
Rode kool stamppot met appel
Zin in een lekkere, vegetarische rode kool stamppot? Dit recept is bijna te simpel om te delen en toch doen we het. En we maken het net even anders dan anders. In plaats van een saucijsje of rookworst, houden we deze rode kool stamppot vegetarisch. Lekker met gebakken appeltjes, geitenkaas en pecannoten. Een heerlijke combinatie. Je kunt stamppot op meerdere manieren maken, wat grover of juist heel romig. Wij kiezen voor de laatste versie. We gebruiken veel boter en melk, daar wordt hij extra romig van. Voeg eventueel een scheutje slagroom toe, dat is helemaal lekker. De rode kool stoven we eerst even met een appeltje en een beetje honing. Daarna schep je hem zo door de warme puree heen. De geitenkaas maakt het lekker fris. Rode kool is toch wat zoet van smaak en de kaas is een lekkere frisse tegenhanger. Ga het proberen!



Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 4 pers.
- 500 gr rode kool
- 1 kilo kruimige aardappelen
- 100 gr zachte geitenkaas
- 3 appels
- 50 gr pecannoten
- 50 ml warme melk
- 2 klontjes roomboter
- 1 el honing
- 1 kaneelstokje
- 2 kruisnageltjes
- Peper en zout
Zo maak je het
Verwijder het buitenste blad van de rode kool. Snijd deze in hele dunne repen. Was de rode kool.
Was de appelen. Snijd 1 appel in blokjes en de andere 2 in partjes.
Stoof de rode kool in een pan met een scheutje water, de blokjes appel en het kaneelstokje, de kruidnagel en de honing in 20 minuten gaar. Giet af.
Bak de appelpartjes in een klontje boter goudbruin. Hak de pecannoten grof.
Schil de aardappelen en kook ze in 15 minuten gaar. Giet af. Voeg de warme melk en een klontje (meer mag ook) boter toe. Stamp er een gladde puree van met een stamper. Breng de puree op smaak met peper en zout.
Schep de rode kool en de geitenkaas door de puree.
Garneer de rode kool stamppot met de gebakken appeltjes en de gehakte pecannoten.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan