Menu

Review Comfort Food Jamie Oliver

Ik heb een nieuwtje voor jullie. Het Uit Pauline’s Keuken team is uitgebreid! Het was namelijk best druk in mijn eentje. Helemaal met het 2e kookboek dat nu in de maak is. Mijn zus Annika zal vanaf nu ook af en toe artikelen gaan schrijven voor de blog. En daar ben ik heel blij mee. Op de achtergrond hielp zij mij al heel vaak. Sterker nog het idee om destijds te gaan bloggen komt van haar. We hebben dezelfde smaak, we lijken op elkaar, wonen in dezelfde stad en hebben dezelfde stem, dus niemand die deze rol beter kan vervullen dan zij. Annika heeft zelf ook een blog. Op Very Berry Mint blogt zij over fashion, interieur, beauty en lifestyle. Ook zeker de moeite waar om te bekijken. Maar vanaf nu is ze dus ook af en toe hier te vinden. En dit is de eerste..

Door Annika

Jamie Oliver is een fenomeen in de kookwereld. Inmiddels heeft hij 15! kookboeken uitgebracht, waaronder The Naked Chef, Jamie in 30 minuten, Bespaar met Jamie en ga zo maar door. Onlangs is zijn 16e boek uitgekomen, Jamie’s comfort food.

comfort foodComfort food is een boek dat gaat over nostalgie, tradities en favorieten uit je kindertijd. Met ruim 400 pagina’s biedt dit boek voldoende kookinspiratie op de momenten wanneer je behoefte hebt aan Comfort food. Het thema van het boek spreekt mij erg aan. Als ik aan comfort food denk, denk ik aan de zelfgemaakte groentesoep van m’n moeder of aan heerlijke ongezonde baksels op een regenachtige zondag.

Het boek is verdeeld in zes hoofdstukken. Nostalgie, Good Mood Food, Oppeppers, Rituelen, Guilty Pleasures en Zoete Verleidingen. Het boek begint met een inleiding van mr. Oliver himself over wat hij onder comfort food verstaat en over het boek zelf. Dit boek is het tegenovergestelde van Jamie in 15 of 30 minuten. Voor als je iets speciaals wilt en wat langer in de keuken wilt staan.

‘Uiteindelijk draait comfort food voor mij simpelweg om lekker eten, precies op die bepaalde manier klaargemaakt’

De recepten in het boek spreken mij erg aan. Het zijn veelal lekkere gerechten, niet altijd gezond, maar wel om te smullen! Bijvoorbeeld de superschnitzel, grote ballen gehakt, beef wellington of een baconsandwich. Mijn favoriete hoofdstuk is Zoete Verleidingen, want oh hier staan recepten waar je spontaan van gaat watertanden. Mijn favorieten zijn onder andere de dromerige marsmallow pavlova, de jaffataart en de ultieme warme choco. Ook staan er een aantal pastagerechten in en het recept voor koninklijke pastadeeg.

comfort food

De recepten zijn niet heel easy peasy. Je hebt veel verschillende ingrediënten nodig en diverse recepten hebben een bereidingstijd van langer dan een uur. Jamie geeft dit ook in zijn inleiding aan, je moet er de tijd voor nemen. De recepten zijn dan ook uitgebreid beschreven. Dit boek is wellicht niet handig voor alledaags gebruik, wanneer je na je werk snel even een lekker gerecht in elkaar wilt flansen. Maar ideaal voor op een regenachtige zondag of tijdens de feestdagen.

