Spinazie risotto
Dit recept voor spinazie risotto met blauwe kaas is in heel lekker en nog makkelijk ook. Ik heb ontdekt dat ik Gorgonzola de lekkerste blauwe kaas vind. Ik ben er niet heel erg dol op, maar een klein beetje in een warm gerecht vind ik wel lekker. Gorgonzola is nog vrij mild en vind ik veel lekkerder dan Roquefort. Houd je nu helemaal niet van blauwe kaas dan zou je deze risotto ook met feta of geitenkaas kunnen maken. Houd je niet van blauwe kaas, dan is Taleggio een aanrader. Dit smelt heerlijk en is net wat minders sterk.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 personen
- 300 gr risotto rijst
- 400 gr spinazie
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 200 ml witte wijn
- 50 gr gorgonzola
- 30 gr Parmezaan
- 1 ltr (kippen)bouillon
- Peper en zout
- Olijfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit op een laag vuur aan in een beetje olijfolie.
Zet het vuur iets hoger en voeg de risottorijst toe. Roer het geheel 2 minuten door elkaar totdat de korrels glazig zijn. Blus het mengsel af met de witte wijn en blijf roeren totdat alle vocht opgenomen is.
Schep een soeplepel bouillon bij de rijst, blijf roeren en wacht tot het vocht opgenomen is. Herhaal deze stap, totdat alle bouillon opgenomen is.
Voeg nu beetje bij beetje de spinazie toe, het slinkt heel snel door de warmte van de risotto. Voeg de Parmezaan toe en breng de spinazie risotto op smaak met peper en zout. De risotto is klaar als deze beetgaar en smeuiig is. De risotto moet vloeibaar zijn en “lopen” op de lepel.
Voeg op het laatst de Gorgonzola toe en maak de spinazie risotto eventueel af met een klontje roomboter.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in