rode-kool-stamppot

Rode kool stamppot met appel

Zin in een lekkere, vegetarische rode kool stamppot? Dit recept is bijna te simpel om te delen en toch doen we het. En we maken het net even anders dan anders. In plaats van een saucijsje of rookworst, houden we deze rode kool stamppot vegetarisch. Lekker met gebakken appeltjes, geitenkaas en pecannoten. Een heerlijke combinatie. Je kunt stamppot op meerdere manieren maken, wat grover of juist heel romig. Wij kiezen voor de laatste versie. We gebruiken veel boter en melk, daar wordt hij extra romig van. Voeg eventueel een scheutje slagroom toe, dat is helemaal lekker. De rode kool stoven we eerst even met een appeltje en een beetje honing. Daarna schep je hem zo door de warme puree heen. De geitenkaas maakt het lekker fris. Rode kool is toch wat zoet van smaak en de kaas is een lekkere frisse tegenhanger. Ga het proberen!

rode-kool-stamppot
rode kool
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 pers.

  • 500 gr rode kool
  • 1 kilo kruimige aardappelen
  • 100 gr zachte geitenkaas
  • 3 appels
  • 50 gr pecannoten
  • 50 ml warme melk
  • 2 klontjes roomboter
  • 1 el honing
  • 1 kaneelstokje
  • 2 kruisnageltjes
  • Peper en zout

Zo maak je het

  1. Verwijder het buitenste blad van de rode kool. Snijd deze in hele dunne repen. Was de rode kool.

  2. Was de appelen. Snijd 1 appel in blokjes en de andere 2 in partjes.

  3. Stoof de rode kool in een pan met een scheutje water, de blokjes appel en het kaneelstokje, de kruidnagel en de honing in 20 minuten gaar. Giet af.

  4. Bak de appelpartjes in een klontje boter goudbruin. Hak de pecannoten grof.

  5. Schil de aardappelen en kook ze in 15 minuten gaar. Giet af. Voeg de warme melk en een klontje (meer mag ook) boter toe. Stamp er een gladde puree van met een stamper. Breng de puree op smaak met peper en zout.

  6. Schep de rode kool en de geitenkaas door de puree.

  7. Garneer de rode kool stamppot met de gebakken appeltjes en de gehakte pecannoten.

rode-kool-stamppot
rode-kool-stamppot

Wat vind jij van dit recept?

3.6 (51 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Basisrecepten Stamppot recepten Aardappel Appel Geitenkaas Noten recepten Hollandse recepten Vegetarische recepten Herfst recepten Winter recepten Hoofdgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in