Tiropita's

Weekendbites: Tiropita’s

Tiropita’s, als je wel eens in Griekenland geweest bent, ken je ze vast wel. Van die heerlijke filodeegflapjes gevuld met fetakaas. We delen vandaag het recept met je, zodat je ook gewoon in ons koude kikkerlandje kunt genieten van dit lekkere hapje. Zoals jullie misschien al weten ben ik dol op de Griekse keuken en ook op Griekenland zelf. Tiropita’s, maar ook Spanakopita behoren tot mijn favoriete Griekse snacks. Het is supersimpel om te maken. Je hebt slechts een handvol ingrediënten nodig. Ik heb wel een tip. Gebruik de verse filodeeg uit de Turkse supermarkt. Dit werkt vele malen beter dan de diepvriesvellen. En je wilt niet eindeloos klungelen met het filodeeg. Dus maak het jezelf makkelijk door de verse variant te gebruiken. Deze scheurt minder snel en dat voorkomt weer een hoop gestress in de keuken.

Deze tiropita’s kun je lekker bij de borrel serveren dit weekend. Maar ook bij de lunch of als tussendoortje smaken ze goed hoor! Heb je nog leuke plannen dit weekend? Ik ga een rustig weekend tegemoet. Chris en ik gaan even een kijkje nemen bij het Kunsthuis in Amsterdam voor een nieuw schilderij en verder hebben we totaal geen plannen. Ook wel eens fijn! Alvast een fijn weekend gewenst en laat het me weten als je de tiropita’s gemaakt hebt, dat vind ik leuk!

Tiropita's

Ingrediënten voor 16 st.
4 vellen filodeeg
125 gr ricotta
125 gr feta
1 ei
Handje peterselie
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (hetelucht).

Meng de ricotta met de feta. Hak de peterselie fijn en voeg dit toe. Breek een eitje boven de vulling en meng alles door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.

Neem een vel filodeeg en bestrijk deze royaal met de olijfolie. Leg er een tweede laag filodeeg op. Ook deze bestrijk je met een klein beetje olijfolie.

Snij het filodeeg in 6 gelijke repen.

Leg een lepel van de vulling op het filodeeg en vouw het diagonaal dubbel. Vervolgens vouw je dit ook weer dubbel. Is het filedeeg te droog, bestrijk het dan met iets olijfolie. Ga zo door totdat je een mooi driehoekje overhoud.

Tiropita's

Leg de filodeegflapjes op een bakplaat bekleed met bakpapier.

Bestrijk de hapjes tot slot met nog een beetje olie en bak de tiropita’s in 15-20 minuten goudbruin.

Tiropita'sTiropita'sTiropita's

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan hier.

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Video: Mijn kruiden,- en specerijen collectie
Hotspot: Hug the Tea - Den Haag
Bewaar
3 Comments

Plaats een reactie