Menu

Winnen: Het grote sinterklaas kookboek

Ja hoor, hij is er weer! De Sint is weer in het land. En dat betekent cadeautjes. Om maar meteen met de deur in huis te vallen, ik ga vandaag uitdelen. Want je kunt “Het Grote Sinterklaas Kookboek” winnen.

Het Grote Sinterklaas Kookboek is een idee van Anneke Ammerlaan en Yolanda van de Jagt. Zij willen het nostalgische gevoel van kriebels in je buik vasthouden. Die kriebels kennen we allemaal, als vaders ineens naar de wc moest en er plots een zak cadeautjes in de gang stond. “Dat gevoel van gezelligheid moeten we vast houden” en zo is het Grote Sinterklaas Kookboek ontstaan. Een boek met een knipoog naar de Sint, soms traditioneel en soms ook vernieuwend.

Het grote Sinterklaas kookboek

Als ik aan Sinterklaas denk, dan denk ik aan pepernoten, speculaas en chocoladeletters. Warme smaken van kaneel, gember en anijs. Deze vind je volop terug in het boek. Het boek is verdeeld in 4 hoofdstukken, het begint met voorpret. Leuke schoencadeautjes, varkentjes van marsepein, traditionele kruidnoten en speculaas. Het tweede hoofdstuk is ingepakt, in de breedste zin van het woord. Pietenpakketjes van bladerdeeg, een cadeaucake maar ook dolmapakketjes en alles voor een chocolademelk buffet. Hoofdstuk 3 gaat over het heerlijk avondje zelf, met lekkere hapjes, tapas, stevige soepen en stoofschotels. Alles wat Sinterklaasavond compleet maakt. Het laatste hoofdstuk gaat over nagenieten, een wortelcake met Sint leftovers of een chocoladeletter fondue. Ik vind deze indeling van hoofdstukken heel creatief bedacht.

Het nostalgische gevoel
Ik moet eerlijk bekennen dat wanneer ik door het boek blader, ik daadwerkelijk de kriebels in mijn buik voel. Het is een gezellig boek in al haar vormen. De kaft is net zoals het Grote boek van Sinterklaas felrood, met gouden letters. De opmaak is ontzettend speels, eerder kneuterig. Geen strakke recepten op een witte achtergrond, maar speelse gerechtjes met een hoog knutselgehalte. En dat bedoel ik positief, want ik vind het bij dit boek passen. Het is immers een feest voor de kinderen.

Het grote Sinterklaas kookboek

Recepten
De recepten zijn leuk en erg creatief. Ik vind de ideeën leuk, zo vind je ook gezondere opties in het boek. Maar ook de marsepein, zoals het hoort, van amandelen en suiker. Sommige recepten vind ik wat ver gezocht. Zoals de dolma’s, de langzaam gegaarde varkensschouder en de cheesecake. Ik zou het boek nog meer in haar kracht vinden als het enkel Nederlandse recepten waren. Dan hou je het gevoel van Sinterklaas nog meer vast. Maar desalniettemin vind ik dat Anneke en Yolanda er goed in geslaagd zijn om dit fijne gevoel vast te houden.

Winnen?
Jij kunt een exemplaar van “Het Grote Sinterklaas Kookboek” winnen.

Wat moet je hiervoor doen?

 • Laat een reactie achter in de comments en vertel mij wat jouw ultieme sinterklaas gevoel is.
 • Deel het bericht voor een extra winkans op Facebook of Twitter

De winactie loopt t/m 21 november en de winnaar krijgt persoonlijk bericht.

Deze winactie is gesloten, de gelukkige winnares is Lydia81! Je hebt inmiddels een mail van mij ontvangen.

Het grote Sinterklaas kookboek

Titel
Het Grote Sinterklaas Kookboek

Auteur
Anneke Ammerlaan & Yolanda van der Jagt

Bestellen
Prijs €22,50 hier of  bij Bol.com

Deze review bevat producten die door een bedrijf zijn opgestuurd, lees mijn disclaimer.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

221 reacties

 • christa lindhout
  22 november 2014 om 06:51

  Om zeer vroeg in de ochtend mijn dochter voor mijn bed te krijgen en zegt. Mama mag ik al beneden kijken naar mijn schoen. Of sinterklaas al is geweest? Vervolgens met dr pepernootjes naar boven komen en deze deelt met ons in bed. Heerlijk!

 • Wap Broes
  22 november 2014 om 01:14

  Sinterklaasgevoel: samen met de familie bij de openhaard, genieten van de originele en persoonlijke gedichten en cadeautjes! De avond zelf is echter altijd het grootste cadeau!

 • Lindsey
  21 november 2014 om 23:17

  Mijn ultieme Sinterklaas gevoel het zien en voelen van de blijdschap van mijn 2 kleine knullen als ze zien hoeveel leuke kadootjes ze hebben gekregen! Heerlijk tevreden gaan ze slapen na zo'n middagje uitpakken en sinterklaasliedjes zingen en snoepen! 'S avonds doen wij met de familie een dobbel spel met allemaal gekke kadootjes! Super melig! Ook dat roept bij mij het ultieme Sinterklaas gevoel op; het samen zijn met familie en een gezellige dag/avond hebben!

 • adrienne peursem
  21 november 2014 om 23:14

  Mijn ultieme sinterklaas gevoel zijn niet de herinnering aan sinterklaasavondjes van vroeger want toen vierden we geen sinterklaas. Mijn gevoel is meer een droom... heerlijk op de bank (met onze 2 kinderen van 2,5 jaar en 2,5 week oud) kijken naar het glunderendr gezichtjr van onze zoon bij het zien van zijn cadeautjes tegelijkertijd genietend van een lekker zelfgemaakt stuk gevuld speculaas en luisteren naar de gedichtjes die papa voor zn kindertjes gemaakt heeft.

 • Riky
  21 november 2014 om 23:09

  Sinterklaas is gewoon genieten van alles!!!!!

 • Anneloes
  21 november 2014 om 23:06

  Het ultieme sinterklaasgevoel: de kriebels in de buik, de rode wangen na het uitpakken en samen zijn!

 • sanne
  21 november 2014 om 22:33

  Ik hou van bakken. En met dit boek kan ik de bakkriebels misschien wel doorgeven aan mijn dochtertje.

 • Judith
  21 november 2014 om 22:20

  Het ultieme sinterklaasgevoel begint bij ons altijd op de dag voor de intocht. Dan halen we de sinterklaasdoos van zolder en graaien we er met z'n allen op los. De playmobil sinterklaasboot, de sinterklaas voorleesboeken, de sinterklaas dvd's, de sinterklaasmokken etc komen dan weer tevoorschijn. Het is net zo magisch als het tevoorschijn halen van de kerstspullen.

 • Kevin gizzie
  21 november 2014 om 22:17

  Mijn ultieme sinterklaasgevoel: warme chocolade, veel familie, gezelligheid, lekker spelen, speculaas, strooigoed en chocolademuizen. Plotseling geklop op de deur, adrenaline en dan dat moment dat die zak met pakjes er staat. her uitpakken is bijna bijzaak. Zo leuk om dat nu vanaf de andere kant mee te maken. Ik ben nu diegene die op de deur klopt en toch stroomt de adrenaline nog steeds door mijn lichaam. Als dat kleine jongetje

 • Coks
  21 november 2014 om 21:48

  Mijn ultieme Sinterklaasgevoel is samen met de hele familie de juten zak vol pakjes omkieperen op "het grote kleed" in de voorkamer. Dan pas kan pakjesavond beginnen! Dit doen we nog steeds trouw elk jaar. Ik ben twintiger en was tot vorig jaar de jongste van het stel ;-) Maar nu er een neefje én een nichtje bij zijn, worden onze tradities naar de volgende generatie overgebracht. Heerlijk. Sinterklaas is bij ons thuis het meest liefdevolle feest van het jaar.

 • Sofie
  21 november 2014 om 21:26

  Mijn ultieme Sinterklaas gevoel, met al mijn peuters uit de klas speculaas bakken, heerlijk bakplezier verzekerd!

 • Sofie
  21 november 2014 om 21:24

  Ik doe nog heel graag mee, bakken één van mijn favoriete hobby's!
  Ik zal vlug nog een link zetten, groetjes Sofie

 • Monique
  21 november 2014 om 20:52

  Tot een paar jaar geleden de spanning van de kinderen in afwachting van het kloppen op de deur en het vinden van de zak met cadeautjes. Tegenwoordig de hilariteit bij het dobbelspel. In beide gevallen een gezellige avond samen met familie.

 • Annemijn
  21 november 2014 om 20:41

  Vol spanning bij de open haard wachten met wat zelfgemaakte kruidnootjes tot het moment dat de cadeautjes voor de deur staan. En Sint dus ook dit keer het huisje niet stilletjes voorbij gereden is! Hmm! Dat was als kind geweldig en stiekem nu nog steeds!

 • Bianca van der Mark
  21 november 2014 om 20:25

  oeps sorry, 2 x

 • Bianca van der Mark
  21 november 2014 om 20:24

  Mijn ultieme Sinterklaasgevoel: Heel simpel, de blije gezichtjes van mijn 2 kindjes als ze hun kadootjes uitpakken nadat deze gebracht zijn door de Pieten

 • Bianca van der Mark
  21 november 2014 om 20:22

  Mijn ultieme Sinterklaasgevoel: Heel simpel, niks meer als de blije gezichtjes van mijn 2 kindjes als ze hun kadootjes uitpakken nadat ze verrast zijn door Pieten bezoek.

 • Cynthia de Hoogh
  21 november 2014 om 20:21

  Dit jaar bewust sint vieren met oudste dochter en ze vind het maar wat leuk! Van piet krijgt ze kruidnootjes en van sint cadeautjes. Heerlijk om dat snoetje te zien als ze iets krijgt.

 • kk
  21 november 2014 om 20:20

  lijkt me echt super! vind t altijd super leuk om alles uit te proberen en zeker met sinterklaas!

 • Patries
  21 november 2014 om 20:19

  Sinterklaas is blije gezichten, vol verwachting klopt hun hart.
  Sinterklaas is gezellig samen zijn , liedjes zingen of die goede Sint wel zou komen.
  Sinterklaas is het mooiste kinderfeest wat er is, dank u Sinterklaasje.

 • Anne
  21 november 2014 om 20:12

  Heerlijk samen eten met familie en of dat nu met of zonder cadeautjes is, geslaagd is het altijd!

 • Rosanne
  21 november 2014 om 12:48

  Mijn ultieme sinterklaas gevoel is een surprise middag met een hele klas vol kinderen. Ik ben de opleiding aan de PABO aan het afronden en elk jaar mag ik samen met de klas sinterklaas vieren. Een paar weken van te voren trekken we lotjes en gaan we aan de slag om de mooiste surprises te maken. Op de dag zelf zijn de kinderen vaak niet rustig te krijgen. Alle spanning komt eruit ;). Vaak zijn we de hele dag bezig om de surprises uit te pakken en de gedichten voor te lezen. Tussendoor knabbelen we op een pepernootje en drinken we chocomelk. En als hoogte punt natuurlijk een bezoekje van de goede oude man en zijn zwarte pieten.
  Ik zou heel graag het kookboek willen winnen om misschien volgend jaar iets lekkers te bakken met de kinderen rondom Sinterklaas of zelf een leuke traktatie voor te bereiden.
  Juf Rosanne

 • hubertine
  21 november 2014 om 08:11

  Mijn ultieme sintgevoel is s'ochtendsvroeg kindervoetjes op de trap horen om nieuwsgierig naar hun schoentje te gaan kijken. En dan.......de ultime blijheid van de kinderen wanneer zwarte piet ze niet is vergeten!

 • Shannen
  21 november 2014 om 07:10

  Mijn ultieme sinterklaas gevoel begint vaak al weken voordat de sint in het land is, dan begin ik met gedichten maken en de pepernoten bakken, met vriendinnen de intocht van sinterklaas kijken is inmiddels een traditie geworden. Maar stiekem vind ik sinterklaasavond nog altijd de leukste avond die er is en ik kan nog steeds niet slapen de avond van tevoren omdat ik het zo spannend vindt wat de sint mij komt brengen. :)
  PS ik ben inmiddels 19 jaar en het is nog steeds zo.

 • wendy versteegh
  21 november 2014 om 06:10

  Wauw, wat een gaaf boek!

  Ons ultieme Sinterklaas moment beleefden we in 2009.
  Na vijf jaar ziekenhuis in en uit werd na IVF op 5 december 2009 ons prinsesje (Lotus) geboren! Heel speciaal, deze datum met het verhaal erachter...voor ons in elk geval :).
  Dit jaar wordt ze vijf jaar, voor haarzelf is het minder leuk natuurlijk.

  Ze is zot op bakken, kan al zelf eieren splitsen, en op lekkernijen...dit boek zou voor haar echt een cadeautje zijn!

  Ik zeg het nog maar eens...dank u Sinterklaasje voor ons prinsesje!

