Review Digitale Food Fotografie

Food fotografie is een vak apart. Het is niet voor niets dat restaurants in New York, de gasten verbieden om foto’s van hun eten te maken. Iets wat er in real life watertandend uit ziet, kan op de foto een onsmakelijk geheel worden.

Ik ben mij door het bloggen gaan verdiepen in food fotografie en ik kan wel zeggen dat ik mijzelf daar aardig in verbeterd heb. Kijk voor de grap maar eens terug naar de eerste foto’s op mijn blog, die zijn saai, vaak donker of geel van kleur.

food fotografie

Een food foto moet van het beeldscherm af spatten, je moet er een hap van willen nemen en het water moet je in de mond lopen. Mijn redder in nood is Simone van den Berg, van Simones Kitchen, food fotograaf van beroep en altijd bereid om je te helpen. Simone maakt prachtige foto’s en dat wilde ik ook en daarom heb ik haar regelmatig bestookt met mailtjes. Ook heb ik een aantal keren mee geholpen aan een shoot en zo leerde ik al kleine dingen over licht, styling en de set up.

foodfotografie

Maar bij Food fotografie komt zoveel meer kijken en daarom ben ik heel blij met Simone haar boek Digitale Fotografie Food. Het is een boek dat iedere food blogger moet hebben. Er wordt stap voor stap uitgelegd waar je allemaal op moet letten. De set up, de richting van het licht, de witbalans, diafragma en nog meer technische termen, die voor mij tot voor kort abacadabra waren.

food fotografie

Het technische verhaal van food fotografie is best ingewikkeld, maar Simone legt het haarfijn uit. Het boek leest lekker weg en het is heel praktisch ingedeeld. Aan de hand van voorbeeld foto’s wordt er nog wat extra kracht bijgezet. Ik heb ontzettend veel aan het boek gehad en als ik het even niet meer weet zoek ik het snel op. Dat dit boek resulteerde in een nieuwe 50 mm lens en nog meer props laat ik maar even achterwege.

En pas later zag ik dat Simone mijn blog noemt in haar boek, met een hele mooie aanbeveling erbij. Thanks Simone, dit vind ik echt super lief van je!

Titel
Digitale Fotografie Food

Auteur
Simone van den Berg

Uitgeverij
Pearson Benelux

Bestellen
Prijs € 20,95
bij Bol.com.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in