Rode kool stamppot met appel

Rode kool stamppot met appel

Zin in een lekkere, vegetarische rode kool stamppot? Dit recept is bijna te simpel om te delen en toch doen we het. En we maken het net even anders dan anders. In plaats van een saucijsje of rookworst, houden we deze rode kool stamppot vegetarisch. Lekker met gebakken appeltjes, geitenkaas en pecannoten. Een heerlijke combinatie. Je kunt stamppot op meerdere manieren maken, wat grover of juist heel romig. Wij kiezen voor de laatste versie. We gebruiken veel boter en melk, daar wordt hij extra romig van. Voeg eventueel een scheutje slagroom toe, dat is helemaal lekker. De rode kool stoven we eerst even met een appeltje en een beetje honing. Daarna schep je hem zo door de warme puree heen. De geitenkaas maakt het lekker fris. Rode kool is toch wat zoet van smaak en de kaas is een lekkere frisse tegenhanger. Ga het proberen!

Rode kool stamppot met appel
Rode kool stamppot met appel
Pauline nieuwsbrief

Culinaire post ontvangen?

Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.

Dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 pers.

  • 500 gr rode kool
  • 1 kilo kruimige aardappelen
  • 100 gr zachte geitenkaas
  • 3 appels
  • 50 gr pecannoten
  • 50 ml warme melk
  • 2 klontjes roomboter
  • 1 el honing
  • 1 kaneelstokje
  • 2 kruisnageltjes
  • Peper en zout

Zo maak je het

  1. Verwijder het buitenste blad van de rode kool. Snijd deze in hele dunne repen. Was de rode kool.

  2. Was de appelen. Snijd 1 appel in blokjes en de andere 2 in partjes.

  3. Stoof de rode kool in een pan met een scheutje water, de blokjes appel en het kaneelstokje, de kruidnagel en de honing in 20 minuten gaar. Giet af.

  4. Bak de appelpartjes in een klontje boter goudbruin. Hak de pecannoten grof.

  5. Schil de aardappelen en kook ze in 15 minuten gaar. Giet af. Voeg de warme melk en een klontje (meer mag ook) boter toe. Stamp er een gladde puree van met een stamper. Breng de puree op smaak met peper en zout.

  6. Schep de rode kool en de geitenkaas door de puree.

  7. Garneer de rode kool stamppot met de gebakken appeltjes en de gehakte pecannoten.

Rode kool stamppot met appel
Rode kool stamppot met appel

Wat vind jij van dit recept?

3.5 (33 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Tags

Basisrecepten Stamppot recepten Aardappel Appel Geitenkaas Noten recepten Hollandse recepten Vegetarische recepten Herfst recepten Winter recepten Hoofdgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in