  Groetjes,
  Wendy

 • Merel
  20 november 2014 om 19:48

  Mijn ultieme sinterklaasgevoel: pepernoten bakken met mijn zus, en het hele huis dat heerlijk ruikt naar speculaas kruiden <3

 • Astrid Mol
  20 november 2014 om 16:50

  Hallo Pauline,

  Ik ben nu 28 jaar en eigenlijk geloof ik stiekem nog steeds een beetje in Sinterklaas. Zodra dat ik de goedheiligman op tv zie dan denk ik; ja! Daar is hij!!!! Ik voel warmte en kriebels in mijn buik weer net zoals vroeger. Dit jaar maakt mijn zoontje het grote feest ook echt mee, hij is nu 3. Samen hebben wij het huis versierd, mooie tekeningen gemaakt voor de Sint en pieten en in het weekend zetten we onze schoen met een glas melk, wortels, brieven en.. Ik zing keihard mee! Om 18.00uur het Sinterklaasjournaal en een verhaaltje. Op pakjesavond probeer ik altijd wel een piet te regelen die de cadeautjes komt brengen en maak ik zelf een mooi omhulsel voor alle pakjes. Maar wat is nu mijn ultieme sinterklaasgevoel; de ochtend nadat je je schoen hebt gezet. Op je blote voeten in je pyama na beneden, een heel klein lichtje aandoen en dan je zoontje glunderend naar zijn schoen zien kijken. Dan zie ik mezelf weer even, van 25 jaar terug..

 • Elise
  20 november 2014 om 16:35

  Mijn ultieme sinterklaasgevoel start al wanneer Sinterklaas weer arriveert in het land. Ik probeer toch ieder jaar weer de uitzending van de intocht te kijken. Heerlijk op de bank zittend met allerlei Sinterklaaslekkernijen op tafel, toch nostalgie en traditie. (Ik ben geloof ik verslaafd aan Sinterklaas-lekkernijen. Kruidnoten zijn voor mij niet veilig. Ik heb deze dit jaar zelfs midden in de zomer zelf gemaakt :-) ) Uiteraard mag een gezellige avond samen met vriendinnen (dobbelspel) niet ontbreken begin december.

  Als we vroeger ons schoen mochten zetten, zongen ik eerst samen met m'n zus verschillende liedjes. Dan lag ik vervolgens in mijn bed te luisteren of ik de luisterpiet of Sinterklaas kon horen op het dak van ons huis. Samen met het gezin vierden we Sinterklaasavond traditioneel op 5 december, zongen we wederom hard en speelden we nadat we de cadeautjes hadden uitgepakt nog uren met de nieuwe aanwinsten. Ik hoop deze traditie later met een eigen gezinnetje ook nog lang te mogen vieren!

 • Evelien
  20 november 2014 om 14:43

  Ik kan me zo intens gelukkig voelen, wanneer ik na mijn 2 jonge kinderen kijk! Voor hen is alles nog magisch! Geen zorgen, maar lekker genieten van het leven. En deze leuke traditie maakt het kinderleven nog mooier! En wij volwassenen genieten mee...!

 • Heidie
  20 november 2014 om 11:23

  Het maken van de Sinterklaasgedichtjes. Ik denk altijd dat ik geen inspiratie heb. Ik zet dan een gezellige sinterklaasliedje op, wat pepernoten en kopje hee erbij. Zodra er een zin op papier staat, gaat de rest van zelf. Een terugblik op het hele jaar met vooral aandacht voor de positieve dingen!

 • pamela
  20 november 2014 om 10:30

  dit is leuk, hoe groot mijn jongens ook zijn ( 15 en 18 ) sint blijft toch iets magies hebben , ook voor ons hoor
  want we hebben weer gezellig naar de intocht gekeken
  maar wat zou het leuk zijn om 5 december gezellig te vieren met wat lekkere recepten uit dit mooie kookboek
  we gaan er met ons 4e een gezellige avond van maken , voor ieder een kleinigheidje en een beker warme chocolade met slagroom en wie weet een heerlijk recept...anders worden het gewoon mijn eigen gemaakte pepernoten .. :-)

 • Anita Wils
  20 november 2014 om 10:24

  Het Sinterklaasfeest was vroeger een groot geheim. Tot de zesde klas ( nu groep 8) geloofden wij nog heilig in Sinterklaas. Bij onze oma thuis liep zwarte piet met de hoed en een tafellaken om het huis om ons het gevoel te geven dat hij in de buurt was. Dan liep de spanning op. Zelfs als we met onze moeder gingen winkelen hadden we niet eens in de gaten dat zij cadeautjes kocht voor het Sinterklaasfeest. Als de dag dan eindelijk was aangebroken en wij s'ochtends vol spanning naar beneden liepen was de gehele woonkamer omgetoverd in Sintrrklaas sfeer. De tafel lag vol met kleine cadootjes ..de schoen gevuld met strooigoed. Kan me nog goed herinneren dat ik mijn eerste poppenwagen kreeg. Er hing ook altijd een speciale geur rondom Sinterklaas tijd. Deze familie traditie hebben wij voortgezet . Hoop dat mijn kinderen dat ook zullen doen als ze zelf kids hebben.

 • Kirsten
  20 november 2014 om 08:43

  Mijn ultieme sinterklaas gevoel van vroeger is dat je op een koude winterse dag thuis kwam met een lichtelijk gevoel van spanning in de buik voor het geen wat 's avonds ging komen. Daarbij rook ons huis die dag altijd naar zelfgemaakte pepernoten en warme chocolademelk.

 • Meike Oude Luttikhuis
  19 november 2014 om 22:44

  Sinterklaasliedjes zingen bij de schoentjes, worteltje en bakje water erbij.
  Om 6 uur s'morgens gestommel op de trap, om te kijken of er al iets in hun schoentje zit.
  Verschrikt rechtop zitten, heb ik er wel iets in gestopt?
  Pepernoten en taaitaai popjes bakken met mijn meiden.
  Gespannen gezichtjes op pakjesavond, en dat enthousiasme als de zak voor de deur staat...
  I love it

 • Madelijn
  19 november 2014 om 22:32

  Ik ben dol op sinterklaas!! Heerlijk met mijn kleine meisje van 2 die ook helemaal van het feest geniet van sint kijken tot schoen zetten en natuurlijk sinterklaasliedjes zingen. Afgelopen zaterdag stonden we samen sinterklaasliedjes zingend te koken( jaa ok dat vind ze heeeel leuk) hoe leuk zou het zijn als we samen echte sintgerechtjes kunnen koken! Ik hou van december en zeker van Sinterklaas (en alle andere feesten waar je lekker bij kunt koken ;)) dus graaaaag het sinterkookboek!
  Groetjes Madelijn en Linn:)

 • Miranda Bakker
  19 november 2014 om 21:58

  De Sinterklaas CD van Bert en Ernie! Wat een geluk dat ik basisschoollerares ben en m'n leerlingen de CD ook fantastisch vinden. En thuis wordt hij tijdens pakjesavond ook nog steeds grijsgedraaid. We kennen alle dialogen en liedjes uit ons hoofd. Hopfaldera de pakjespolka, wachten duurt lang, pepernoten en appels!

 • Inge
  19 november 2014 om 21:17

  zeker in deze tijd van hectiek rondom de Sinterklaas traditie is het extra speciaal om bijbehorende nostalgie op te zoeken.
  De kindjes genieten volop van alles rondom dit feest en dus wij ook. Het liefst met mooie lekkernijen op tafel.

 • Rosalie
  19 november 2014 om 21:00

  De rijke geur van kaneel, gember en anijs die vanuit de keuken het hele huis vult. En daarna natuurlijk genieten van de zelfgemaakte kruidnoten en taai taai!

 • Karin
  19 november 2014 om 20:49

  Ik denk met warme gevoelens terug aan de laatste sinterklaasavonden samen met mijn ouders. Warme chocolademelk met slagroom en een stuk warme banketstaaf en daarna kadootjes uitpakken.Ik was toen al 25+ en nig vrijgezel, maar het was altijd erg gezellig met een enorme berg met allerlei, vaak kleine, kadootjes. Mooie tijd was dat.

 • Laura
  19 november 2014 om 20:46

  De geur van het eten dat staat te pruttelen. Wij eten altijd een heerlijke stamppot en daarna met zijn allen gezellig met warme chocolademelk de pakjes openmaken !

 • Rosalie
  19 november 2014 om 20:34

  Op de bank, onder een fleecedekentje, de intocht kijken! Dit jaar deden we dat onder het genot van een zelfgebakken speculaascheesecake, jum!

 • Leonie
  19 november 2014 om 20:27

  Het ultieme Sinterklaasgevoel is voor mij pakjesavond. Een giga stapel cadeautjes voor onze tuindeuren terwijl we er eigenlijk 'dit jaar niet zoveel aan doen' en zo-lang-mogelijke gekke/lieve/ontroerende rijmen.

 • Sabrina visser
  19 november 2014 om 20:22

  Het ultieme Sinterklaas gevoel voor mij is: op pakjesavond wachten tot dat er hard op de deur geklopt wordt, een hand pepernoten gestrooid wordt en de kinderen verbaasd en vol spanning naar de deur lopen/door dolle heen naar deur rennen, en dan in volle fantasie zeggen ik zag zwarte piet nog net weglopen! Chocolademelk, pepernoten en kadootjes uitpakken! Heerlijk dat Sinterklaas gevoel!

 • marieke
  19 november 2014 om 20:21

  Ik ❤ Sinterklaas! Ik vind alles aan t feest helemaal leuk. Ik hoop dat mijn kinderen dit ook van mij overnemen, ze zijn nu 2 en 4. We proberen onze eigen tradities te ontwikkelen zodat zij later ook met hetzelfde warme gevoel terug kunnen denken aan de Sinterklaastijd!!

 • Rianne
  19 november 2014 om 20:16

  Vroeger bij mijn moeder op de bank, met een kop erwtensoep, samen kijken naar de sinterklaas intocht. Nu doe ik dat met mijn eigen dochters!

 • Melanie
  19 november 2014 om 20:12

  Vroeger was je zelf degene die vol smart zat te wachten tot de Sint in Nederland kwam, nu zijn het onze eigen kinderen. Hoe bijzonder is zo'n traditie!

  Nu zit míjn zoontje met 3 neefjes en nichtjes op de rand van de openhaard te wachten tot Sinterklaas plaats neemt op de versierde stoel tegenover ze. En ieder jaar weer weet de Sint te vertellen hoe goed ze het hebben gedaan dit jaar. Geweldig! Knappe luisterpiet ;-)

 • Miranda
  19 november 2014 om 20:10

  Ik ben op dit moment hoogzwanger en om de tijd een beetje gezellig door te komen bak en kook ik naar hartelust! Zo heb ik je recept van de pepernootjes al drie keer gemaakt, heerlijk!!!!! Ik ben gek op onze Sinterklaas traditie en al het lekkers wat daar bij hoort! Daarom ook heel erg benieuwd naar Het grote Sinterklaas kookboek zodat ik die traditie kan door geven aan mijn kleintje!

 • evelien
  19 november 2014 om 20:07

  Het ultieme sinterklaasgevoel....de stralende, blije gezichtjes van mijn kinderen als ze de zak met kadootjes voor de deur vinden!

 • Miranda
  19 november 2014 om 20:06

  Ik ben op dit moment hoogzwanger en om de tijd een beetje gezellig door te komen bak en kook ik naar hartelust! Mijn man vindt het heerlijk! Dit weekend zag ik op je Facebook pagina het pepernootjes recept, die heb ik nu al drie keer gebakken! Heerlijk! Ik hou van onze Sinterklaas traditie en ik ben dus reuze benieuwd wat er allemaal nog meer in Het grote Sinterklaas kookboek staat, zodat ik straks de traditie kan doorgeven!

 • Renske boukema
  19 november 2014 om 20:06

  De geur van speculaas, kaneel en warme chocolademelk!!

 • A.J.
  19 november 2014 om 19:57

  Tegenwoordig is het Sinterklaasfeest een gezellig samenzijn.
  Samen lekker eten. Zelf gebakken lekkers bij de koffie / thee.
  Een lekker hapje later op de avond. Onder tussen de vele kleine pakjes uit pakken. Een leuke avond als variatie op de al oude kinderfeestavond.
  AJ

 • Esmeralda Geerts
  19 november 2014 om 19:55

  Fantastisch boek om kado te krijgen van sinterklaas ☺️. Mijn ultieme sinterklaasgevoel is het gevoel van gezellig bij elkaar, lekkere hapjes, kadootjes, openhaard aan en het gelukkige gevoel dat al je geliefden er zijn. Een kinder- en familiefeest. En natuurlijk speculaas, mandarijntjes, warme chocoladeletter en banketstaaf.

 • wilma
  19 november 2014 om 19:53

  De herinnering aan mijn oma die met een glimlach van ultiem geluk op 5 december als de hele familie bij elkaar was bij het, voor haar, mooiste feest van het jaar.

  Ze overleed vlak na sinterklaas op 93 jarige leeftijd in 2007. Op haar laatste sinterklaas zong ze nog sinterklaasliedjes, ondanks haar half verlamde gezicht.

  Het feest laat me met een glimlach aan haar terugdenken vol met warme herinneringen aan haar.

  Dat er nu zo'n boek is, vind ik geweldig en ik hoop dat het helpt om iedereen net zo laat genieten als mijn oma deed.

 • Mariëlle Schilder
  19 november 2014 om 19:51

  Sinterklaas is gezelligheid. Met mijn zus en mijn 2 dochters. En dit jaar voor het eerst de vriend van jongste dochter. Zijn ouders komen uit Somalië en van het sinterklaasfeest heeft hij nooit iets meegekregen. Zo ook niet van al het lekkers wat zo bij dit feest hoort. Mocht ik dit boek winnen dan kan hij hier op een originele manier kennis mee maken. Wij gaan 5 december het Sint dobbel spel spelen dus dit boek zou een mooi geschenk zijn om in het spel mee te nemen. Iedereen dan aanwezig zal hierom willen strijden om uiteindelijk het boek mee naar huis te nemen. Stiekum hoop ik natuurlijk dat ik het zelf win

 • Reni van Brakel
  19 november 2014 om 19:50

  Mijn ultieme sinterklaasgevoel is heerlijk op de bank zitten met warme chocomel en heerlijk in het sinterklaasboek kijken wat ik voor pakjesavond allemaal ga maken.

