen!

  Liefs, Lisette

 • Margriet
  7 augustus 2014 om 08:18

  Daar ben ik erg benieuwd naar! Zou je mij willen laten weten hoelang en op hoeveel graden je ze in de Airfryer hebt gebakken? En uiteraard of ze lekker waren :) Alvast dank!

 • Pauline
  6 augustus 2014 om 17:39

  Ik ga ze Proberen in de airfryer

 • Rodney
  19 juli 2014 om 18:10

  Ben ik het niet mee eens! Zo weinig mogelijk olie gebruiken, op hogere temperatuur(220) en hoger in de oven en het allerbelangrijkste, zorg dat de frietjes niet bij elkaar liggen! Dan gaan ze namelijk stomen en niet bakken. Dan maar twee keer bakken of twee platen gebruiken!

 • Pauline
  14 juli 2014 om 21:58

  Hoort zo, je krijgt ze alleen echt krokant als je gaat frituren.

 • nathalie
  14 juli 2014 om 19:13

  Hai,

  Ik heb ze gemaakt en ze waren heerlijk! alleen erg slap. Hoort dat zo?
  Of moet ik ze de volgende keer wat korter in de oven doen?

 • Simone
  6 juli 2014 om 16:29

  Ik kruid ze altijd met cajunkruiden en suiker. Heerlijk!

 • florine
  2 juli 2014 om 19:25

  ik vind het ook heerlijk! maar helaas bij mij ook niet hard (lees ze blijven behoorlijk slap) te krijgen. Iemand enig idee waarom? ik heb ze 40 min in de oven gelaten en had ze smal gesneden! begrijp er niks van

 • Nicole
  2 juli 2014 om 16:27

  Hoi Pauline, om het toch weer vzlp te eten, maak ik er zelf tzatziki van magere kwark, knoflook, snuf zout en geraspte komkommer (zonder pitjes) bij! Het kruidige van de aardappels en het frisse van de tzatziki combineert heerlijk!

 • Lisa
  17 juni 2014 om 21:31

  Ik woon ook in Spanje en kan quinoa vinden bij ekowinkels of bij de eko afdeling van grotere supermarkten zoals Carrefour & Corte Ingles. Succes!

 • Pauline
  16 juni 2014 om 13:33

  Eigenlijk alles wat je normaal ook bij friet zou serveren, dus inderdaad een lekkere salade met een gebakken kippetje of een hamburger of een visje of... wat je maar lekker vindt.

 • Farida
  15 juni 2014 om 20:56

  Hey,
  Ik denk er al een tijdje aan om mijn familie hiermee te verrassen. Maar mijn vraag was; wat kun je erbij serveren? Een groene salade ofzoiets?
  Groetjes!

 • Hans
  21 mei 2014 om 12:22

  lachen leuke tips op deze site ben verslaaft(op een gezonden manier) aan zoete aardappels je kan er duizend een één dingen mee doen groeten Hans

 • Pauline
  16 mei 2014 om 11:07

  Natuurlijk, je kunt zoveel of zo weinig maken als je wilt.

 • Marjolein
  15 mei 2014 om 20:16

  Hey Pauline,

  Als ik 1 zoete aardappel op deze manier wil bereiden.
  Lukt dat dan ook, want dit is voor twee zoete aardappels zie ik.

  Groetjes!

 • Pauline
  14 april 2014 om 14:46

  Volgende keer de oven een tandje lager zetten.

 • Naomi
  13 april 2014 om 18:26

  Dit leek me erg lekker! Jammer genoeg waren de frietjes verbrand na 25 minuten. Volgende keer meer geluk hoop ik!

 • Marjo
  10 april 2014 om 19:57

  Echt heerlijk. Vanmorgen de zoete aardappelen gekocht op de markt. En vanavond frietjes van gemaakt! Zo lekker!

 • Sabine
  9 april 2014 om 16:07

  Deze ga ik vanavond maken, thnx voor het recept yayyyy!

 • Pauline
  8 maart 2014 om 14:27

  Daar ben ik ook benieuwd naar :)

 • José
  8 maart 2014 om 14:25

  Ik heb recepten en tips gezocht en kom bij jouw goede tips tegen ook in de reacties. Ik heb een actifrypan van Tefal en ga straks proberen om ze daar in te bakken. Je kunt er ook gewone frites in bakken dus ik ik ben benieuwd. Wordt vervolgd...

 • Rowayna
  10 februari 2014 om 18:43

  Ik had in een eerdere reactie ook het volgende advies gegeven:

  leg of spoel de aardappelen na het schillen af met koud water. Je spoelt daarmee de vrijgekomen zetmelen af, hierdoor krijg je heerlijke kanpperige frietjes, ook uit de oven!

