Menu
DSC_0167-710x380.jpg

Carpaccio van Rosbief met Truffelmayonaise

Soms bedenk je een recept om een ingrediënt heen. Dat had ik met de truffelmayonaise van Jean Baton die ik onlangs in de Food we love box ontving. Die mayonaise is zo ontzettend lekker en ik begrijp wel dat het een guilty pleasure is van Culy’s Monique.

Ik gebruikte hem om mijn carpaccio van rosbief nog lekkerder te maken. Officieel wordt carpaccio gemaakt van rauw vlees, dat is bij rosbief anders. Dit is namelijk wel aangebraden, je kunt hem zo rosé braden als je zelf wilt. Ik heb deze rosbief wel zelf aangebraden en verder gegaard in de oven tot een kerntemperatuur van 57 graden. Je kunt ook rosbief bij je slager halen en daar ben ik in dit recept van uitgegaan, want ik kan me zo voorstellen dat je nu niet de tijd hebt om een heel stuk rund te bereiden.

Ingrediënten voor 4 personen
200 gr rosbief
4 el Truffelmayonaise
2 el water
40 gr pijnboompitten
Handje zongedroogde tomaatjes
50 gr rucola
Parmezaan
Olijfolie

Zo maak je het
Verdeel de plakjes rosbief over het bord.

Maak de sla aan iets met iet olijfolie en verdeel dit in het midden van de rosbief.

Snijd een paar zongedroogde tomaatjes in stukjes en verdeel deze over het bord.

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en verdeel ze over de carpaccio.

Maak de truffelmayonaise aan met het water, hierdoor wordt het iets vloeibaarder en kan je het beter over de carpaccio dresseren.

Dresseer de truffelmayonaise over de carpaccio.

Garneer de carpaccio van rosbief met wat Parmezaan.

carpaccio van rosbief

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan