Menu

Review Digitale Food Fotografie

Food fotografie is een vak apart. Het is niet voor niets dat restaurants in New York, de gasten verbieden om foto’s van hun eten te maken. Iets wat er in real life watertandend uit ziet, kan op de foto een onsmakelijk geheel worden.

Ik ben mij door het bloggen gaan verdiepen in food fotografie en ik kan wel zeggen dat ik mijzelf daar aardig in verbeterd heb. Kijk voor de grap maar eens terug naar de eerste foto’s op mijn blog, die zijn saai, vaak donker of geel van kleur.

food fotografie

Een food foto moet van het beeldscherm af spatten, je moet er een hap van willen nemen en het water moet je in de mond lopen. Mijn redder in nood is Simone van den Berg, van Simones Kitchen, food fotograaf van beroep en altijd bereid om je te helpen. Simone maakt prachtige foto’s en dat wilde ik ook en daarom heb ik haar regelmatig bestookt met mailtjes. Ook heb ik een aantal keren mee geholpen aan een shoot en zo leerde ik al kleine dingen over licht, styling en de set up.

foodfotografie

Maar bij Food fotografie komt zoveel meer kijken en daarom ben ik heel blij met Simone haar boek Digitale Fotografie Food. Het is een boek dat iedere food blogger moet hebben. Er wordt stap voor stap uitgelegd waar je allemaal op moet letten. De set up, de richting van het licht, de witbalans, diafragma en nog meer technische termen, die voor mij tot voor kort abacadabra waren.

food fotografie

Het technische verhaal van food fotografie is best ingewikkeld, maar Simone legt het haarfijn uit. Het boek leest lekker weg en het is heel praktisch ingedeeld. Aan de hand van voorbeeld foto’s wordt er nog wat extra kracht bijgezet. Ik heb ontzettend veel aan het boek gehad en als ik het even niet meer weet zoek ik het snel op. Dat dit boek resulteerde in een nieuwe 50 mm lens en nog meer props laat ik maar even achterwege.

En pas later zag ik dat Simone mijn blog noemt in haar boek, met een hele mooie aanbeveling erbij. Thanks Simone, dit vind ik echt super lief van je!

Titel
Digitale Fotografie Food

Auteur
Simone van den Berg

Uitgeverij
Pearson Benelux

Bestellen
Prijs € 20,95
bij Bol.com.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

14 reacties

 • Stacey
  7 oktober 2013 om 10:25

  Deze gaat op het sinterklaas en kerstlijstje!

 • Sylvia
  5 oktober 2013 om 20:24

  Zucht, ik zou dat ook wel goed willen kunnen, ik krijg m'n eten nooit écht mooi op de foto..

 • E.frl
  4 oktober 2013 om 12:15

  Komt op mijn wishlist!

 • Dita
  3 oktober 2013 om 18:18

  Wat handig zo'n boek

 • Mariska
  3 oktober 2013 om 15:14

  Wat een super boek lijkt me dat! Ik heb door mijn blog inderdaad gemerkt dat voedsel heel lastig mooi te fotograferen is. Ik heb alleen een spiegelreflex camera, en verder geen tools, dus vind het ook echt lastig mooie foto's te blijven maken nu het weer steeds donkerder wordt buiten :(

 • Farah
  3 oktober 2013 om 14:47

  Ik denk dat ik inderdaad binnenkort dat boek ga bestellen :). Heel handig!

 • Simone
  3 oktober 2013 om 14:10

  O dank je wel Pauline voor de mooie review! Blij dat je het zo'n nuttig boek vind.. ;)

 • Angelique
  3 oktober 2013 om 13:59

  Het boek is super! Echt geweldig, ik heb hem zelf ook gekocht!

 • Pauline
  3 oktober 2013 om 13:40

  Het is een super boek en je leert er ook heel veel van :)

 • Mandy
  3 oktober 2013 om 10:26

  Ik ga sinterklaas even heel lief aankijken dit jaar.. :)

 • Con leche
  3 oktober 2013 om 10:14

  Dat klinkt echt als een heel fijn boek, leuk om te vragen voor m'n verjaardag of met de kerst, als ik zo lang kan wachten!

 • Nanda
  3 oktober 2013 om 09:38

  Heb al veel over dit boek gehoord, ik ga hem denk ik ook aanschaffen :)

 • MySimplySpecial
  3 oktober 2013 om 09:33

  Dat klinkt als een heel handig boek!

 • Maura - YLT
  3 oktober 2013 om 08:42

  Lijkt me echt een mooi boek :)

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.