Smeuïge brownies met pindakaas van Waldo
Oh jongens, dit recept voor smeuïge brownies met pindakaas moet je maken! En dat zeg ik niet zo snel. Maar je mist echt wat als je deze heerlijke brownies niet probeert. Het zijn de meest smeuïge brownies die ik ooit geproefd heb. En dat maakt ze echt ontzettend lekker. Nu is het zo dat wij dit recept niet zelf bedacht hebben. Het is het brownie recept van onze favoriete patissier Waldo. Wij kennen Waldo al heel lang. Hij staat altijd op de markt in Haarlem met de meest lekkere taartjes, scones en andere lekkernijen. Inmiddels heeft hij een online shop, 2 winkels en verkoopt hij al zijn lekkers ook in diverse horecagelegenheden. Onder andere bij onze favo koffietentje Mogador in Haarlem.
Recept voor smeuïge brownies
We hebben dus aan Waldo gevraagd of we zijn recept voor smeuïge brownies met pindakaas mochten delen. En dat mocht, woohoo! In deze brownies gaat een mix van melkchocolade en pure chocolade. De pindakaas maakt het helemaal af. De combinatie van zoet en zout is namelijk heerlijk. En echt, je blijft hier van snoepen. Dus wees gewaarschuwd 😉 En, ga jij dit smeuïge brownie recept snel maken?
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 12 st.
- 5 eieren
- 250 gr basterdsuiker
- 75 gr roomboter
- 150 gr bloem
- 75+150 gr pindakaas
- 100 gr pure chocolade
- 150+150 gr melkchocolade
Materiaal
- (Brownievorm 20 x 20 cm)
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (hetelucht).
Verwarm de pure chocolade, 150 gr melkchocolade, 75 gr pindakaas en de roomboter au bain-marie (in een kom boven een pan kokend water) totdat deze gesmolten zijn. Laat het daarna iets afkoelen.
Klop de eieren los samen met de basterdsuiker. Zorg ervoor dat het net een klein beetje van kleur veranderd. Te luchtig is niet goed aangezien het eindresultaat dan meer cake is dan een heerlijke smeuïge brownie.
Spatel de gesmolten chocolade door de eieren.
Voeg de bloem toe en blijf goed roeren totdat deze goed vermengd is.
Hak de overige melkchocolade in stukjes en voeg deze toe aan het beslag.
Neem van het totaal beslag een klein deel beslag (ongeveer 150 gr). Meng hier de overige 150 gram pindakaas doorheen.
Giet het andere deel van het beslag op een bakplaat met bakpapier en swirl de het pindakaasmengsel door de brownie. Dit doe je door met een mes strepen te trekken door het beslag.
Bak de smeuïge brownie in 20 minuten af in de oven. Zet de brownie na het afkoelen in de koelkast en snij de volgende dag de brownie in mooie stukken.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in