Menu

Sweets for my Sweet

Confession, ik ben A-romantisch! Ik hou van quality time en gezellige avondjes met de boyfriend maar het aansteken van kaarsjes en het opzetten van een zwoel muziekje vergeet ik gewoon. Een voordeel is dat liefde door de maag gaat en mede daarom heb ik al ruim 6 jaar een hele blije partner want aan mijn romantic moments zal het niet liggen.

En ieder jaar weer is het Valentijn en ieder jaar weer roep ik al hard van te voren dat wij daar niks aan gaan doen. Dan is dat meteen maar duidelijk. Bovendien gaat Valentijn over verborgen liefdes en daar is bij ons geen sprake meer van. Wij zijn gewoon het hele jaar lief voor elkaar, althans dat proberen we te zijn. In de praktijk is dit ook wel eens anders.

Maar romantisch of niet, cupcakes bakken kan ik wel. Daarom maakte ik speciaal voor mijn Valentijn, deze zoete cupcakes. Best romantisch toch?

Dit heb je nodig
Spuitmondje 1M van Wilton (of spuitmondje met een gekartelde rand)
Spuitzak
Cupcakes
1 portie meringue botercreme
Eventueel sprinkles, bloemetjes, chocola

Zo maak je het
Koppel alle 3 de elementen van de spuitzak aan elkaar.

Vul de spuitzak met de botercrème. Ik vouw de spuitzak altijd in mijn hand en met een spatel vul ik de spuitzak met de crème. Zorg dat je de spuitzak niet te vol doet, anders komt het er aan de bovenkant weer uit.

Maak een draai in de spuitzak, zodat hij aan de bovenkant afgekneld is. Hou de spuitzak met 1 hand vast, met de andere hand voer je druk uit.

valenties cupcakes

Hou de spuitzak recht op en plaats de spuitmond op de buitenste rand van de cupcake. Zet hem in het midden.

Met zig zaggende bewegingen haal je de spuitzak naar je toe. Je maakt hele korte bewegingen en je zult zien dat er een ruffle ontstaat.

valenties cupcakes

Deze stap herhaal je zowel aan de linker als aan de rechter kant van de ruffle. Je begint weer aan de  buitenste rand en met korte zig zagjes spuit je de crème op de cupcake.

Nu heb je een mooie ruffle cupcake.

Versier de valentijns cupcakes eventueel met hartjes sprinkles, bloemetjes van marsepein, chocolade schaafsels. So sweet!

valenties cupcakes

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

12 reacties

 • Pauline
  10 februari 2014 om 14:24

  Dank je wel, leuk om te horen.

 • Laura
  10 februari 2014 om 11:00

  Die zien er lief uit! :) Je maakt echt prachtige foto's, daardoor zien de cupcakes er NOG lekkerder uit haha

 • Pauline
  9 februari 2014 om 17:43

  Jaa A cup of Cake bezorgt de lekkerste cupcakes door heel Nederland.

 • Pauline
  9 februari 2014 om 17:42

  Ik heb een Nikon D5100

 • Kayleigh
  9 februari 2014 om 15:23

  Vind ze er heel schattig uitzien! En lekker natuurlijk. Met welke camera maak je eigenlijk je foto's? Zijn altijd zo mooi!

 • Dita
  9 februari 2014 om 15:15

  Dat ziet er echt heerlijk uit!

 • Manon
  9 februari 2014 om 12:47

  Aaah, het water loopt me in de mond bij het zien van deze foto's. LEKKER!

 • Anneke
  9 februari 2014 om 12:03

  Toevallig dat ik net aan het kijken was naar websites waar je kleine gebakjes/taartjes kunt bestellen voor Valentijnsdag. Ik heb namelijk echt geen tijd zelf wat te maken. Als je samenwoont dan is het sowieso lastig dat de ander niet door heeft wat je aan het doen bent;). Weet jij een goede site/persoon die dit maakt en laat bezorgen?

 • Anniek
  9 februari 2014 om 11:40

  Ah, dit ziet er zo leuk en schattig uit! Echt een heel leuk idee! Het echt al een hele poos geleden voor mij dat ik cupcakes heb gebakken, de volgende keer dat ik het ga doen ga ik het op deze manier versieren!

 • MySimplySpecial
  9 februari 2014 om 11:19

  Dat ziet er mooi en lekker uit!

 • Jaimy en Laura
  9 februari 2014 om 11:14

  Hmm ziet er lekker uit!

 • Kimberley
  9 februari 2014 om 08:25

  Ziet er leuk uit! De link naar de botercreme geeft een 404 not found melding

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.