De vormgeving van het boek vind ik mooi. Er staan stap-voor-stap foto’s in, maar ook persoonlijke foto’s van Jamie en zijn gezin. Deze afwisseling vind ik leuk. Ik ben persoonlijk niet zo gecharmeerd van de stijl van de foto’s, ze zijn vrij donker en ik hou toch meer van lichte foto’s. Concluderend vind ik het een fijn boek voor de speciale gelegenheden. Als ik snel wil, kan ik altijd de 15 en 30 minuten boeken van Jamie er bij pakken. Maar als je echt wil uitpakken, dan ben je met Jamie’s Comfort Food in goede handen.

comfort food

Titel

Jamie’s comfort food

Auteur

Jamie Oliver

Uitgeverij

Kosmos Uitgevers

Bestellen

Prijs €29,99 bij Bol.com

Foto credit: © Jamie Oliver Enterprises (2014 Jamie’s Comfort Food) Photographer: David Loftus

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

18 reacties

 • Pauline
  4 november 2014 om 18:23

  Haha grappig :)

 • Karen
  3 november 2014 om 22:32

  Dag Pauline en Annika, wat leuk dat jullie zo samenwerken!
  Mijn comfort food = boterham met pindakaas en jam. Mmmmm!!!

 • Nienke Trommelen
  3 november 2014 om 16:23

  En waar mijn foto is snap ik niet....!

 • Nienke Trommelen
  3 november 2014 om 16:21

  Ha Annika,

  Heb je ook een foto van jezelf om bij je reactie te plaatsen?

  Groetjes,

  Nienke

 • Annie Orange
  3 november 2014 om 12:38

  Ahh ik geloof dat van al Jamie's kookboeken deze me het meeste aanspreekt ;) Fijne review, dankjewel Annika!

 • MySimplySpecial
  3 november 2014 om 11:34

  Het lijkt me een leuk kookboek! En fijn dat je wat hulp hebt!

 • Annika
  3 november 2014 om 10:11

  Dank je Malou!

 • Annika
  3 november 2014 om 10:10

  Dank je Anne!

 • Annika
  3 november 2014 om 10:10

  Dank je wel Esmée!

 • Denise
  3 november 2014 om 09:59

  Bedankt voor de review. Dit kookboek staat op mn wensenlijstje!

 • Eline
  3 november 2014 om 09:46

  Leuk dat je zus je komt helpen!

 • Esmée
  3 november 2014 om 09:40

  Dit klinkt wel als een boek voor mij! Ik ben sowieso fan van de boeken van Jamie, en met de komende wintermaanden kan ik wel wat comfort food gebruiken ;) Leuk dat je nu ook artikelen komt schrijven, Annika! X

 • Kim
  3 november 2014 om 09:30

  Super leuk dat je zus ook af en toe een berichtje gaat schrijven! Heldere review ook van Comfort Food. Zelf ben ik meer fan van recepten met alledaagse ingeredienten, maar wie weet!

 • Thefoodiary
  3 november 2014 om 08:59

  Wat leuk! Nieuwe input is altijd verfrissend ;) Ik ben wel fan van jamie'1 15 minute meals, omdat het zo lekker snel klaar is met niet al te veel ingrediënten. Maar ik weet daardoor niet of dit en kookboek is dat ik echt zelf zal kopen, ik ga denk ik eerst in de bibliotheek kijken. Duidelijke review!

 • Anne
  3 november 2014 om 07:47

  Wat een goede oplossing zo! Fijn dat Annika je op deze manier kan helpen. En Annika, leuke review! :)

 • Malou
  3 november 2014 om 07:29

  Leuk Annika! Welkom! Dit boek laat ik denk ik liggen, helaas te bewerkelijk..

 • Emily van Kampen
  3 november 2014 om 07:23

  Laatst heb ik dit boek doorgebladerd en ik had ongeveer dezelfde indruk. De recepten zien er prachtig en heerlijk uit, maar zijn wel heel bewerkelijk. Ik ben bang dat ik er daardoor vrij weinig uit zal gaan maken. Puur uit tijdgebrek. Uiteindelijk heb ik hem niet gekocht.

 • Karin | la vie de Karin
  3 november 2014 om 07:19

  Oh wat fijn dit kookboek! Ik (en gelukkig mijn vriend ook) hou van Jamie's kookboeken! Leuk dat Annika hier ook komt bloggen, succes en veel plezier!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.