 • Kitty
  19 november 2014 om 19:48

  Mijn ultieme Sinterklaasgevoel is zingen met de kleintjes bij de hun schoen, lekker warme chocolademelk drinken met een speculaasje en ze dan naar bed brengen. Daarna 's morgens de blijde gezichtjes zien als er een kleinigheidje of een handje pepernoten in hun schoen zit. Gezellig

 • Birgit
  19 november 2014 om 19:45

  Mijn ultieme Sinterklaas gevoel gaat heel ver terug. In de straat waar ik woonde vroeger woonde opa Knip. Zo rondde Sinterklaastijd kroop hij altijdin het schuurtje achter zijn huis om daar de meest heerlijke baksels te creëren. De geur van speculaas, gevuld speculaas en taai-taai kan ik nu nog oproepen. Nu maak ik, heel veel jaren later, speculaas, taai taai en andere naar koekkruiden geurende lekkernijen...in mijn keuken...niet in een schuurtje.

 • Desiree
  19 november 2014 om 19:44

  het ultieme sinterklaas moment is toch wel lekker in de keuken staan met familie en de heerlijkste kruidnootjes/ speculaas en andere lekkernijen maken!

 • Pernelle Lorette
  19 november 2014 om 19:44

  Mijn ultieme Sinterklaasgevoel is als ik voor Sinterklaas terug naar België ga, waar mijn familie woont, en dat we op 6 december (ja, in België wordt Sinterklaas niet op 5 maar op 6 december gevierd)met al mijn broers en zussen (en hun kinderen) een ontbijt bij mijn ouders organiseren. Dan is "De Sint" 's nachts alle cadeautjes komen brengen, en de schoenen van iedereen zitten vol lekkernijen en mooie cadeautjes.

 • Monique hovenkamp
  19 november 2014 om 12:09

  Voor mijn dochter van 12 jaar is het ultieme Sinterklaasgevoel (heb t haar even gevraagd) is de spanning (wanneer wordt er op de deur gebonkt) en gezelligheid (met familie) op sinterklaasavond en dat ze blij wakker wordt en zenuwachtig is als ze haar schoen had gezet de avond ervoor. mijn ultieme Sinterklaasgevoel is chocolademelk en marsepein en samen liedjes zingen bij de schoen. De afgekloven appel van t paard bij de schoen laten liggen of de mandarijnenschillen. De pret hoe je kind daar in meegaat. En de fantasie die er bij je kind loskomt. Geweldig! Hè wat jammer toch dat ze al zo oud is dat ze niet meer gelooft..... Het waren zulke leuke jaren....zucht

 • Stephanie
  19 november 2014 om 09:48

  Wat een leuke winactie zeg, ik was laatst al op zoek naar leuke recepten voor een etentje in sinterklaas-stijl.

  Mijn ultieme sinterklaasgevoel is dat van vroeger, mijn vader ging op eens tanken en even later stond dan mijn moeders wasmand vol cadeautjes voor de deur. Nu vieren we sinterklaas groter, met de hele familie bij mijn opa en oma en weet ik van wie mijn vader het acteertalent heeft, mijn opa kan iedereen fantastisch afleiden terwijl mijn oma de mand met pakjes voor de deur zet. Heerlijk moment!

 • mijke
  18 november 2014 om 23:53

  Een grote zak pepernoten!

 • Fanny
  18 november 2014 om 23:31

  Mijn ultieme en fijne herinnering van vroeger is met mijn moeder, die nu overleden is, samen chocolade borstplaat maken. Nu probeer ik samen met mijn dochtertje die nu 2 is ook lekker dingetjes te bakken zoals bv kruitnoten. Puur genieten!

 • Johanneke
  18 november 2014 om 22:32

  Sinds wij kinderen hebben, beleef ik Sinterklaas sinds jaren weer heel intens. Maar mijn leukste herinneringen zijn toch uit mijn eigen kindertijd. De chocolademuizen in mijn schoen ruilde ik altijd tegen pepernoten met mijn grote broer. En hij geeft mij geleerd zelf borstplaat te maken. Heerlijk.

 • Joyce
  18 november 2014 om 22:05

  Genieten van mijn 2 jarige dochter die voor het eerst bewust Sinterklaas en de Pieten meemaakt. Samen Sinterklaas op tv kijken, liedjes oefenen en boekjes over dit fijne feest lezen.

  Straks de 1e keer Sinterklaas met haar vieren, daar hoort allerlei lekkers bij uit dit mooie boek.

 • aranka
  18 november 2014 om 21:43

  Mijn ultieme sinterklaas gevoel is op pakjesavond. Samen met mijn ouders wachten op de pakjes onger het genot van een tompoes. En als de zak van de Sint er is, een cadeautje eruit halen (hopend dat die voor jou is), en dan van alles genieten wat je krijgt, ook al is het maar een sok. En zo worden alle cadeautjes een voor een uit gepakt. En als alles uitgepakt is nog even nagenieten met wat pepernoten en marsepein

 • Fleur
  18 november 2014 om 21:29

  Wauw, wat leuk dat ze hier zelfs een kookboek van hebben gemaakt van alle lekkere dingen rondom sinterklaas:)

  Ik kijk eigenlijk heel het jaar uit naar deze tijd, zo kan ik als 22-jarige me toch nog heel erg kind voelen als eenmaal de pepernoten in een schaal liggen en de stapel kadootjes dit jaar toch weer heel groot is. Dan merk ik dat ik het eigenlijk nog een soort van zonde vind om de kadootjes uit te pakken, maar altijd achteraf ben ik daar heel blij mee. Bovendien kijk ik eigenlijk al uit naar september wanneer ik eindelijk weer pepernoten kan eten, die ik eigenlijk al vanaf april heb gemist.

 • Anouk Jansen
  18 november 2014 om 20:49

  Voor mij is het ultieme Sinterklaasgevoel begonnen als ik een middag kruidnootjes heb gebakken met mijn twee oudste vriendinnen (lees: sinds de peuterspeelzaal). We maken dan meestal wel een kilo koekjesdeeg! De eerste helft eten we als deeg al op, de andere helft bakken we kruidnootjes van die we aan onze vrienden en familie uitdelen. Want uitdelen, dat hoort er natuurlijk helemaal bij met Sinterklaas! :)

 • Sofie
  18 november 2014 om 20:16

  Wat zou ik dat boek graag winnen!
  Mijn ultieme sinterklaasgevoel is samen met mijn gezin het huis versieren met sinterklaasmuziek op de achtergrond en daarna met warme chocolademelk op de bank naar het Sinterklaasjournaal kijken!

 • Jennifer
  18 november 2014 om 19:15

  Ah wat een leuk boek, wilde hem haast al op de sinterklaasverlanglijst zetten! ;) Mijn ultieme sinterklaasgevoel: stiekem het sinterklaasjournaal 'volgen', ik herken dan zo die spanning die je vroeger als kind voelde en dat je je dan afvroeg of er wel pakjes zouden komen die avond omdat het allemaal vreselijk mis ging! Of de sinterklaas-special van sesamstraat <3

 • Lore
  18 november 2014 om 18:11

  Ik doe graag mee! Ik ben dol op Sinterklaas en stiekem kijk ik nog naar zijn aankomst op televisie, maar mijn ultieme Sinterklaasmoment is toch 's ochtends extra vroeg opstaan om te zien wat Sinterklaas in mijn schoen heeft gelegd. Spannend!

 • Danielle
  18 november 2014 om 17:49

  Onze kinderen zijn niet echt opgegroeid met Sinterklaas... Ze waren 1 en 3 toen wij naar Noorwegen verhuisden, nu ruim 6 jaar geleden, en kunnen zich van een Nederlandse pakjesavond niets herinneren. Toch hebben we geprobeerd ze dit zo gezellige Nederlandse feest wel mee te geven. Sinterklaasjournaal kijken, liedjes zingen, prentenboeken kijken, de intocht kijken op tv met zelfgemaakte gevuld speculaas en warme chocomelk. Sinterklaas komt één zaterdagochtend op bezoek in Oslo en die avond mogen ze hun schoen zetten. Ze snappen er niks van... Klasgenootjes van de Nederlandse school mogen veel vaker hun schoen zetten ("Ja, maar die Pieten blijven ook in Oslo hangen; die gaan niet nog eens 40 minuten de kou in om bij ons te komen"). Trouw een liedje zingen voor de kachel en dan 's ochtends vol verbazing zien dat de wortel weg is, en er een (Nederlands!) kadootje ligt met pepernoten (altijd wel bezoek in de herfst, die een boodschappenlijstje krijgen...). Het zijn niet de pakjesavonden zoals in Nederlands, maar het is koud en donker buiten, het ruikt naar pepernoten en iets van de sfeer hebben we toch wel te pakken!

 • Bianca
  18 november 2014 om 17:04

  Mij Sinterklaas gevoel is de voorpret van het verzinnen van een passende surprise, het geworstel om een leuk gedicht te maken en dan in spanning afwachten wat de krijger er van vindt.

 • Sanne Becks
  18 november 2014 om 15:55

  De geur van speculaas en kruidnoten,het pakpapier(soms gerycyceld)
  de gezellige liedjes en het "heerlijk"avondje zelf .Ik kan daar zo van genieten en vind het altijd jammer als die tijd weer voorbij is

 • marijksels
  18 november 2014 om 15:08

  Ultiem sinterklaas gevoel begint al voor 5 december, na het trekken van de lootjes...
  Eerst even in de stemming komen en flink melig worden m.b.v de de Sint-cd van Bert en Ernie...en dan ellenlange gedichten schrijven die gezongen dienen te worden op een bekend sinterklaasliedje...Heerlijk alleen de voorpret al! Want ik weet dat het niet echt gewaardeerd gaat worden, maar ja...traditie hè ;) !
  Ook hebben mijn zus en ik iets speciaals. Een jaar of 15 geleden had ik ooit es Sintcadeautje gekocht dat niet naar mijn wens was ingepakt en dat ik dus overpakte. Ik vergat het 'afgekeurde' papiertje weg te gooien en werd daar op aangesproken...en toch vergat ik het weer...Tot dat ik het in m'n bed vond (actie van mn zus), waarop ik het weer verstopte tussen haar spullen. En later ook in haar huis, want zijn was de deur al uit. Zo ging dat een tijdje heen en weer. En steeds als je het weer was vergeten dook het papiertje weer ergens op. Beide zijn we nu a jaren uit huis, maar met Sinterklaas gaat het papiertje ieder jaar weer van de een naar de ander, ergens verstopt tussen de cadeautjes... Ieder jaar vraag ik me tegen december weer af: Heb ik em of heeft zij em?! Altijd weer een verrassing ;)

 • eva
  18 november 2014 om 15:07

  Mijn Sinterklaas-moment?

  Samen met mijn broer en zus in de zetel en voor ons Sinterklaas (die bij ons nog écht op bezoek kwam) op een supermooi versierde stoel (jaja, daar werd de nodige tijd en creativiteit ingestoken). En dan het ultieme moment: Sinterklaas die zijn grote, rode boek opent en een paar dingen over ons voorleest: zoals mijn zus die nooit haar pantoffels draagt, mijn broer die niet zo mocht plagen,... En dan eindelijk (jaja op alle foto's staan we met z'n drieën met bolrode wangetjes van de spanning) het verlossende moment; de kadootjes!

 • Els
  18 november 2014 om 14:29

  Ohja, en mijn ultieme sinterklaas gevoel is in een flanellenpyama met dikke badjas voor de openhaard wachten op de cadeaus om uit te pakken. S nachts niet kunnen slapen omdat je wilt weten wat je in je gezette schoentje zult krijgen en s ochtends gillend naar beneden om te zien of er wat in zit :)

 • Els
  18 november 2014 om 14:27

  Ja leuk!
  Op Sinterklaas avond is mijn moeder jarig en pas ik op mijn kleine neefjes en nichtjes!
  Dit jaar willen we samen iets voor haar verjaardag gaan bakken en het lijkt me super om dat uit dit kookboek te kunnen doen:)

 • Joyce
  18 november 2014 om 13:05

  Mijn ultieme Sinterklaas gevoel is toch iedere avond de schoen zetten en een liedje zingen voor Sinterklaas, gelukkig hebben we 3 kinderen in huis waar ik me achter kan verschuilen, maar heel hard mee kan zingen.
  Groetjes
  Joyce

 • Simone
  18 november 2014 om 12:48

  Wat een leuk boek!
  Ik ben altijd dol geweest op de sinterklaasperiode. Het heeft iets magisch. Ik heb heel lang geloofd en was ook in dikke tranen toen ik het grote geheim ontdekte.
  Nu we zelf kleine kinderen hebben, laten we de magie herleven. En geniet ik net zo hard mee.

 • A.C. van der Schot
  18 november 2014 om 12:18

  Het ultieme sinterklaasgevoel is toch wel met kinderen, verkleed en gesminkt en wel langs de vecht wachten tot de boot aankomt bij Maarssen, dan meelopen naar het gemeentehuis, de sint een high five geven. Je een ongeluk tillen aan de kinderen die eigenlijk al te zwaar zijn en dan thuis samen pepernoten bakken. Voor onze oudste dochter is dit wrs het laatste jaar maar die is nu al zo into het koken dat het me heel leuk lijkt het rondom deze gezellige tijd met haar te gebruiken.

