brownies recept

Brownies

Deze heerlijke brownies gemaakt van pure chocolade en hazelnoten zijn echt zo lekker! Het brownies recept komt oorspronkelijk uit het kookboek Rutger Bakt. Het is voor ons wel duidelijk waarom Rutger het programma Heel Holland Bakt heeft gewonnen. Want wat zijn deze brownies lekker! De brownies zijn fudgey van binnen, precies zoals brownies volgens ons horen te zijn.

Brownies zelf maken

Zelf de brownies maken? Dit brownies recept is makkelijk te maken. Je smelt de chocolade au bain-marie, maar dat klinkt moeilijker dan het is. Dit doe je door een kom boven een pan kokend water te zetten. De chocolade wordt hierdoor indirect verhit. Op deze manier behoud je de kwaliteit van de chocola. Eet de brownies zo uit het vuistje of serveer ze als dessert met een bolletje ijs erbij. Genieten!

PS: probeer ook eens de brownies van Waldo met pindakaas.

Je kunt ook een andere soort noten aan het brownies recept toevoegen of laat de hazelnoten er juist uit!

Pauline

brownies
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer.

Ingrediënten voor ongeveer 15 stuks

  • 115 gr pure chocolade (min 75% cacao)
  • 225 gr boter
  • 2 eieren + 1 eidooier
  • 300 gr suiker
  • 125 gr bloem
  • 25 gr cacaopoeder
  • 75 gr hazelnoten
  • 1 tl vanille-extract
  • Snufje zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht).

  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier, verdeel de hazelnoten erover en rooster ze in acht minuten goudbruin.

  3. Laat de hazelnoten iets afkoelen en hak ze vervolgens in grove stukken.

  4. Smelt de chocolade en de boter au bain-marie. Dit doe je door een kom boven een pan kokend water te zetten. Hierbij mag de bodem van de kom het water niet raken. Laat het vervolgens iets afkoelen.

  5. Klop intussen de eieren, de eidooier, de suiker, het zout en het vanille-extract met een mixer in vijf minuten tot een lichtgeel, dik mengsel dat als een lint van de gardes afloopt.

  6. Spatel het chocolademengsel voorzichtig door het eimengsel.

  7. Spatel tenslotte de bloem, het cacaopoeder en de hazelnoten er doorheen.

  8. Giet het beslag in een ingevette en met bakpapier beklede brownievorm (20 x 20 cm) en bak de brownies 35 minuten in de oven gaar.

  9. Laat de brownies volledig afkoelen in de vorm. Verwijder vervolgens het bakpapier en snijd de brownies in vierkantjes of rechthoeken.

brownies recept
brownies

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.5 (19 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.