Review Simple Pleasures – Annabel Langbein

Simple Pleasures is alweer het tweede boek van Annabel Langbein dat in het Nederlands vertaald is. Haar eerste boek The Free Range Cook is een groot succes en ik ben blij dat Simple Pleasures nu ook in het Nederlands verkrijgbaar is. Annabel heeft een warm plekje in mijn hart, nadat ik haar geïnterviewd heb, ben ik haar nog meer gaan waarderen. Naast het feit dat het een ontzettend lieve vrouw is, met een enorme jaloers makende tuin, creëert ze ook de leukste en lekkerste recepten.

simple pleasures

In Simple Pleasures vind je meer dan 200 toegankelijke recepten. Recepten gemaakt met ingrediënten uit haar eigen tuin. Het boek heeft dezelfde indeling als The Free Range Cook, Uit de oven, Uit de tuin, Van de boerderij, Uit meer en zee, Uit de boomgaard en Uit de voorraadkast. Haar inspiratiebron voor dit boek zijn de kleine dingen van het leven, door de hectiek van alle dag vergeten we wel eens wat echt geluksmakend is. Eten met de mensen die je lief hebt, of zelfgemaakte koekjes uit de oven.

simple pleasures nederlands

Een leuke aanvulling op het boek zijn de menu’s die Annabel heeft samengesteld. Voor wie het lastig vindt om gerechten te combineren, is dit een ideaal uitgangspunt. De menu’s zijn uitgebalanceerd en de ingrediënten zijn op elkaar afgestemd, een romige saus bij het hoofdgerecht, betekent automatisch een fris toetje. Daarnaast zijn de menu’s verdeeld in verschillende thema’s zoals een een Tex Mex herfstmenu, een Aziatisch zomermaal en een Franse toost.

simple pleasures nederlands

In mijn review van De Free Range Cook schreef ik al dat Annabel veel gereisd heeft. De inspiratie die ze tijdens haar reizen heeft opgedaan zie je ook in dit boek weer terug. Ik zie Midden Oosterse recepten zoals Dukkah, veel Aziatische invloeden, Franse Klassieker zoals de Confit de Canard, maar ook Mediterranse pizza’s en exotische mango salsa. Ik vind zelf de diversiteit van dit boek heel leuk, ik hou zelf erg van afwisseling en dat vind je voldoende terug in dit boek.

simple pleasures

De recepten zijn zoals de ondertitel al zegt heerlijk en eenvoudig, je hebt geen ingewikkelde ingrediënten nodig en de bereidingstechnieken zijn niet heel complex. Bijna ieder recept is voorzien van een foto, een groot pluspunt, ik ben nu eenmaal visueel ingesteld. Na het lezen van dit boek krijg je meteen zin om een etentje te geven met vrienden en dat is precies de boodschap die Annabel wil meegeven met dit boek, geniet van de kleine dingen van het leven.

simple pleasures nederlands

Titel
Simple Pleasures

Auteur
Annabel Langbein

Uitgeverij
Unieboek Het Spectrum

Bestellen
Prijs € 25,00
bij Bol.com.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in