 • Marijke Welten
  18 november 2014 om 11:25

  Ja dit boek wil ik heeeeeeeeeel graag winnen, ik ben altijd al een grotesinterklaas fan , of kan beter zeggen december fan geweest en gebleven... Nu ik twee kindjes heb waarvan de oudste nu bijna twee en half is en helemaal dol is op zwarte piet en sinterklaas begint het hier in huis weer nog meer te leven en ik vind het geweldig!!!! Koken en bakken zijn grote hobby's dus dat boek zou je me heel erg blij mee maken!!

 • Lotte
  18 november 2014 om 08:53

  Mijn ultieme sinterklaasgevoel is vol trots mijn zelfgemaakte gevulde speculaas uit de oven halen, en lekker rommelen om uit mijn speculaasplank ook echt koekjes te krijgen die heel zijn. Met mijn koemelkallergie kan ik niet zomaar alle sintlekkernij uit de winkel eten, maar als ik het zelf maak mag ik het lekker wel.
  Daarom lijkt dit boek me zo leuk, lekkere sintlekkernij die ik wel mag!

 • Mylène
  18 november 2014 om 08:01

  Sint liedjes spelen bij de piano, de drie zonen zingen erbij ( nu inmiddels met baarden in de keel). Af en toe een beetje vals en mama speelt te langzaam. Papa moet nodig plassen....er wordt op de deur gebonst en er wordt een handvol pepernoten naar binnen gestrooid. ( nu we een hond hebben zijn dat hondebrokjes). Dan wordt de wc doorgetrokken en papa komt opgelucht de kamer in. Verbaasd kijkt hij naar de rapende kinderhanden en we lopen met zijn allen naar de voordeur. Wauw een zak vol kadootjes.......Dit gaat al bijna 19 jaar op deze manier en dan heb ik t nog niet over de gedichten, kadoos, zorgvuldig uitgezocht.

 • Janine van dijk
  18 november 2014 om 07:53

  Mijn kinderen zijn dol op boeken en mama is dol op bakken en koken.
  Dit is nou een geweldige combi.

  Onze ultime Sinterklaas gevoel. Is moeilijk te verwoorden.
  De spanningen weken van te voren. Het lijstje maken met de kindjes wat ze aan Sinterklaas vragen. Heel hard de Sinterklaas liedjes zingen voor de kachel. En dan nog een keer en nog harder, zodat ze zeker weten dat de Sint en de pieten het hebben gehoord.

  Het genieten van onze kinderen en deze traditie met de familie.
  Deze tijd laat allemaal zien hoe snel de kinderen groot worden.
  Ze zijn zo groot en daarom moet je er extra van genieten.

  Dit boek zou een geweldige aanvulling zijn op hun boeken collectie.

 • Anita H.
  18 november 2014 om 04:31

  Best een lastige vraag hoor. Er is zoveel.... Ik heb even alle reacties doorgenomen om tot een goed antwoord te komen. Mandarijntjes en chocoladeletters denk ik dan toch.

 • Gertrud
  17 november 2014 om 23:39

  Lijkt me een super boek, dus waag graag een kansje.
  Mijn ultieme Sinterklaas gevoel....dat ik zelf met de kriebels in mijn buik rondloop terwijl ik notabene zelf het toneelstukje (lees Zwarte Piet die op de deur ramt) geregeld heb en dan uiteraard het gezicht van onze jongste als hij een mand vol cadeautjes voor de deur aantreft. En dan naar ons roept, kijk ik zie Zwarte Piet nog rennen.. Geweldig toch.

 • M Meesterburrie
  17 november 2014 om 23:27

  De eerste Sinterklaas met onze zoon, toen 2 jaar oud. Voor de tafel een stapel kado's, op de tafel pepernoten grote versierde taaipop en nog meer sintlekkers. De reactie van mijn zoon toen hij de kamer in kwam: OEH LEKKER.... En toen holde hij naar de tafel en storte zich op al het lekkers!!!

  Hopelijk kunnen we deze erin houden :)

 • Monique Luijten
  17 november 2014 om 22:15

  wat een leuk boek!!
  Wij doen altijd pakjesavond met het gezin en aanhang.
  En dan moet er bij elk pakje een gedichtje zitten en er moet minimaal één surprise bij zitten.
  En op tafel staan natuurlijk pepernoten en door de avond heen allerlei lekkers.
  Misschien komen we met dit boek op nieuwe hapjes ideeën.
  Dit is mijn ultieme sinterklaas gevoel.

 • Naomi
  17 november 2014 om 22:06

  Dit moet toch wel 1 van de leukste kookboeken zijn die er bestaan! Een sinterklaas kookboek, geweldig! Die gaat sowieso op mijn verlanglijst dit jaar ;).

  Mijn ultieme sinterklaas gevoel is echt een herinnering. Naar beneden lopen, als papa en mama nog sliepen, samen met mijn zus om te gaan kijken wat er in onze schoen zat. 'Oh kom er eens kijken' zongen we standaard (heerlijke cliche ook). En stiekem pepernoten snoepen voor het ontbijt. En savonds, bij de koffie om 8 uur op 5 december, word er nog steeds hard op de deur geklopt. En dan liggen daar chocoladeletters, voor iedereen uit ons gezin 1. Heerlijk :)

 • nathalie
  17 november 2014 om 22:05

  Het sinterklaas gevoel is voor mij als klein meisje met mijn (inmiddels overleden) opa in de keuken staan om borstplaat te maken en tegelijk snoepen van heerlijke zelfgebakken kruidnootjes..
  nu zo een 22 jaar later doe ik het nog precies hetzelfde alleen inmiddels met mijn eigen dochtertje van bijna 4

 • Dorien Peeters
  17 november 2014 om 21:52

  Het ultieme Sinterklaas gevoel? De smaak van chocolade, de geur van mandarijntjes, de gezelligheid in huis, donker buiten, familie bij elkaar en samen genieten van het spelen met de nieuwe dingen die de Sint bracht. S avonds voldaan gaan slapen en al beginnen aftellen naar 6 december van volgend jaar!

 • Gemma
  17 november 2014 om 21:49

  Een heerlijke tijd, Sinterklaas. Vroeger met onze kinderen, en nu met
  onze kleinkinderen. Daar genieten we enorm van. Die heerlijke spanning rond het krijgen en uitpakken van de kadootjes en genieten van al het Sinterklaas lekkers.
  Al met al een gezellige tijd, toen, nu en laten we hopen nog een hele lange tijd.

 • Pauline Vlietstra
  17 november 2014 om 21:47

  Het ultieme sinterklaas gevoel heb ik meegekregen van ons pap en mam. Ik weet nog dat ik als jong meisje met bibberende beentjes de kruidnootjes mocht bakken, de borstplaat in de vormpjes mocht schenken en als alles klaar was en het hele huis heerlijk naar zo'n gezellige kruidige geur rook, werd er plots hard op het raam gebonkt en kwamen de cadeautjes. Oh wat spannend en wat een gezelligheid met al dat lekkers. En dat gevoel........ja, dat wil ik mijn lieve meiden ook weer meegeven. het ultieme Sinterklaas gevoel.

 • Brenda Kort
  17 november 2014 om 21:20

  Mijn ultiem sinterklaas gevoel..... Naast mijn kindjes zitten op de bank, wachtend op zwarte piet met de zak vol kado's.
  In de gang staan de knuffels op wacht om de achterdeur in de gaten te houden. En stiekem klopt ook mijn hart iets sneller als klamme handjes mijn handen pakken en er op de deur gebonkt wordt.
  Het uitpakfestijn kan beginnen, nu wachten op papa die op de wc zit....

 • Geryanne
  17 november 2014 om 21:09

  sinterklaas is op en top Nederlandse gezelligheid, wat in geen andere taal is uit te leggen.
  De spanning rond de lootjes, kadootjes en de magie rond het sinterklaas verhaal, en wat is een feest zonder eten...!
  Alle sinterklaas lekkers maakt het feest compleet!

 • Grete Karina
  17 november 2014 om 21:01

  Sinterklaas betekent gezelligheid en saamhorigheid voor ons.
  Vanaf de intocht begint een wekenlange periode van schoen zetten, pepernoten eten, lootjes trekken, malle surprises verzinnen, geheimzinnigheid, verstopte cadeautjes, rijmen, spanning, enz....
  En dan is het eindelijk 5 december en is pakjesavond de kers op de taart!
  Eerst gourmetten met z'n allen en dan elkaar blij en aan het lachen maken op misschien wel de leukste avond van het jaar.

  Nu maar duimen voor dat leuke originele kookboek dat de feestvreugde vast nog verder vergroot.

  groeten en fijne avond,
  Grete Karina

 • Rowan
  17 november 2014 om 20:57

  Ons ultieme Sinterklaas gevoel is; midden in de zomer genieten van pepernoten op de camping in Italië. 'S avonds gezellig voor de tent met een kaarsje, spelletje yahtzee en een zak pepernoten! Best feelings :)

 • Ruby
  17 november 2014 om 20:55

  Met heel de familie, alle neven en nichten en nu ook alle kinderen Sinterklaas vieren. Kan niet wachten om dit nu ook te doen met mijn kleintje en de traditie voort te zetten!

 • Jeanneke
  17 november 2014 om 20:30

  Als ik al dat leuks en heerlijks uit dat mooie boek toch eens met en voor mijn vier kleinkinderen kon maken, nu mijn vier kinderen groot zijn, hoewel die toch eigenlijk ook altijd kind blijven; zeker in december :>)
  Mijn mooiste Sinterklaas (jeugd)herinneringen zijn die van 's avonds in het donker, de lichtjes aan, mee de stad in om de fantastisch opgetuigde etalages met vaak bewegende taferelen te bewonderen.
  En wij, acht kinderen, mochten na moeders verjaardag op 23 november onze schoen zetten.
  Voor mijn vader en moeder was Sinterklaas het feest om één keer per jaar hun kinderen schandalig, anoniem en legitiem te kunnen verwennen.

  Erg leuk, dat je het boek verloot. Ik ding graag mee. Dankjewel.
  Groetjes,

  Jeanneke.

 • Esther Potters
  17 november 2014 om 20:27

  Het begint al met de intocht van Sinterklaas kijken op tv.
  Dan lootjes trekken altijd spannend wie heb ik dit jaar...
  kadootjes kopen voor die persoon en een mooie surprise maken,
  en niet te vergeten een rijmend gedicht erbij,
  kijk dat is Sinterklaas voor mij, gezelligheid met elkaar
  de pakjes uitdelen en open maken maar en strooigoed en chocoladeletters, taaitaai en speculaas het hoort er allemaal bij,
  Sinterklaas is nog steeds het gezelligste feest voor mij!

 • Gonny ter Bekke
  17 november 2014 om 20:25

  mijn sinterklaas gevoel begint als ik sint help in zijn kostuum, zijn baard en snor aan meet, dan zijn mijter help opzetten en hij in zijn rol zit en ik de spanning in mijn buik krijg voor al die kindertjes die weer zo ontzettend blij zijn als hij op school komt en zwarte piet een beetje spannend vind. dan schiet ik in mijn emotie en denk. was ik nog maar eventjes een goed gelovig kind.

 • mijke
  17 november 2014 om 20:08

  Een zak vol pepernoten en war me chocolademelk!

 • Danique
  17 november 2014 om 20:03

  Het ultieme sinterklaasgevoel is gewoon met kaarsjes aan lekker veel pepernoten eten, heerlijk vind ik dat. En om het extra gezellig te maken nodig ik graag mijn familie uit om het sinterklaasspel te spelen. Dat wordt gegarandeerd lachen om de altijd gekke cadeautjes van mijn broer haha. Ik moet eerlijk bekennen dat ik nog nooit zelf kruidnootjes, banketstaaf of chocoladelekkers heb gebakken, maar lijkt me super leuk! Omdat we dit jaar Sinterklaas bij ons vieren zou het leuk zijn wat originele dingetjes te bakken en klaar te zetten om op te eten tijdens het spelen ;-)

 • Shirley
  17 november 2014 om 20:01

  Het ultieme sinterklaasgevoel: de voorpret; chocolade pepernoten eten in september, dobbelen met vrienden om gekke kadootjes en iets lekkers koken om mee te nemen daarheen, kindjes in spanning op mijn werk in de kinderopvang, samen liedjes zingen, gourmetten met mijn schoonouders, ook al ben ik 31, toch nog een chocoladeletter in mijn schoen vinden alle kleine dingen samen is het ultieme sinterklaasgevoel!

 • Jennifer Baaijens
  17 november 2014 om 19:57

  met pakjesavond samen met onze vier kinderen warme chocolademelk drinken en allerlei lekkers eten zoals kruidnoten, speculaas en taaitaai, al sinterklaasliedjes zingend wachten tot er eindelijk wordt aangeklopt en er een zak met cadeautjes voor de deur staat. De blijde gezichten van de kinderen, vol verwachting van wat er in de zak voor hen bij zit, zijn onbetaalbaar ❤️

 • evelien
  17 november 2014 om 19:55

  Het echte sinterklaasgevoel voor mij is voor de buis de intocht kijken met poffertjes! Mijn moeder had altijd een enorme hekel aan poffertjes bakken maar 1x per jaar, met de intocht, maakte ze poffertjes voor ons!