 • Rowayna
  10 februari 2014 om 16:57

  Als je de zoete aardappel geschild en in reepjes gesneden hebt dan moet je ze even in koud water leggen. De zetmelen die vrij gekomen zijn (door het snijden) worden er dan afgespoeld. Spoel je ze niet af dan krijg je inderdaad slappe frietjes.

  Succes ;-)

 • Pauline
  5 februari 2014 om 12:00

  Je kunt het vergelijken met ovenfriet en het wordt nooit zo knapperig als gefrituurde frieten. Wat helpt is de frieten niet te dik snijden.

 • louise
  5 februari 2014 om 06:26

  Ik heb gister de frietjes van zoete aard gemaakt maar ze worden niet knapperig. Heb je enig idee wat ik er aan kan doen. Ze waren wel lekker hoor.

 • Pauline
  22 januari 2014 om 19:27

  Wat leuk! Je kunt het in NL ook online kopen, dus wellicht zijn er webshops die ook naar het buitenland versturen.

 • Berber
  22 januari 2014 om 18:37

  Heb dankzij de VZL al die lekkere recepten ontdekt. Wil ook graag met quinoa aan de slag, maar kan het hier (in Spanje) niet vinden. Is er iemand die weet waar ik ze kan kopen? Zoete aardappelen en casave is geen probleem, overal te koop. En lekker vers! Heerlijk hoor, voor mij geen andere aardappelen meer.
  Ik blijf je volgen. Bedankt!

 • Lot
  20 januari 2014 om 14:20

  Ik doe het ook wel eens met speculaas/koekkruiden, ook lekker en ik vind het zacht juist lekkerder dan krokant.

 • Pauline
  19 januari 2014 om 12:22

  Dat is ook een goed ideetje ;)

 • Annie Laumen
  18 januari 2014 om 18:06

  Ze staan nu in de oven
  Ik vind ze heerlijk ook als stamppot
  Vandaag eten we er bloemkool en gegrilde speklappen erbij
  Grt Annie

 • Pauline
  14 januari 2014 om 10:48

  Ja bij mij gaat alles op de hetelucht stand, tenzij anders vermeld.

 • Pauline Lap
  14 januari 2014 om 07:29

  Hoi Pauline,
  Doe jij in al je recepten de oven op hete lucht stand??? Ik lees het hier in het commentaar maar bij je recept staat het niet vermeld. Ik hoop van je te horen

 • Amina
  13 januari 2014 om 18:48

  Ik ben dit nu aan het maken!!! Spannend, hoop dat het lukt en vooral dat ze smaken;)

 • Nicole
  13 januari 2014 om 18:30

  Ik was ze een beetje vergeten. Snel maar weer maken want ze zijn heerlijk

 • Anita
  21 december 2013 om 16:56

  Bij mij zitten ze nu net in de oven! Ga het eten met vispakketje en wortels. Eerste keer dat ik dit maak met zoete aardappel. Wel eerder met pastinaak gemaakt en dat was erg lekker!

  Ik ben benieuwd :)

 • Pauline
  10 december 2013 om 20:03

  Ja hoor dat kan. Eerst even kort op 140 graden. Dan droog deppen en opnieuw frituren op 180 graden.

 • Stephanie
  10 december 2013 om 18:13

  Zou je de zoete aardappel frieten eventueel ook kunnen frituren voor de geen die het toch liever uit vet heeft?

 • Barbara
  30 november 2013 om 20:34

  Ik had het eigenlijk niet verwacht, maar ik vond lekker... Nee, eigenlijk heerlijk!

 • Pauline
  11 november 2013 om 18:15

  Oh ja dat is ook fijn ;)

 • marjan
  11 november 2013 om 15:27

  Zelf vind ik zoete aardappel uit de oven, gekruid met rozemarijn en een heel klein beetje zout, superlekker.
  De zoete aardappels zijn overigens ook bij Lidl te koop. Goed voor je budget :).

 • Susanne
  9 november 2013 om 18:46

  Wat een heerlijk recept! Top, dankjewel! :-)

 • Karlijn
  25 oktober 2013 om 17:30

  Ik ga het zeker eens proberen maar als eerst ga ik zoete aardappelsoep maken :)

 • Pauline
  10 oktober 2013 om 20:28

  Misschien wat langer in de oven, ze worden nooit zo krokant als gefrituurde friet natuurlijk.

