valenties cupcakes

Sweets for my Sweet

Confession, ik ben A-romantisch! Ik hou van quality time en gezellige avondjes met de boyfriend maar het aansteken van kaarsjes en het opzetten van een zwoel muziekje vergeet ik gewoon. Een voordeel is dat liefde door de maag gaat en mede daarom heb ik al ruim 6 jaar een hele blije partner want aan mijn romantic moments zal het niet liggen.

En ieder jaar weer is het Valentijn en ieder jaar weer roep ik al hard van te voren dat wij daar niks aan gaan doen. Dan is dat meteen maar duidelijk. Bovendien gaat Valentijn over verborgen liefdes en daar is bij ons geen sprake meer van. Wij zijn gewoon het hele jaar lief voor elkaar, althans dat proberen we te zijn. In de praktijk is dit ook wel eens anders.

Maar romantisch of niet, cupcakes bakken kan ik wel. Daarom maakte ik speciaal voor mijn Valentijn, deze zoete cupcakes. Best romantisch toch?

Dit heb je nodig
Spuitmondje 1M van Wilton (of spuitmondje met een gekartelde rand)
Spuitzak
Cupcakes
1 portie meringue botercreme
Eventueel sprinkles, bloemetjes, chocola

Zo maak je het
Koppel alle 3 de elementen van de spuitzak aan elkaar.

Vul de spuitzak met de botercrème. Ik vouw de spuitzak altijd in mijn hand en met een spatel vul ik de spuitzak met de crème. Zorg dat je de spuitzak niet te vol doet, anders komt het er aan de bovenkant weer uit.

Maak een draai in de spuitzak, zodat hij aan de bovenkant afgekneld is. Hou de spuitzak met 1 hand vast, met de andere hand voer je druk uit.

valenties cupcakes

Hou de spuitzak recht op en plaats de spuitmond op de buitenste rand van de cupcake. Zet hem in het midden.

Met zig zaggende bewegingen haal je de spuitzak naar je toe. Je maakt hele korte bewegingen en je zult zien dat er een ruffle ontstaat.

valenties cupcakes

Deze stap herhaal je zowel aan de linker als aan de rechter kant van de ruffle. Je begint weer aan de  buitenste rand en met korte zig zagjes spuit je de crème op de cupcake.

Nu heb je een mooie ruffle cupcake.

Versier de valentijns cupcakes eventueel met hartjes sprinkles, bloemetjes van marsepein, chocolade schaafsels. So sweet!

valenties cupcakes

 

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in