fbpx
Menu

Review Easy Peasy

Ik ben een 30 plusser en zoals dat gaat op deze leeftijd is mijn omgeving omringd door mini mensjes. Ze variëren van pas geboren tot een jaar of 8. Tegenwoordig zijn de feestjes dan ook overdag in plaats van tot in de late uurtjes. Ik maak altijd lekkere hapjes voor de gezelligheid en tot mijn verbazing weten die kleine grijpgrage handjes dit goed te vinden. Ze lusten alles, behalve als er een verdwaalde kruidnagel in de zuurkooltaart zit, dan volgen er tranen met tuiten, maar hé dat zou ik zelf ook niet lekker vinden.

easy peasy Koken met kinderen hoeft geen uitdaging te zijn. En dat vinden Bluebelles Claire en Vera ook. Met hun boek Easy Peasy, helpen ze jonge ouders een beetje op weg. Want hoe zorg je er voor dat je kleine mini-me wel voldoende groentes en vitamientjes binnen krijgt? En hoe overleef je de twee-is-nee fase?

easy peasy

Met hun 7 easy easy food rules ontwikkel je een gezond eetpatroon voor je kind. Dit zijn geen “je mag niet” en “je moet dit” regels maar gewoon slimme trucjes om het voor jezelf zo gemakkelijk mogelijk te maken. Met tips voor een goed gevulde voorraadkast en hoe zorg voor je een rustig eetmoment aan tafel, geef jij je kind een gezonde basis.

Het boek is verdeeld in de verschillende fases die je als moeder doormaakt, van mommy to be, tot baby, dreumes en peuter perikelen. Naast deze handige tips staan er meer dan 80 gezonde recepten in het boek. Receptjes voor de allerkleinsten van 0 – 4 maar die ik stiekem zelf ook wel zou lusten. Visnuggets met rode bieten puree, kiptoffees met groene groentes en lekkere groentefrietjes van zoete aardappel, wortel en knolselderij.

easy peasy

Wat vind ik er van?
Hoewel ik zelf (nog) geen moeder ben, vind ik dit een fijn boek. Ik kan me voorstellen dat je als werkende moeder, gauw grijpt naar een liga koek en een pakje wicky. Easy Peasy laat je zien dat een goede voorbereiding het halve werk is. Het geven van gezonde voeding aan je kids komt een beetje op planning en organisatie aan, maar als je dat eenmaal onder de knie hebt is het heel easy…

easy peasy

Titel
Easy Peasy

Auteur
Claire van den Heuvel & Vera van Haaren

Uitgeverij
Gottmer Uitgevers Groep – Becht lifestyle

Bestellen
Prijs € 19,95
bij Bol.com.

 

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

9 reacties

 • Rachel
  6 maart 2014 om 20:49

  Toch heel handig. Ik had 7 jaar geleden Opperdepop en daar stonden ook hele handige tips in!
  Het boek heeft al zo'n gezellige voorkant, dan krijg je ook echt zin om aan de slag te gaan!

 • Eugenie
  12 februari 2014 om 17:41

  Ik was hier juist naar op zoek als mom to be!!

 • Dita
  10 februari 2014 om 22:27

  Wat handig, ook voor mn werk

 • Farah
  10 februari 2014 om 11:15

  Mijn zus is in verwachting, dus zij heeft gelijk het boek aangeschaft. Ik vind het (zonder kinderen) ook een erg mooi en lekker boek.

 • Farah
  10 februari 2014 om 11:15

  Mijn zus is in verwachting, dus zij heeft gelijk het boek aangeschaft. Ik vind het (zonder kinderen) ook en erg mooi en lekker boek.

 • Kayleigh
  10 februari 2014 om 09:57

  Ik heb zelf nog geen kinderen maar zoals ik het lees lijkt me dit wel een handig en leuk boek!

 • Anouk
  10 februari 2014 om 09:47

  Het boek klinkt super leuk! Echt iets om te onthouden voor als ik mama mag worden

 • Susanne
  10 februari 2014 om 08:54

  Klinkt als een erg leuk boek! Vaak zijn simpele recepten ook gewoon heel lekker ;) Leuk om cadeau te geven aan een mama!

 • MySimplySpecial
  10 februari 2014 om 08:40

  Ik heb zelf geen kinderen, maar het klinkt als een handig boek!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.