 • kim
  10 oktober 2013 om 18:53

  Ik heb dit vanavond gemaakt, de smaak is super, maar ik kreeg ze niet krokant! Het was 1 zachte bende geworden, jammer! Tips hoe ik ze krokant krijg?

 • Kirsten
  10 oktober 2013 om 15:44

  Dit is mijn eten vanavond! mmmmmm <3

 • ourtaste.nl
  10 oktober 2013 om 11:59

  Heerlijk!

 • Laura
  8 oktober 2013 om 22:28

  Hoi!

  Dit lijkt me heerlijk!
  Ik ben alleen niet zo'n fan van komijn.
  Proef je dit erg?
  zo ja, weet je een alternatief voor de komijn? :)

 • Lynn
  8 oktober 2013 om 20:20

  Ik heb deze ook al eens gemaakt echt lekker! En ook precies dit recept, maar dan knolselderij. Het enige wat ik altijd doe is alles nog een paar minuutjes koken:) ik vind knolselderij friet lekkerder & mijn vriend de zoete aardappel! Dus als we frietjes willen, moeten we lootjes trekken, hihi..

 • Dita
  8 oktober 2013 om 19:22

  mmmhh dit klinkt lekker!

 • Pauline
  8 oktober 2013 om 18:11

  Ik doe altijd hetelucht. Hoe langer je ze in de oven laat, hoe krokanter ze worden.

 • Lisanne
  8 oktober 2013 om 17:44

  Deze gaan zeker geprobeerd worden!

 • Feyza
  8 oktober 2013 om 17:21

  Ziet er lekker uit! Doe je de oven op de grillstand of de boven en onder stand? Bij mij worden ze altijd erg zacht namelijk en ik wil het liefst wat krokanter

 • Marjolein
  8 oktober 2013 om 15:29

  Dat is toevallig, wilde ik net vanavond gaan maken! Lekker!

 • Anoeska
  8 oktober 2013 om 14:39

  Ziet er heerlijk uit! Bij AH verkopen ze tegenwoordig ook zoete aardappels dus denk dat ik dit maar eens ga proberen. Thanks voor de tip!

 • Con leche
  8 oktober 2013 om 14:35

  Ik eet regelmatig zoete aardappel en maak er dan ook vaak frietjes van, heerlijk!

 • Bianca
  8 oktober 2013 om 13:31

  Veel lekkerder dan aardappelfriet als je het mij vraagt!

 • Pauline
  8 oktober 2013 om 13:09

  Ook lekker bij een hamburger :)

 • Pauline
  8 oktober 2013 om 13:09

  In principe alles, een salade is lekker maar andere groentes kunnen ook.

 • Pauline
  8 oktober 2013 om 13:01

  Je kan het gewoon als een aardappelgerecht zien, dus je kunt er alles bij eten :)

 • Saskia
  8 oktober 2013 om 12:38

  Klinkt erg lekker maar wat zou er qua groente goed bij passen?

 • Anne
  8 oktober 2013 om 12:07

  Hm dat lijkt me heerlijk! Nog nooit gehad ook :) Ik ga het snel eens uitproberen, heb het de laatste tijd al vaker voorbij zien komen als aanrader. Ben inderdaad ook benieuwd wat jij er bij eet?

 • Tess
  8 oktober 2013 om 11:47

  Dat klinkt heerlijk, ga het zeker een keertje proberen!

 • Suzanne
  8 oktober 2013 om 11:38

  Ik ben echt dol op zoete aardappel.

 • Joyce
  8 oktober 2013 om 11:11

  Ik wil echt eens zoete aardappel gaan proberen!

 • Chris V
  8 oktober 2013 om 10:42

  Bij mij thuis werden ze helaas niet gewaardeerd.. Zoveel gezonder dan 'gewone' frietjes!

 • Jessica - Jazzies
  8 oktober 2013 om 09:09

  Vind zoete aardappel ook heerlijk! Maar vind het vaak wel lastig om te bepalen wat ik erbij eet. Wat at jij er bij?

 • Maura - Yellow lemon tree
  8 oktober 2013 om 08:56

  Echt mijn favoriet! Ik eet ze wel een paar keer per week haha. Zelf vind ik het ook lekker met bijvoorbeeld five spices of ras-el-hanout kruiden. Eigenlijk kun je eindeloos variëren, dan is het ook niet zo erg om ze een paar keer per week te eten haha.

 • MySimplySpecial
  8 oktober 2013 om 08:48

  Wat wen goed idee!

 • Denise
  8 oktober 2013 om 08:39

  Grappig, precies dit recept heb ik gisteravond gemaakt! Zo lekker!!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.