Het grote Sinterklaas kookboek

Winnen: Het grote sinterklaas kookboek

Ja hoor, hij is er weer! De Sint is weer in het land. En dat betekent cadeautjes. Om maar meteen met de deur in huis te vallen, ik ga vandaag uitdelen. Want je kunt “Het Grote Sinterklaas Kookboek” winnen.

Het Grote Sinterklaas Kookboek is een idee van Anneke Ammerlaan en Yolanda van de Jagt. Zij willen het nostalgische gevoel van kriebels in je buik vasthouden. Die kriebels kennen we allemaal, als vaders ineens naar de wc moest en er plots een zak cadeautjes in de gang stond. “Dat gevoel van gezelligheid moeten we vast houden” en zo is het Grote Sinterklaas Kookboek ontstaan. Een boek met een knipoog naar de Sint, soms traditioneel en soms ook vernieuwend.

Het grote Sinterklaas kookboek

Als ik aan Sinterklaas denk, dan denk ik aan pepernoten, speculaas en chocoladeletters. Warme smaken van kaneel, gember en anijs. Deze vind je volop terug in het boek. Het boek is verdeeld in 4 hoofdstukken, het begint met voorpret. Leuke schoencadeautjes, varkentjes van marsepein, traditionele kruidnoten en speculaas. Het tweede hoofdstuk is ingepakt, in de breedste zin van het woord. Pietenpakketjes van bladerdeeg, een cadeaucake maar ook dolmapakketjes en alles voor een chocolademelk buffet. Hoofdstuk 3 gaat over het heerlijk avondje zelf, met lekkere hapjes, tapas, stevige soepen en stoofschotels. Alles wat Sinterklaasavond compleet maakt. Het laatste hoofdstuk gaat over nagenieten, een wortelcake met Sint leftovers of een chocoladeletter fondue. Ik vind deze indeling van hoofdstukken heel creatief bedacht.

Het nostalgische gevoel
Ik moet eerlijk bekennen dat wanneer ik door het boek blader, ik daadwerkelijk de kriebels in mijn buik voel. Het is een gezellig boek in al haar vormen. De kaft is net zoals het Grote boek van Sinterklaas felrood, met gouden letters. De opmaak is ontzettend speels, eerder kneuterig. Geen strakke recepten op een witte achtergrond, maar speelse gerechtjes met een hoog knutselgehalte. En dat bedoel ik positief, want ik vind het bij dit boek passen. Het is immers een feest voor de kinderen.

Het grote Sinterklaas kookboek

Recepten
De recepten zijn leuk en erg creatief. Ik vind de ideeën leuk, zo vind je ook gezondere opties in het boek. Maar ook de marsepein, zoals het hoort, van amandelen en suiker. Sommige recepten vind ik wat ver gezocht. Zoals de dolma’s, de langzaam gegaarde varkensschouder en de cheesecake. Ik zou het boek nog meer in haar kracht vinden als het enkel Nederlandse recepten waren. Dan hou je het gevoel van Sinterklaas nog meer vast. Maar desalniettemin vind ik dat Anneke en Yolanda er goed in geslaagd zijn om dit fijne gevoel vast te houden.

Winnen?
Jij kunt een exemplaar van “Het Grote Sinterklaas Kookboek” winnen.

Wat moet je hiervoor doen?

  • Laat een reactie achter in de comments en vertel mij wat jouw ultieme sinterklaas gevoel is.
  • Deel het bericht voor een extra winkans op Facebook of Twitter

De winactie loopt t/m 21 november en de winnaar krijgt persoonlijk bericht.

Deze winactie is gesloten, de gelukkige winnares is Lydia81! Je hebt inmiddels een mail van mij ontvangen.

Het grote Sinterklaas kookboek

Titel
Het Grote Sinterklaas Kookboek

Auteur
Anneke Ammerlaan & Yolanda van der Jagt

Bestellen
Prijs €22,50 hier of  bij Bol.com

Deze review bevat producten die door een bedrijf zijn opgestuurd, lees mijn disclaimer.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in