gnocchi-met-venkelworst

Gnocchi met venkelworst

Ik heb weer eens een recept met gnocchi gemaakt. Een lekkere winterse variant met venkelworst en cavolo nero. Dat laatste is een Toscaanse boerenkool, ook wel bekend als palmkool. Niet alleen heel mooi om te zien, maar vooral ook lekker veelzijdig in gebruik. Maar de star in dit gerecht is toch wel de venkelworst. Je kunt ze bij de betere slagers en speciaalzaken krijgen (die van Brandt en Levie zijn lekker). En de appie heeft ze ook, maar die vind ik minder lekker.

Ik kook de gnocchi eerst even kort voordat ik hem bak. Dat hoeft niet perse. Je kunt het ook zo uit de verpakking mee bakken. Ik zeg verpakking want ik heb mijn gnocchi deze keer niet zelf gemaakt. Wil je dat liever wel? Dan is dit een fijn recept om zelf gnocchi te maken. Maar ik wilde het graag even makkelijk houden en snel. Dat is dit gnocchi recept zeker, binnen een half uur kan je aan tafel. Ook wel eens fijn he op een doordeweekse woensdag. Oh en kan je nou geen cavolo nero vinden, dan is gewone boerenkool ook een aanrader.

gnocchi-met-venkelworstshop markt

Ingrediënten voor 4 personen
4 st. venkelworst
600 gr gnocchi
250 gr cavolo nero
1 ui
2 teentjes knoflook
Rasp van een halve bio cirroen
30 gr Parmezaan
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Kook de gnocchi gaar in ruim water met zout. Giet af en zet apart,

Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de venkelworstjes in stukjes. Bak dit rondom aan in een grote pan.

Haal de venkelworst uit de pan en voeg de gekookte gnocchi toe. Bak dit rondom aan.

Verwijder de dikke nerven van de cavolo nero en snijd het in stukjes. Was het en voeg het bij de gnocchi. Bak dit rondom aan.

Voeg de rasp van een halve citroen en wat peper en zout toe.

Voeg de venkelworst bij de gnocchi en roer het nog even kort om.

Verdeel de gnocchi over 4 borden. Garneer ieder bordje met wat geraspte Parmezaan.

gnocchi-met-venkelworst gnocchi-met-venkelworst

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.