 • Emma
  17 november 2014 om 19:12

  Na het trekken van lootjes trekken met mijn klas altijd stiekem kijken wie je hebt getrokken. Je lootje voor jezelf proberen te houden maar uiteindelijk weet de hele klas wie je getrokken heeft.
  De spanning, wie heeft jou getrokken? De voorpret en op sinterklaasavond met een grote glimlach op je gezicht toekijken hoe jouw lootje je eigen geschreven gedicht voorleest en mee grinnikt met de door jouw gefabriceerde zinnen. Ja, daar kijk ik ontzettend naar uit! Het kriebelt in mijn buik!

 • Joke Louw
  17 november 2014 om 18:51

  Op Sinterklaasavond vol spanning wachten tot hij komt. Samen met opa en oma. Dan die zwarte hand tussen de deur en pepernoten in de kamer. Kleine kadootjes, waar we zo blij mee waren. Alleen snapte ik nooit waarom mijn oma een rookworst kreeg van de Sint. Dit was dus voordat de AOW er was en etenswaren kon ze heel goed gebruiken.

 • Maaike
  17 november 2014 om 18:39

  Het ultieme sinterklaas gevoel: op het aller àller laatste moment cadeautjes moeten kopen, een surprise in elkaar flansen en tig gedichtjes schrijven, en dan alle cadeautjes onder een deken proppen en telkens als een er één van of voor jou onder de deken wordt gehaald die spanning in je buik voelen omdat je hoopt dat het een leuk gedichtje is (en stiekem ook een leuk cadeau ;) ). En 100 kikkers en muizen eten natuurlijk.

 • Joan
  17 november 2014 om 18:32

  Het ultieme Sint gevoel is er als mijn gezin compleet is en dus papa kook weer in Nederland is, samen bij de open haard met gluhwijn chocomelk en lekkernijen. In de keuken pruttelt de peen en uien stamp met draadjes vlees. Mmm hoopvol kijken we uit naar 5-12 en maken intussen zo veel als mogelijk Sint lekkers!!

 • Annemiek Hermarij
  17 november 2014 om 18:05

  Rode opgewonden smoeltjes,net uit de douche,lekker in pyjama genietend van de geur van alle lekkers wat bij deze tijd hoort...

 • Marieke
  17 november 2014 om 17:53

  Het ultieme Sinterklaas gevoel is voor mij toch, als je 's ochtends uit bed komt en er zit iets lekkers in je schoen. Ja, ook volwassenen vinden dit stiekem toch nog steeds heel erg leuk ;-) Dat gevoel van blijdschap dat je had als kind en nu.. vele jaren later dat nog steeds zo kan voelen, ja.. dat vind ik toch wel heel bijzonder. Zoals iemand ooit tegen mij zei: "het zijn de kleine dingen in het leven die het doen" en op zo'n moment denk ik, ja.. ze had gelijk...

 • Etta
  17 november 2014 om 17:50

  Zodra ik de cd met sinterklaas liedjes opzet meteen na de intocht en lekker knabbelen van de kruidnootjes.

 • Yvonne
  17 november 2014 om 17:35

  Ivm scheiding dit jaar geen sintgevoel helaas maar ik zou dit boek heel graag winnen voor in mijn a.s. eigen huisje en nu om alvast wat comfort-food te maken.

 • Renske N.
  17 november 2014 om 17:25

  Het sinterklaasgevoel is voor mij samen met mama bakken en knutselen met lekkere smaken! Pietenzakjes van bladerdeeg, kruidnootjes, speculaas... Allemaal voor mijn zusje, broertje, papa, opa, oma en onszelf natuurlijk. Maar onze ideeën zijn een beetje op en dat is jammer. Help je ons aan nieuwe ideeën? Alvast super bedankt!!

 • yvonne
  17 november 2014 om 17:18

  Mijn ultieme sinterklaasgevoel zou zijn, als ik dat boek zou winnen, dan mag je het gelijk in de schoen doen van denise hierboven. Wie goed doet goed ontmoet.

  wie weet leest sinterklaas dit wel.

  yvonne

 • m(i)e
  17 november 2014 om 17:14

  ik werd vroeger op schoon altijd ziek als de sint kwam, dan lag ik achteraan in de klas op een hoop kussens onder ene hoop jassen te rillen van de koorts . Erg hé. Ik weet niet of dat toeval was dat dat een paar keer gebeurde of kwam van de spanning of zo .

 • Suzanne
  17 november 2014 om 17:10

  Mijn ultieme sinterklaas gevoel... is zwarte piet! Ik ben 18 jaar en krijg nog steeds kriebels in mijn onderbuik als ik hem tegenkom. Zijn hele gedaante vind ik geweldig! Daarnaast zijn alle lekkernijen niet weg te slaan uit mijn keuken. Elk jaar vind ik de Sinterklaastijd nog spannend, en kan ik niet wachten om al die zoetigheid te bakken! Lekker knus en warm binnen bij de kachel, wordt alles met warme chocomel opgegeten. Sinterklaasje kom maar binnen met uw knecht, ik ben klaar voor een heerlijke sinterklaastijd...

 • Baukje
  17 november 2014 om 16:50

  Oh wat leuk. Ik woon in Frankrijk en geef nog steeds aan een vriendin hier een kadootje met een egdicht en zij bakt pepernoten.
  Ik zou heel graag het boek winnen, pure nostalgie. Wij kregenvroeger van die mierenzoete suikerbeesten maar ze waren zo leuk . We gingen altijd in de etelage kijken welke beesten de bakker dit jaar had gemaakt. En dan die heerlijk zoete kleuren, geel , roze , vooral veel geel herinner ik me.....duimen maar.

 • claudia wouters
  17 november 2014 om 16:37

  Te gek en zeker met 4 kindjes die allemaal nog geloven wil ik wel aan de slag met pepernoten bakken maar ook heerlijke Spanje gerechten te maken. .

 • Arja
  17 november 2014 om 15:52

  Mijn ultieme Sinterklaasgevoel begint met de geur van eigen gebakken gevuld speculaas en warme chocolademelk.Een lekkere stoof staat op het fornuis, en overal gezellige lichtjes.Dan voor allemaal een surprise met rijm! en een kleinigheidje.
  Dat is voor mij het ideale Sintgevoel.

 • Tessa
  17 november 2014 om 15:46

  Mijn ultime sinterklaas gevoel is, van te voren de kadotjes te kopen. Dan op de avond zelf dat het donker en een beetje regenachtig weer. (geen storm maar wel dat je lekker binnen wil zijn) is. Samen met mijn familie en vrienden lekker bij elkaar zijn, lekker chocolademelk, thee en koffie drinken (en later wat anders) met chocolade en pepernoten er bij.
  Voor iedereen een klein kadotje hebben, iets leuks wat precies bij iemand past. Dat is voor mij echt sinterklaas

 • Dyanthe
  17 november 2014 om 15:11

  Mijn ultieme sinterklaas gevoel:

  S'ochtends opstaan en beseffen dat het eindelijk de dag is waar iedereen weer bij elkaar komt. Het is koud weer buiten en het liefst er nog regen bij. Het alvast klaar beginnen te maken van de hapjes en sinterklaas lekkernijen zodat het huis al heerlijk ruikt.Het aansteken van de kaarsjes en open haard,en het 1 voor 1 binnen druppelen van fammilie, die zich op hun beurt op het kleed voor de kachel settelen. Het drinken van warme chocolade melk met veelste veel slagroom, een tafel vol met hapjes, het genieten van het gezelschap en een lekker borrel en niet te vergeten vele lach momenten van alle gekke surprises en gedichten. Om vervolgens naar de surprises allemaal lekker rond de bank te kruipen en daar de avond al borrelend en vol met gelach af te sluiten.

  Mijn sinterklaas gevoel is dan ook het genieten van lekker eten en drinken, de warmte van het vuur en vooral genieten van het gezelschap waarvan iedereen hun ellende even vergeet.

 • wilnanda hardeman
  17 november 2014 om 14:46

  Mijn ultieme sinterklaasgevoel is met kinderen sinterklaas lekkernijen bakken in de keuken zoals pepernoten. Onder het bakken zingen we alle sinterklaasliedjes uit volle borst mee. Om daarna met een beker warme chocolademelk en een stuk gevuld speculaas op de bank alle speelgoedfolders nog eens samen door te nemen.

 • Denise
  17 november 2014 om 14:43

  Mijn ultieme Sinterklaasgevoel is het op pad gaan om kadootjes te kopen voor mensen die weinig tot niets te besteden hebben.
  En dan vooral het moment dat je bij die mensen voor de deur kadootjes neer hebt gezet, wegrend, om de hoek blijft staan en dan zowel de volwassenen als de kinderen verbaasd zien kijken.

  Ik ben zelf ook opgegroeid in een gezin die minder te besteden heeft. Mijn moeder heeft mij en mijn zusje liefdevol opgevoed. Ik weet nog goed dat ik van mijn allereerste centjes van mijn bijbaantje bij de Hema op zaterdag, kadootjes had gekocht voor mijn moeder en zusje. Aan mijn buurmeisje gevraagd of zij voor piet wilde spelen. Geweldig! We hadden toen al een hele tijd geen Sint gevierd. Mijn moeder en zusje hebben het er nu nog over... Het is al ruim 8 jaar later. :).

  Ja mijn ultiem Sinterklaasgevoel, is net als met kerstmis, het geluk van mensen zien.

 • Marlous
  17 november 2014 om 14:41

  Op de bank met een kopje zelfgemaakte erwtensoep naar de intocht van Sinterklaas op TV kijken. De cadeautjes bij de schouw worden elke dag steeds meer (maar Sinterklaas en Zwarte Piet zien we nooit). De schoen zetten en 's morgens vol spanning kijken wat er in zit. Op pakjesavond genieten van elkaar, heerlijke Sinterklaaslekkernijen en alle cadeautjes.

  Ik hoop dat ik mijn kinderen ook een ultiem Sinterklaasgevoel kan geven.

 • Sylvia
  17 november 2014 om 14:23

  Mijn ultime sinterklaasgevoel:
  Samen met mijn kinderen luidkeels sinterklaasliedjes zingen in afwachting van gebons op de deur!

 • jildou
  17 november 2014 om 14:19

  Sinterklaas gevoel is, de voorpret van 5 december stiekem in huis kadootjes verstoppen voor de kinderen.

 • Jolanda
  17 november 2014 om 14:18

  Het ultieme Sinterklaas gevoel voor mij is , zelfs op volwassen leeftijd nog altijd de intocht van Sinterklaas op tv kijken en daaraan voorgaand het Sinterklaas journaal elke dag volgen.
  Heerlijk , je gewoon weer een beetje kind te voelen :)

 • Jamilla
  17 november 2014 om 14:07

  Een ultiem Sinterklaasgevoel is voor mij, als ik buiten loop, het is schemerdonker en stil. Een beetje het gevoel dat iedereen binnen zit om Sinterklaas te vieren, er hangt naar mijn idee op zo'n avond een aparte lucht waardoor ik gelijk aan pepernoten, chocoladeletters en een de zak van Sinterklaas moet denken en kriebels in mijn buik krijg, alsof ik nog een klein kindje ben die zenuwachtig is voor haar cadeautjes. (:

 • Ellen
  17 november 2014 om 13:51

  Dat mis ik hier in Frankrijk Sinterklaas met gezelligheid en al zijn heerlijkheden. Met dat boek komt het weer een beetje terug. De geur vanuit mijn eigen keuken en aangezien ik bij de plaatselijke bakker werk kunnen we misschien ook de Fransen hier het een en ander van laten meegenieten.

 • Francis van den Oetelaar
  17 november 2014 om 13:43

  Heb het boek bij een vriendin al doorgekeken en werd meteen lichtelijk jaloers....wat staan er een boel leuke recepten in en wat een hoop inspiratie kun je eruit halen om het heerlijk avondje nog heeeeerlijker te maken!
  Sinterklaas is voor mij de kachel en kaarsjes aan, lekker samen zijn en smullen van allemaal lekkere dingen die we al dan niet zelf gemaakt hebben en tenslotte hopen we natuurlijk dat de Sint ons komt verassen met een cadeautje ;-)
  En wat lijkt het me leuk om dit keer ook anderen een heerlijk avondje te bezorgen met zelfgemaakt lekkers....uit het Grote Sinterklaas Kookboek (moet ik wel eerst winnen hihi).

 • Joyce
  17 november 2014 om 13:41

  Mijn ultieme sinterklaasgevoel is,dat ik enorm blij wordt als mijn kinderen met spanning zitten te wachten op 5 december totdat er op de ramen en deur gebonkt wordt. En die gezichten als er dan heel veel cadeautjes liggen,dat is dan echt mijn ultieme sinterklaasgevoel!

 • Anneke
  17 november 2014 om 13:10

  Oe fantastisch! Ik woon op de Antillen. Ik mis het samenzijn in de kou met zijn alle eigenlijk alleen met Sinterklaas. De koude gure wind buiten, maar hoe oud we ook zijn, het genot van elk (fop)cadeautje wat wordt uitgepakt en de surprise of het dubbelspel die er bij komen kijken, wauw dat gaan wij hier dit jaar op 5 december allemaal beleven. Niet met familie maar met vrienden die net zo warm voelen als familie! Maar wat zou het leuk zijn om heerlijke Sinterklaas lekkernijen vooraf te maken met zijn alle. In Nederland kookte ik voor de hele familie altijd tapas, nu wil ik met mijn vrienden graag lekkernijen uit dit boek maken. Geen kou en gure wind maar wel, zweten tijdens de maak van deze heerlijke lekkernijen! Cant wait!

