fbpx
Menu

Carpaccio van Rosbief met Truffelmayonaise

Soms bedenk je een recept om een ingrediënt heen. Dat had ik met de truffelmayonaise van Jean Baton die ik onlangs in de Food we love box ontving. Die mayonaise is zo ontzettend lekker en ik begrijp wel dat het een guilty pleasure is van Culy’s Monique.

Ik gebruikte hem om mijn carpaccio van rosbief nog lekkerder te maken. Officieel wordt carpaccio gemaakt van rauw vlees, dat is bij rosbief anders. Dit is namelijk wel aangebraden, je kunt hem zo rosé braden als je zelf wilt. Ik heb deze rosbief wel zelf aangebraden en verder gegaard in de oven tot een kerntemperatuur van 57 graden. Je kunt ook rosbief bij je slager halen en daar ben ik in dit recept van uitgegaan, want ik kan me zo voorstellen dat je nu niet de tijd hebt om een heel stuk rund te bereiden.

Ingrediënten voor 4 personen
200 gr rosbief
4 el Truffelmayonaise
2 el water
40 gr pijnboompitten
Handje zongedroogde tomaatjes
50 gr rucola
Parmezaan
Olijfolie

Zo maak je het
Verdeel de plakjes rosbief over het bord.

Maak de sla aan iets met iet olijfolie en verdeel dit in het midden van de rosbief.

Snijd een paar zongedroogde tomaatjes in stukjes en verdeel deze over het bord.

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en verdeel ze over de carpaccio.

Maak de truffelmayonaise aan met het water, hierdoor wordt het iets vloeibaarder en kan je het beter over de carpaccio dresseren.

Dresseer de truffelmayonaise over de carpaccio.

Garneer de carpaccio van rosbief met wat Parmezaan.

carpaccio van rosbief

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

12 reacties

  • Pam
    27 december 2014 om 15:06

    2de kerstdag als voorgerecht bij het kerstmenu. Het was heel lekker!

    Beantwoorden
  • Sandra
    23 april 2014 om 22:47

    Die mayonaise is inderdaad heerlijk en ook nog eens te koop bij de AH (nou ja bij mij dan) ook heel lekker om rauwe witlof in te dopen ! :-)

    Beantwoorden
  • Eva
    22 april 2014 om 09:17

    Ziet er héérlijk uit!

    Beantwoorden
  • kim
    22 april 2014 om 08:54

    Die truffelmayonaise uit de foodwelovebox is heerlijk! Goed idee om hem op carpaccio te doen haha

    Beantwoorden
  • Nathalie
    22 april 2014 om 08:47

    Wat toevallig, ik had de truffelmayonaise ook nog in de kast staan en wilde er ook iets mee doen! Ik heb er een dressing van gemaakt door een lepel van de mayo te mengen met wat yoghurt en citroensap. Mijn salade met zalm en kwarteleitjes was er erg blij mee...

    Beantwoorden
  • Pauline
    22 april 2014 om 14:09

    En jij waarschijnlijk ook :)

    Beantwoorden
  • Nathalie
    22 april 2014 om 16:50

    Haha, nog het meest van allemaal:-)

    Beantwoorden
  • Kelly caresse
    22 april 2014 om 06:29

    Mmm wat een heerlijk en feestelijk gerechtje! Toevallig ben ik dol op carpaccio, heerlijk!

    Beantwoorden
  • Sarah - Tasting Lifestyle
    21 april 2014 om 14:02

    Hmm kan zeker niet slecht zijn!

    Beantwoorden
  • MySimplySpecial
    21 april 2014 om 12:36

    Oh heerlijk! Ik ben gek op carpaccio!

    Beantwoorden
  • Joli
    21 april 2014 om 10:51

    Ziet er heerlijk uit. De truffelmayonaise lijkt mij erg bijzonder.

    Beantwoorden
  • Pauline
    21 april 2014 om 17:51

    Het is bijzonder lekker ;)

    Beantwoorden

Reactie plaatsen