comfort food

Review Comfort Food Jamie Oliver

Ik heb een nieuwtje voor jullie. Het Uit Pauline’s Keuken team is uitgebreid! Het was namelijk best druk in mijn eentje. Helemaal met het 2e kookboek dat nu in de maak is. Mijn zus Annika zal vanaf nu ook af en toe artikelen gaan schrijven voor de blog. En daar ben ik heel blij mee. Op de achtergrond hielp zij mij al heel vaak. Sterker nog het idee om destijds te gaan bloggen komt van haar. We hebben dezelfde smaak, we lijken op elkaar, wonen in dezelfde stad en hebben dezelfde stem, dus niemand die deze rol beter kan vervullen dan zij. Annika heeft zelf ook een blog. Op Very Berry Mint blogt zij over fashion, interieur, beauty en lifestyle. Ook zeker de moeite waar om te bekijken. Maar vanaf nu is ze dus ook af en toe hier te vinden. En dit is de eerste..

Door Annika

Jamie Oliver is een fenomeen in de kookwereld. Inmiddels heeft hij 15! kookboeken uitgebracht, waaronder The Naked Chef, Jamie in 30 minuten, Bespaar met Jamie en ga zo maar door. Onlangs is zijn 16e boek uitgekomen, Jamie’s comfort food.

comfort foodComfort food is een boek dat gaat over nostalgie, tradities en favorieten uit je kindertijd. Met ruim 400 pagina’s biedt dit boek voldoende kookinspiratie op de momenten wanneer je behoefte hebt aan Comfort food. Het thema van het boek spreekt mij erg aan. Als ik aan comfort food denk, denk ik aan de zelfgemaakte groentesoep van m’n moeder of aan heerlijke ongezonde baksels op een regenachtige zondag.

Het boek is verdeeld in zes hoofdstukken. Nostalgie, Good Mood Food, Oppeppers, Rituelen, Guilty Pleasures en Zoete Verleidingen. Het boek begint met een inleiding van mr. Oliver himself over wat hij onder comfort food verstaat en over het boek zelf. Dit boek is het tegenovergestelde van Jamie in 15 of 30 minuten. Voor als je iets speciaals wilt en wat langer in de keuken wilt staan.

‘Uiteindelijk draait comfort food voor mij simpelweg om lekker eten, precies op die bepaalde manier klaargemaakt’

De recepten in het boek spreken mij erg aan. Het zijn veelal lekkere gerechten, niet altijd gezond, maar wel om te smullen! Bijvoorbeeld de superschnitzel, grote ballen gehakt, beef wellington of een baconsandwich. Mijn favoriete hoofdstuk is Zoete Verleidingen, want oh hier staan recepten waar je spontaan van gaat watertanden. Mijn favorieten zijn onder andere de dromerige marsmallow pavlova, de jaffataart en de ultieme warme choco. Ook staan er een aantal pastagerechten in en het recept voor koninklijke pastadeeg.

comfort food

De recepten zijn niet heel easy peasy. Je hebt veel verschillende ingrediënten nodig en diverse recepten hebben een bereidingstijd van langer dan een uur. Jamie geeft dit ook in zijn inleiding aan, je moet er de tijd voor nemen. De recepten zijn dan ook uitgebreid beschreven. Dit boek is wellicht niet handig voor alledaags gebruik, wanneer je na je werk snel even een lekker gerecht in elkaar wilt flansen. Maar ideaal voor op een regenachtige zondag of tijdens de feestdagen.

De vormgeving van het boek vind ik mooi. Er staan stap-voor-stap foto’s in, maar ook persoonlijke foto’s van Jamie en zijn gezin. Deze afwisseling vind ik leuk. Ik ben persoonlijk niet zo gecharmeerd van de stijl van de foto’s, ze zijn vrij donker en ik hou toch meer van lichte foto’s. Concluderend vind ik het een fijn boek voor de speciale gelegenheden. Als ik snel wil, kan ik altijd de 15 en 30 minuten boeken van Jamie er bij pakken. Maar als je echt wil uitpakken, dan ben je met Jamie’s Comfort Food in goede handen.

comfort food

Titel

Jamie’s comfort food

Auteur

Jamie Oliver

Uitgeverij

Kosmos Uitgevers

Bestellen

Prijs €29,99 bij Bol.com

Foto credit: © Jamie Oliver Enterprises (2014 Jamie’s Comfort Food) Photographer: David Loftus

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in