 • Elise
  17 november 2014 om 12:56

  Ooooooh dit boek! Ben al in Sintstemming, maar nu helemaal, dit boek gaat op mijn verlanglijstje!
  Sinterklaasgevoel, de familie bij elkaar, de week ervoor al flauwe geintjes over 'per ongeluk' lootjes verklappen, met z'n allen eten en de 2kleintjes die niet stil kunnen zitten van verwachting. En marsepein..... Met suiker eromheen en een walnoot erop....

 • Eline
  17 november 2014 om 12:54

  Wat een superleuk cadeautje is dit zeg! Zou ik graag aan mijn zus met kinderen willen geven!

 • melissa
  17 november 2014 om 12:52

  Ultieme sinterklaasgevoel: smorgens vroeg als de kids naar hun schoentjes rennen en stiekem van de pepernoten snoepen :-)

 • Meike
  17 november 2014 om 12:38

  Hoi Pauline!

  Mijn ultieme sinterklaas gevoel is.....
  Op 5 december door de winkelstraten wandelen, kijken naar de mensen die hun laatste cadeautjes nog kopen. Als je dan thuis komt zijn de zelfgebakken pepernoten net gaar en de speculaascake mag ook uit de oven.
  Ik zou het erg leuk vinden om dit receptenboek te winnen!

  Liefs,
  Meike

 • Joke
  17 november 2014 om 12:32

  Beste Pauline,
  mijn ultieme sinterklaasgevoel is: als ik de sintcadeautjes een week vóór 5 december aan het inpakken ben en in de zak stop, dan denk ik terug aan jaren geleden dat m'n man het jaarlijkse spektakel opvoerde: deze keer de zak aan het raam boven had opgehangen, en met een touw naar beneden liet zaken tot bij de voordeur. Maar vóór de kinderen het in de gaten hadden, was de zak verdwenen , meegenomen door de buurman! We hebben er dat jaar nog meer plezier om gehad dan om de cadeautjes zelf!

 • Reni van Brakel
  17 november 2014 om 12:28

  Mijn ultieme Sinterklaasgevoel is...
  heerlijk mijn huis versieren met sinterklaas spullen speculaas bakken de geur van Speculaas in mn huis mmm heerlijk en dan op de bank zitten en in het mooie boek naar meer heerlijke recepten zoeken.
  gr Reni.

 • Minke
  17 november 2014 om 12:19

  Mijn ultieme sinterklaasgevoel is samen met mijn familie om een paar 'sinterklaas'zakken zitten met cadeautjes erin. Om en om wordt er een cadeautje uitgehaald. Soms een gedicht voor gelezen en we eten lekker samen. Natuurlijk mogen de pepernoten en snoepjes niet worden vergeten. Zodat we na het eten toch nog heerlijk verder kunnen snoepen. En nu met mijn zoontje is het gewoon heerlijk om te genieten van het sinterklaasjournaal, alles mee te beleven en hem te zien genieten van zijn cadeautjes.

 • Carmilla
  17 november 2014 om 12:07

  Mijn ultieme Sinterklaas gevoel is samen met mijn familie eten en cadeautjes uitpakken. Ook hoort hier de voorpret natuurlijk bij, en dat is al vanaf September pepernoten en taai taai kopen haha. We zijn er zo gek op thuis. Op pakjesavond koken we altijd met zijn alle waarna we dat opeten met de openhaard op de achtergrond aan. Daarna is het natuurlijk tijd voor cadeautjes. Wat is nu leuker dan dit boek met recepten? Zo kan ik mijn familie dadelijk verassen met ultieme Sinterklaas recepten. En niet alleen nu, maar het hele jaar door!

 • Lydia81
  17 november 2014 om 11:57

  Mijn ultieme sint gevoel is samen met mijn mannetje voor de verwarming liedjes zingen en dan die blik vol verwachting in zijn ogen zien. Zo fijn! En dan die blijdschap de volgende dag als hij de pepernoten en een cadeautje in zijn schoen heeft gevonden is nog leuker dan zelf cadeautjes krijgen.

 • Manon
  17 november 2014 om 11:57

  Oh wat is Sinterklaas gezellig. Vroeger was het al het feest van het jaar, maar nu, met 2 kleine meiden van 2.5 jaar en 5 jaar komt het ultieme gevoel helemaal terug! Die spanning op die koppies, de verwonderde blikken, Piet zien op het dak (ja echt mama, ik zag hem. Tuurlijk schatje). Helemaal geweldig! En als klap op de vuurpijl is mijn oudste 4 december jarig (dit jaar wordt ze 5), dus het kinderfeestje staat in teken van Sinterklaas! Echt het ultieme Sinterklaas gevoel!

 • Heleen
  17 november 2014 om 11:38

  Mijn ultieme Sinterklaasgevoel is dat ik nog steeds chocolaatjes krijg van mijn ouders, ondanks dat ik al twee jaar uit huis ben. Mezelf verwen ik met chocolade pepernootjes van Hema. Het zou superleuk zijn dat ik zelf eens Sint kan spelen voor mijn ouders en dat zou fantastisch goed lukken met dit boek!

 • Esther
  17 november 2014 om 11:37

  Het ultieme Sinterklaasgevoel: naast de gezelligheid binnen (en buiten wind en storm) en de spanning van de kinderen is voor mij het Sinterklaasfeest vooral verbonden met eten. Sinterklaas gaat gepaard met unieke eetgewoonten: pepernoten, borstplaat, kikkers en muizen, taaitaai, speculaas, strooigoed (met snoepjes die je anders nooit eet), chocoladeletters. En een wortel voor het paard. Dus een kookboek is het ultieme Sinterklaascadeau!

 • linda
  17 november 2014 om 11:31

  Mijn ultiem sinterklaasgevoel is toch wel overdag lekkere dingen bakken en koken samen met mijn dochter van 2 1/2 voor de familie. ( ze is al echt aangestoken door haar moeder ;-) ) Daarna 's avonds samen met familie afwachten tot er op de deur word geklopt, en het allermooiste is de spanning op het gezicht van mijn dochter zien wanneer er geklopt word en de blijdschap als er dan cadeautjes in de gang staat. Heerlijk...

 • Antoinette
  17 november 2014 om 11:14

  Sinterklaasavondtraditie.
  Onze huiskamer: aan de ene kant onze eettafel met een grote pan zelfgemaakte erwtensoep; onze start van de avond. Aan de andere kant ons vloerkleed met een aanzienlijke berg cadeautjes afgeleverd door Sint en piet.

 • Pleun Peperkamp
  17 november 2014 om 11:13

  Het ultieme sinterklaasgevoel is op pakjesavond wanneer je nog ruzie staat te maken met de printer die alle gedichten er ineens drie keer uitspuugt terwijl je gehaast klungeld met inpakpapier en plakband onder de geur van versgebakken speculaas. Wel goed in de gaten houden want voor je het weet droogt het volledig uit. In de woonkamer zitten de eerste mensen al te kletsen tussen alle pakjes en suprises. Vol verwachting houd ieder elkaar goed in de gaten. Wanneer iedereen dan klaar is, meestal een half uur tot een uur na de afgesproken tijd, kruipen we lekker knus met elkaar op de bank en mag het avondje weer beginnen. Genieten.

 • Jeanine
  17 november 2014 om 11:10

  Mijn ultieme sinterklaasgevoel is gevulde speculaas bakken en wachten tot er op de deur geklopt wordt...

 • Chantal
  17 november 2014 om 11:07

  Jaaa leuk!!
  Mijn ultieme Sinterklaas gevoel is met mijn kinderen uit groep 1/2 samen pepernoten bakken! Maar wie weet wordt het dit jaar iets uit dit super leuke boek!!!
  Gedeeld op twitter!!

 • Viv
  17 november 2014 om 11:03

  Ons ultieme Sinterklaasgevoel is zeker weten al de voorpret en de aanloop naar pakjesavond, het zijn de 3 gezelligste en spannendste feestweken van het jaar! De dagen aftellen dat de goede man weer ons land binnenkomt. Samen met warme chocolademelk, speculaasjes en een bakje pepernoten vanaf de bank de intocht op tv kijken en de dag erna erop uit het dorp in (was goed geslaagd gisteren), de eerste keer schoen zetten met de hele traditie erbij, alles erop en eraan. De spanning de dag erna "zou de sint geweest zijn", de pretoogjes bij het zien van het strooigoed en het cadeautje "wat ben ik toch een bofkontje hè mama". Samen pepernoten en gevulde speculaas bakken met een Sinterklaasmuziekje op de achtergrond, samen zingen, samen dansen, kortom genieten!! En dan DE dag, pakjesmiddag met de hele familie. Samen eten, samen cadeautjes uitpakken, 5 kindjes die glunderen (onze kleine kanjer en de kids van mijn broertje). Wij vinden het de LEUKSTE en GEZELLIGSTE tijd van het jaar, de decembermaand en zo kan ik nog wel even doorgaan. Er wordt hier nu al op en top genoten, huis in Sinterklaas sfeer gebracht, er wordt druk gekleurd en geknutseld voor Sinterklaas en zwarte Piet. Helemaal geweldig!

 • Anne van Laer
  17 november 2014 om 10:52

  Elk jaar komen we met de familie bij elkaar aan het begin van Sinterklaasavond. Iedereen neemt gezellig wat hapjes mee en de pepernoten, schuimpjes en chocolade letters staan op tafel met op de achtergrond een sinterklaas cd van het kinderkoor.. Dan wordt er op de deur geklopt en pepernoten worden via de zijdeur naar binnen gegooid.. De ogen van de kleintjes spreken boekdelen! Ik word aan vroeger herinnerd, bij ons ging het ook zo en wat waren we zenuwachtig! Dan samen heerlijk wat cadeautjes uitpakken en gezellig eten! Als de kinderen naar bed zijn, doen wij volwassenen het sinterklaas dobbelspel met gedichten! Ook elk jaar weer garant voor dolle pret! Echt een ultiem Sinterklaasgevoel..

 • Marjolein
  17 november 2014 om 10:46

  Het gezellige Sinterklaasfeest: worteltjestaart, pepernoten en gevuld speculaas bakken, Sinterklaasliedjes op en houtkachel aan. Lekker knus met ons allen kadootjes uitpakken, genieten van de warmte, het lekkers en vooral van elkaar.

 • Ikram
  17 november 2014 om 10:41

  Zo leuk :) Ik doe niet mee omdat we niet aan sinterklaas doen, dus ik gun het de anderen van harte :D

 • maes
  17 november 2014 om 10:39

  Mijn Sinterklaas gevoel. Je terug kind voelen, dromen, geloven in kleine dingen die je groot maken en je een zalig gevoel geven. Alles verlangen en dan afwachten wat je krijgt in je schoen. Telkens weer een verassing wat komen gaat. Er op aftellen op die ene dag. Wat ligt er in mijn schoentje????

 • Rosanne
  17 november 2014 om 10:37

  Het ultieme sinterklaas gevoel is wanneer de kinderen in de klas als stuiterballen zijn! Er wordt over niks anders meer gepraat en het sinterklaas journaal is het gesprek van de dag. (Ja ook in de lerarenkamer haha).

 • Laura
  17 november 2014 om 10:32

  Mijn ultieme sinterklaasgevoel? Mijn dochtertje van twee die nu doorheeft dat je schoen zetten de volgende ochtend een kadootje betekent. Dat blije gezicht!! Alleen het liedje zingen bij je schoen is nog wat verwarrend. Keihard 'we zijn er bijna' incl. kontje kaal is wat er afgelopen zaterdag werd gezongen door haar.

 • Karlijn
  17 november 2014 om 10:29

  Mijn ultieme Sinterklaas gevoel is chocolade pepernoten en gevulde speculaas met een kopje thee op de bank. Kaarsjes aan, dekentje erbij. Gezellig met het gezin cadeautjes uitpakken en daarna Alles is liefde kijken. Heerlijk, ik kijk er nu alweer naar uit!

 • Suéla Westerveld
  17 november 2014 om 10:28

  Zit net koffietijd te kijken en daar wordt het sinterklaaskookboek net gepromoot.
  Mijn favoriete sinterklaasmoment. Zondagmiddag, haard aan,lichte spanning op de gezichten van mijn kinderen. Sinterklaasliedjes zingen, lekkere pepernoten en schuimpjes op tafel. En dan wat horen wij daar? Geklop op het raam. Ik loop samen met mijn kinderen naar de voordeur. Ongelofelijk er staat een zak met cadeautjes voor de deur. Gauw tillen we deze naar binnen. En ja dan gaat het snel. Mijn man deelt de cadeautjes uit. Mijn jongste zoon zegt Mam hoe weet Sinterklaas toch wat ik graag wilde hebben? Geluksmomentje! Heerlijk om mijn kinderen zo te zien genieten. Nu worden ze ouder en willen we Sinterklaas in ere houden en heerlijk gaan dineren dus het kookboek is hier heel erg welkom.

 • willemien ceelen
  17 november 2014 om 10:19

  Mijn ultieme sinterklaas gevoel is de zaterdag dat Sint aan komt in ons land de hele morgen de tv aan en ondertussen speculaas bakken en lekker op de bank hangen en thee drinken. Het sinterklaasfeest is voor alle leeftijden!!

