Review Easy Peasy

Ik ben een 30 plusser en zoals dat gaat op deze leeftijd is mijn omgeving omringd door mini mensjes. Ze variëren van pas geboren tot een jaar of 8. Tegenwoordig zijn de feestjes dan ook overdag in plaats van tot in de late uurtjes. Ik maak altijd lekkere hapjes voor de gezelligheid en tot mijn verbazing weten die kleine grijpgrage handjes dit goed te vinden. Ze lusten alles, behalve als er een verdwaalde kruidnagel in de zuurkooltaart zit, dan volgen er tranen met tuiten, maar hé dat zou ik zelf ook niet lekker vinden.
Koken met kinderen hoeft geen uitdaging te zijn. En dat vinden Bluebelles Claire en Vera ook. Met hun boek Easy Peasy, helpen ze jonge ouders een beetje op weg. Want hoe zorg je er voor dat je kleine mini-me wel voldoende groentes en vitamientjes binnen krijgt? En hoe overleef je de twee-is-nee fase?

Met hun 7 easy easy food rules ontwikkel je een gezond eetpatroon voor je kind. Dit zijn geen “je mag niet” en “je moet dit” regels maar gewoon slimme trucjes om het voor jezelf zo gemakkelijk mogelijk te maken. Met tips voor een goed gevulde voorraadkast en hoe zorg voor je een rustig eetmoment aan tafel, geef jij je kind een gezonde basis.

Het boek is verdeeld in de verschillende fases die je als moeder doormaakt, van mommy to be, tot baby, dreumes en peuter perikelen. Naast deze handige tips staan er meer dan 80 gezonde recepten in het boek. Receptjes voor de allerkleinsten van 0 – 4 maar die ik stiekem zelf ook wel zou lusten. Visnuggets met rode bieten puree, kiptoffees met groene groentes en lekkere groentefrietjes van zoete aardappel, wortel en knolselderij.

Wat vind ik er van?
Hoewel ik zelf (nog) geen moeder ben, vind ik dit een fijn boek. Ik kan me voorstellen dat je als werkende moeder, gauw grijpt naar een liga koek en een pakje wicky. Easy Peasy laat je zien dat een goede voorbereiding het halve werk is. Het geven van gezonde voeding aan je kids komt een beetje op planning en organisatie aan, maar als je dat eenmaal onder de knie hebt is het heel easy…

easy peasy

Titel
Easy Peasy

Auteur
Claire van den Heuvel & Vera van Haaren

Uitgeverij
Gottmer Uitgevers Groep – Becht lifestyle

Bestellen
Prijs € 19,95
bij Bol.com.

 

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.

 

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in