 • Rosanne
  17 november 2014 om 10:18

  OH MY, wat geweldig dat dit bestaat, haha :D Liefde voor Sinterklaas!

 • pamela
  17 november 2014 om 10:16

  Hier is het heerlijke sinterklaas gevoel wat veranderd,nu de jongens groot zijn doen we het op deze manier. We maken er een gezellige avond van eerst mogen ze kiezen wat we gaan eten,daarna rond 8 uur tijdens de warme chocolade melk met pepernoten (als het even kan zelf gemaakt) en gevuld speculaas..( blijft lekker) een gezellige familie film kijken. En vaak is er nog wel een klein kadootje voor ze om dat sint gevoel af te maken :-) .

 • Jennifer Laureys
  17 november 2014 om 10:15

  Mijn ultieme sinterklaasgevoel?
  - Het experimenteren van leuke en creatieve sinterklaas recepten.
  - Eindelijk, de periode waarin ik veel chocolade en letterkoekjes eet, zonder een excuses te verzinnen. Het is toch sinterklaas voor iedereen :p
  - De blije gezichten van de kinderen met hun gekregen speelgoedje(s).
  (ik heb wel geen kinderen, maar misschien kan ik een speelgoedje voor de kat kopen, dat maakt me ook al blij ;) )

 • Charlotte
  17 november 2014 om 10:15

  Tijdens Sint hangt er in ons huis een heerlijke geur van speculaas en andere lekkere baksels!! Dit boek mag daarbij niet ontbreken natuurlijk :)

 • Marijke
  17 november 2014 om 10:13

  Oh super leuk boek! Ook fijn dat er aandacht besteed wordt aan wat met de overschot van sinterklaas te doen. Ik heb altijd een berg chocola en speculaas over en zou heel blij zijn met wat inspiratie voor wat ermee te doen!

 • gina
  17 november 2014 om 09:59

  Mijn sinterklaasgevoel is om voor mijn kinderen, moeder en zus kadootjes te vinden waar ze blij van worden en lekker te koken voor iedereen

 • Sophie Claessens
  17 november 2014 om 09:52

  Het heerlijke gevoel van de voorpret al..
  Samen sinterklaas gebak en tekenen en knutselen maken onze 5 kleinkindjes 5 broertjes en zusjes ..
  De ene weet het weet beter als de ander ,en dan word het avonds bij de schoen gezet voor de sint.
  En op 5dec die blije snoetjes dat maakt mij zo blij..
  Laat ons dit nog een paar jaar vast houden zo...dit is genieten

 • Marion Cornelisse
  17 november 2014 om 09:36

  Mijn ultieme Sinterklaasgevoel is de gezichtjes van mijn kleinkinderen van bijna 4 en bijna 3, wanneer Sinterklaas binnenkomt met zwarte piet. Vol ontzag, beetje leuk, beetje eng. De blijheid daarna wanneer ze een cadeautje krijgen en dan toch ook wel een beetje de opluchting wanneer Sint weer vertrekt. Geweldig om dit te mogen meemaken.

 • kelly van voorden
  17 november 2014 om 09:35

  Mijn ultieme sinterklaasgevoel? DE GEUR VAN PEPER/KRUIDNOTEN UIT EEN jUTE ZAK :) ..En Het grote sinterklaas/pieten ruilspel spelen met heel de familie. Wat een lol hebben we dan! Natuurlijk altijd met allerlei lekkers op tafel! En als grote speculaasverslaafde is dit mijn favoriete tijd van het jaar!

 • Jantina
  17 november 2014 om 09:33

  Het gevoel van de geur van vers gebakken pepernoten en speculaas. Het samen zijn met familie en genieten van elkaar! HEERLIJK GEWOON!

 • Sandra Albano-Onclin
  17 november 2014 om 09:29

  Ons ultieme Sinterklaas gevoel begint al in oktober! Rond 17 oktober(verjaardag van mijn moeder) gaan we namelijk al loodjes trekken en we zijn mijn ouders, mijn broer en schoonzusje mijn oom en tante en mijn man en ik, onze dochters loten dit jaar voor de tweede keer mee maar worden altijd door iedereen verwend.
  En dan begint de voorpret!! Surprise en gedicht bedenken en zo nu en dan horen hoe ver de rest al is.....Ik begin lekkere sinterklaas hapjes te bedenken, kan ondertussen misschien zelf bijna een boek vullen, maar zou super graag inspiratie op willen doen uit het nieuwe boek. Moeder en tante bedenken een menu voor het begin van de avond, en als iedereen uit zijn werk is aangeschoven gaan we eerst lekker met elkaar eten, geen vier gangen maar lekker gewoon... stamppot, hachee, pannenkoeken en dit jaar wordt het kaasfondue Heeeeerlijk!! heb er nu al zin in. De surprises blijven nog even verstopt, maar dan.... als alles aan kant is, en de koffie en banketstaaf op tafel staan.....dan komen de mooiste creaties te voorschijn!! En dan maar raden.... voor wie zou wat zijn? Soms zo duidelijk als wat, maar soms ook een verrassing. Dan dobbelen 1 of 6 een pakje pakken de mooiste gedichten komen voorbij en we zitten altijd tot in de vroege uurtjes super gezellig! Maar wat het pas echt ultiem maakt, is dat we omdat niet iedereen even veel te besteden had het budget drastisch naar beneden hebben geschroefd, maar het toch super gezellig met elkaar hebben en de gedichten en de surprises vaak veel "kostbaarder"zijn dan de cadeautjes die je krijgt.
  Ja Sinterklaas ik houd ervan!! sorry voor de lange reactie maar als ik aan onze sinterklaas avonden denk wordt ik helemaal warm en blij van binnen

 • Phineke Berger
  17 november 2014 om 09:27

  Wat een leuk boek. Ik was al opzoek gegaan voor sinterklaas recepten voor pakjes avond, maar helaas is er niet heel veel keuze.

  Mijn ultieme sinterklaas gevoel is zeker weten pakjes avond maar voor al onze zoon Luuk van 4 te zien genieten van dit prachtige kinderfeest. Dat maakt mij gelukkig.

 • Hilde
  17 november 2014 om 09:11

  Sint en Piet komen ook bij ons, vake en moeke van negen kleinkinderen. Traditiegetrouw brengen Sint en Piet lekkers en voor elk kleinkind een boek. Zelfs de oudste kleinkinderen, van 10 en 11 jaar, die 'het' weten, kijken er elk jaar naar uit maar zouden ook heel graag eens meehelpen met de voorbereidingen.
  Er is één minpuntje elk jaar. Sint en Piet vergeten steevast een boek voor moeke mee te brengen. Misschien dit jaar wel?
  Met dit boek kan moeke dit jaar dan aan de slag met de 'weters' om samen lekkers te maken voor DE grote dag?
  Wat denk je Sint?
  Wat denk je Piet?

 • Fienie van den Berg
  17 november 2014 om 09:06

  Het ultieme Sinterklaasgevoel is voor ons gezin gezellig samenzijn, snoepen van de zelfgemaakte pepernoten en Sinterklaas cupcakes, in spanning afwachten of Sint en Piet cadeautjes brengen en de blije snoetjes als ze het cadeautjes openmaken.

  Maar we ontvangen niet alleen: onze kinderen doen ook mee aan de Edukans actie `Schoenmaatjes'. Onze kinderen vullen een zelf versierde schoenendoos met o.a. pennen, stiften, kleurpotloden, schrift, zeep, tandenborstel en tandpasta, knuffel ed en natuurlijk ook wat speelgoed voor leeftijdsgenootjes in arme landen. Ze spelen dus ook zelf een beetje voor Sinterklaas...

 • n
  17 november 2014 om 09:04

  Mijn ultieme Sinterklaas gevoel is... Fietsend rond een uur of 6 naar huis. Het is al pikkedonker, druppels dansen langs mijn haar naar beneden wanneer het water van de plassen opspringt tegen mijn (te dunne) panty, met twee ijsklauwtjes open ik de voordeur en een warme lucht slaat in mijn gezicht. De geur van de haard is niet te missen, in de verte hoor ik het gelach van mijn familie, een grote zak met cadeautjes staat al klaar in het halletje. Snel prop ik die van mij erbij en loop richting de kamer, mijn zeiknatte jas hang ik op in de keuken en dit is wanneer ik verrast word door al het lekkers wat op het aanrecht is uitgestald.. Bakjes met pepernoten, marsepeinen balletjes, chocolademunten (nostalgie!) maar ook een heerlijke geur ontsnapt vanuit de oven, een warm spijsbrood! Bij het openslaan van de kamerdeur word ik met groot gejubel onthaald, sinds wanneer ben ik een popster? ;) Nee, het zijn mijn dierbaren, diegene met wie ik prachtige momenten heb gedeeld in het verleden en diegene met wie ik ook dit jaar de mogelijkheid kreeg om Sinterklaas te vieren. Vreugde heerst bij allen. Hoewel ik de leeftijd heb bereikt dat ik het ouderlijk huis heb "verlaten" .. Ik ga nog maar al te graag terug wanneer de pietjes en Sint de daken onveilig maken. Er gaat niets op , zowaar niets in de hele wereld, om dit met mijn familie te vieren. Terwijl ik tussen mijn broers en zussen op de bank kruip doen mijn kaken nu al pijn, hoewel die glimlach die zich daar heeft gevormd nog lang niet zal verdwijnen!

 • Jinny Jacobs
  17 november 2014 om 08:56

  Mijn ultieme Sint gevoel? Mijn grote vent van 9 jaar en broertje en zusje van 7 die precies weten hoe "het" zit, enthousiast zien springen en lachen om alles wat ze zien bij de intocht op tv. De blijdschap van onze kinderen bij het zien van Sinterklaas en zijn Pieten geeft mij de ultieme Sint kriebels!

 • Tamara
  17 november 2014 om 08:53

  Ultieme Sinterklaasmoment voor mij is de hele avond zingen met warme choco voor de kachel tot er een hand op de deur klopt en pepernoten naar binnen gooit. Dan rennen we naar boven om te kijken of er een jute zak op zolder is gezet door de Sint.

 • Anne
  17 november 2014 om 08:50

  mijn ultieme sinterklaasgevoel is lekker ouderwets met de hele familie (van 83 tot 16) de intocht kijken op tv! Ik hoop dat ik volgend jaar de recepten uit het grote Sinterklaas kookboek op tafel kan zetten, heerlijk genieten

 • Bertie
  17 november 2014 om 08:49

  De verboden slaapkamers, altijd een tekort aan sinterklaaspapier, zinnen oplezen die helemaal niet in een gedicht staan!
  Mam? Neeeh! Ondanks alle protesten is mijn ultieme sinterklaasgevoel het niet kunnen laten een cadeautje meermalen in te pakken zodat het steeds moet worden doorgegeven tot het uiteindelijk bij de juiste persoon terechtkomt! Ik kan het niet laten! Tekort aan papier?
  Sinterklaas van harte welkom!

 • Mirella Giesberts
  17 november 2014 om 08:49

  Mijn ultieme sint gevoel,
  ik laat nu horen wat ik bedoel...
  Pepernoten geur uit de oven,
  peertjes die in het pannetje stoven.
  Met vrienden rond de tafel bij het sintdobbelspel,
  Om te kijken met welke cadeaus je eindigd en jawel....
  Natuurlijk gaat je beste vriend er met jouw favoriete cadeau vandoor,
  maar lang treuren doen we niet hoor!
  Want door de kaarsjes en liedjes die wij zingen met smart,
  overstroomt en verwarmd mijn sneller kloppend hart❤️

 • letitia
  17 november 2014 om 08:35

  Mijn ultieme sinterklaas avond is samen met me kleine jongen eerst gourmetten daarna als toetje met allemaal lekkernij op de bank afwachtend of sint en piet nog wat komen brengen.

 • Jessie
  17 november 2014 om 08:32

  Ik doe graag mee. Het lijkt mij een leuk boek. Het ultieme sinterklaas gevoel : de spanning, surprise knutselen. Dit jaar voor het eerst met ons eigen gezinnetje met een zak cadeautjes ipv surprises met de hele familie. Ik ben benieuwd!

 • naomi
  17 november 2014 om 08:27

  Mijn ultieme sinterklaasgevoel begint als ik samen met mijn 3 jongens een openhaard ga knutselen. Heerlijk pepernoten bakken. Vol kriebels bij de intocht staan en op 5dec met de hele familie bedenken hoe we de pakjes bezorgen. Vol verwachting klopt ons hart, wie HET BOEK krijgt wie de.....

 • Jolanda Loves
  17 november 2014 om 08:26

  Kinderen die hun schoen zetten en helemaal hieperdepiep een sinterklaasliedje zingen om vervolgens volverwachting naar bed te gaan. Er dan 100 keer uit komen omdat het allemaal zo spannend is en dan als kroon op het hele gebeuren de reactie op hun gevulde schoentjes in de ochtend. Onbetaalbaar !!

 • Yvette
  17 november 2014 om 08:26

  Heerlijk op de bank met een grote kop chocolademelk en een te grote schaal zelfgemaakte pepernoten!

 • Sanne van der Meer
  17 november 2014 om 08:24

  Hoi!

  Leuk boek! Lijkt me leuk om te gebruiken tijdens sinterklaas(;

 • rona
  17 november 2014 om 08:19

  samen met mijn kleindochters pepernoten bakken!

 • Inge
  17 november 2014 om 08:13

  'sneeuw en kou buiten, lekker binnen met familie rond de openhaart met pepernoten, warme chocolademelk, cadeau's en heel veel gezelligheid'!

 • Patty
  17 november 2014 om 08:10

  Mijn ultieme sinterklaasgevoel is samen met mijn '26 kinderen' (ik ben een brugklas mentor) lootjes trekken, waarbij er vervolgens weken wordt gewerkt aan mooie surprises, gedichten en kado's en waarbij de kinderen op 5 december de hele dag NIET MEER TE HOUDEN ZIJN! Wat is het toch spannend, al die kadootjes, wie had mijn lootje getrokken, wat zullen ze over me zeggen in het gedicht, wat zal de ander van mijn surprise vinden? Heerlijk gevoel en heerlijk om ieder jaar weer middenin te zitten! En een Sinterklaasfeest is natuurlijk niet compleet zonder heerlijke lekkernijen!

 • femke
  17 november 2014 om 08:10

  Wat een ontzettend leuk boek ! Mijn ultieme sinterklaas gedachte is je handje ophouden voor wat lekker strooigoed van de zwarte pieten :) Mmm

 • Kikianne
  17 november 2014 om 08:07

  Sinterklaas is heeel vroeg opstaan en de woonkamer in chaos aantreffen, overal pepernoten en roet.. Met een brief geschreven met houtskool en vol met spelfouten! Fantastisch!

 • Suzanne
  17 november 2014 om 08:06

  Wat een heerlijk boek!! Ik vier Sinterklaas al sinds 2003 met dezelfde groep vriendinnen, niet meer met familie inmiddels, dus dat is mijn ultieme Sinterklaasgevoel, nog steeds met hen afspreken!

 • Heidi Sour
  17 november 2014 om 08:05

  Mijn ultieme Sinterklaas gevoel is met mijn kinderen rond de tafel zitten en met warme chocomel en pepernoten kadootjes uitpakken. Niet heel origineel maar wel al sinds meer dan 20 jaar een geliefde traditie.

 • Emily van Kampen
  17 november 2014 om 08:03

  Mijn ultieme Sinterklaas gevoel zit vooral in de periode voor Sinterklaasavond. De tijd dat je weer eens goed nadenkt over wat er belangrijk is voor de mensen waar je om geeft en dat vertaald naar een passend cadeautje, gedicht of surprise. Ik vind het belangrijk om af en toe extra stil te staan bij de mensen die zo veel voor je betekenen en met Sinterklaas is het een mooie gelegenheid om op een gezellige avond weer eens goed naar elkaar te kijken en te vieren dat je samen kunt zijn.

 • sandra
  17 november 2014 om 08:03

  Met warme chocomelk en peppernoten wachten op het geklop op de deur...en dan allemaal pakjes voor de deur en kinderen die zwarte piet aan het zoeken zijn, maar altijd net te laat zijn om hem te zien wegrennen

 • Ester Kramer
  17 november 2014 om 08:03

  De verwachtingsvolle snoetjes van mijn gastkindjes die nog heilig geloven in de Sint! Samen pepernoten bakken en de sinterklaas-cd op 10!

 • Karin Frenzen
  17 november 2014 om 07:57

  Mijn ultieme Sintgevoel is sochtends vroeg opstaan nadat je je schoen had gezet... En dan de deur naar de gang open doen nog in t donker en het silhouet van een cadeautje ontwaren... Ooo en het paard heeft de wortel opgegeten en het water opgedronken!!' Bleef altijd zooo spannend!

  En nu mag ik dat met onze kleine meid helemaal opnieuw gaan beleven! Heerlijk! De traditie wordt bij ons thuis in ere hersteld.

 • Nynke Boer
  17 november 2014 om 07:57

  Wat leuk zeg. Ik heb het bericht ook gedeeld op FB. Mijn ultieme gevoel...laat opblijven, geheimzinnigheid en een ultiem geluksgevoel.

 • Mar
  17 november 2014 om 07:54

  Voor mij zijn dat dingen die niet meer zullen kunnen helaas!!
  Met mijn ouders als meisje en mijn zusje en broer in een kring op de grond in de huiskamer, een bakje sint "lekkers" en dan werd er op het raam getikt en kregen we een letter en wat kleine pakjes, ook schoen zetten ontbrak er niet aan.
  Later gingen we gedichten en surprises maken, wat was dit fijn!!

  Dit gevoel weer even terugkrijgen met lekkere recepten..zou leuk zijn

 • Niqui
  17 november 2014 om 07:54

  Het ultieme sinterklaasgevoel krijg ik elk jaar weer en het is ook elk jaar anders, omdat situaties veranderen gedurende de tijd heen,maar dat speciale momentje van spanning en kippevel en vooral verwachting voel ik nog steeds.Afgelopen zaterdag bij de intocht al die verregende gezichtjes en een heel land wat gewoon op zijn kop staat door de intocht van de goede Sint,dáár zijn we groot in.We zeuren en zaniken heel wat af,maar traditie blijft traditie en dat geeft een byzonder gevoel van trots. Het feest zelf betekent voor mij samenzijn,lachen en vrolijkheid en eten en drinken.Bij ons maakt iedereen van alles wat: speculaas maar ook spaanse tapas (..)Het is gewoon ontzettend leuk en ik kijk er naar uit omdat ik er simpelweg blij van word.

 • Tessa
  17 november 2014 om 07:50

  Mijn echte sinterklaas gevoel... Dat begint elk jaar standaard met de intocht op tv kijken en de week erna de intocht bij mij op het dorp. Heerlijk pepernoten en speculaas bakken en opeten met een kopje chocolademelk erbij. Daarna begint het afspraken maken om als zwarte piet bij mensen langs te gaan. En dit jaar begint mijn 5 december om half 7 op een basisschool waar mijn pieten vriendin en ik de hele ochtend aanwezig zullen zijn en daarna onze tocht door midden Nederland doorzetten om kinderen blij te maken!

 • Eva
  17 november 2014 om 07:48

  Mijn ultieme Sinterklaas gevoel heeft vooral te maken met warmte en bij elkaar zijn. Wij zijn met Sinterklaas altijd bij elkaar, een cd met alle liedjes staat op repeat en we hebben tafels vol eten en cadeautjes. Het gevoel dat ik bij Sinterklaas krijg is ook "geef om een ander" en wees dankbaar met alles wat je hebt (dit gevoel heb ik altijd maar tijdens feestdagen wanneer ik samen ben met heel me familie word dit gevoel versterkt). Als ik dit mooie boek win zal ik deze dan ook geven aan mijn schoonzus, die kan dan lekker voor mijn neefje en nichtje de lekkerste dingen beteiden!

 • sanne Hilbink
  17 november 2014 om 07:46

  Het ultieme sibterklaas gevoel ga ik denk ik pas vanaf nu beleven. Ons dochtertje is nu 4 maanden oud en dit wordt haar eerste sinterklaas. Gezellig met de hele familie om een berg cadeus, gedichten lezen en verwonderen over suprises!

 • Fleur
  17 november 2014 om 07:43

  's Ochtends op 6 december 'het Grote Sintenontbijt' met ons gezin. Speculoos, marsepijntjes, koffie, chocoladeventne, Klaaskoeken, en warme chocomelk. Heerlijk! En dan kijken wat de pakjes zijn ;)

 • Renate
  17 november 2014 om 07:41

  Het ultieme Sinterklaas gevoel is met mijn neefje van drie samen de schoen zetten en zelfgemaakte liedjes zingen. Die spanning maar ook gezelligheid met z'n allen. Leuke winactie, lijkt mij een geweldig boek

 • Noesjka
  17 november 2014 om 07:37

  Daaaaaaaaar wordt aan de deur geklopt, HARD GEKLOPT, zacht geklopt
  Daaaar wordt aan de deur geklopt, wie zou dat zijn?!?
  Het heerlijk avondje is gekomen, suikergoed en marsepein....

 • yolanda
  17 november 2014 om 07:36

  Oh wat is dit toch een heerlijke tijd. Mijn twee kindjes zijn zo vol van alles.Het ultieme ssinterklaas gevoel is straks met de hele familie bij elkaar met lekker verantwoorde lekkernijen wachten tot de lieve sint zal komen met de kadootjes voor de kids. Even alles aan de kant en alleen maar samen zijn. Spelletjes doen en knutselen en de kids ook lekkere dingen laten maken. Oh ik kijk er zo naar uit. Die glimlach op hun gezichtjes maakt zoveel goed. Ik doe graag mee aa deze actie. Inspiratie om nog meer lekkere dingen te maken voor deze tijd. Bedankt voor deze actie

 • sophie
  17 november 2014 om 07:35

  Ultieme sinterklaasgevoel? Schoen zetten en zelf kruidnoten maken. En die werden altijd groter dan je dacht :-). Hmmmm!

 • Tessa
  17 november 2014 om 07:29

  Mijn ultieme Sinterklaasgevoel: De hele familie zit vol verwachting op de bank met een beker warme chocolademelk. Er staat een cd op vol met Sinterklaasliedjes gezongen door één of ander verschrikkelijk kinderkoor. Mijn moeder is de enige die het leuk vindt en toch staat het ieder jaar weer op. Mijn vader moet even iets uit de schuur pakken, hij is zo terug. Ineens wordt er heel hard op het raam geklopt, na zoveel jaar schrikken we er toch altijd nog even van. Wat jammer toch dat papa dat altijd mist! Hoe kan dat toch? Voor de deur staat een grote juten zak vol met cadeautjes! De kamer is gevuld met een typische geur van chocola, pepernoten, juten en kou. Hoe oud we ook zijn, het blijft toch een beetje spannend. Jarenlang hebben wij dit niet meer zo gevierd omdat wij allemaal te oud waren, maar nu mijn ouders hun eerste kleinkind hebben is de traditie weer terug. En gelukkig maar, want dit is voor mij echt Sinterklaas.

 • diana
  17 november 2014 om 07:22

  Het ultieme sinterklaas gevoel is genieten met mijn man, kinderen en familie van de lekkere hapjes uit het boek. Het zingen van sinterklaas liedjes.De spanning van wanneer komt hij nu en wat zou hij ons brengen dit jaar..

 • Iris marsman
  17 november 2014 om 07:21

  Het ultieme Sint-gevoel is gezellig samen met z'n allen samen zijn. Sinterklaasliedjes aan, hapjes, drankjes en dan ineens een gebons op de deur, pepernoten in de gang en een zak cadeaus! Ik probeer het voor mijn kids net zo leuk te maken als wij het vroeger ook hadden. Dat ze er later met plezier op terugkijken en de traditie over een paar jaar voortzetten!

 • Marga Driessen
  17 november 2014 om 07:20

  Al 20 jaar Sint verschoven naar Kerst. Nu is onze kleinzoon bijna 4 en komt alles terug: knutselen terwijl we de "oude" liedjes zingen, schoentje zetten, intocht kijken.
  HEERLIJK!
  En nu denk ik toch: wat een oerhollandse traditie!
  Die houden wij er in!

 • myrthe
  17 november 2014 om 07:17

  Het ultieme Sinterklaasgevoel is om Sinterklaasshows te geven voor kinderen die normaal geen Sinterklaas kunnen vieren! Al die oogjes stralen hèt Sinterklaasgevoel uit!

 • Nienke
  17 november 2014 om 07:15

  Wat een ontzettend leuk boek, en wat zou ik dat graag winnen om inderdaad je weer kind te voelen nu, met alle spanningen van toen..... zou hij wel of niet komen, zou er iets in de schoen zitten, stiekem de trap af om toch even te gluren om de hoek naar de schoenen op een rij.... en dan als een haas weer naar boven in de wetenschap dat er straks iets op je lag te wachten.....
  Het is een prachtig boek wat niet mag ontbreken in mijn kookboeken verzameling!

 • Myrthe
  17 november 2014 om 07:15

  Het ultieme sinterklaasgevoel is voor mij 's ochtends vroeg opstaan om in de schmink te gaan om vervolgens de hele dag de Sint te helpen. De gezichten van die kinderen zijn al 15 jaar lang onbetaalbaar, genieten!!!
  En dan deze periode afsluiten met een avondje gourmetten en stiekem toch cadeautjes voor iedereen kopen...

 • Jody van der Meij
  17 november 2014 om 07:14

  Wat een onwijs gave actie! Mijn ultieme sinterklaasgevoel heb ik voor dit jaar alweer in the pocket! Voor mij begint het allemaal echt als ik op DE zaterdag genesteld voor de tv aanschouw hoe onze grote kindervriend per boot arriveert! Wat een heerlijk gevoel was dat weer! Hopelijk heb ik volgend jaar tijdens de intocht iets te eten uit het leuke kookboek:)

 • Anika mesman
  17 november 2014 om 07:14

  Mijn ultieme sinterklaasgevoel? Minutenlang aan de havenkant staan wachten of de boot de hoek wel komt omvaren, daarna in de stoet mee door het dorp, s avonds je schoen zetten en dan het lange wachten tot aan pakjesavond! De meest geweldige tijd van het jaar!

 • Maartje van der burgt
  17 november 2014 om 07:13

  het ultieme sinterklaasgevoel is voor mij nog altijd dat moment dat ik als 7 jarig meisje met Sinterklaas bij opa& oma die balletbarbie kreeg die ik zoooo graag wilde hebben. Maar waar mijn ouders zooo op tegen waren

 • Malou
  17 november 2014 om 07:07

  Mijn ultieme Sinterklaasgevoel is met vriendinnen Sinterklaas vieren met lange, grappige gedichten, de leukste cadeau's en heel veel lekker eten!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.