
Chai Rijstpudding met peer
Sponsored. Ik heb de laatste tijd steeds cravings naar rijstpudding. Ik kreeg dat vroeger vaak als ontbijt met een beetje bruine suiker. Ik heb soms van die periodes dat ik verlang naar eten van vroeger. Mijn moeders andijvie stamp, oma’s boterkoek en warme pap. Nu zit ik dus weer in zo’n fase. Deze keer serveer ik de rijstepap niet als ontbijt maar als dessert, in een iets kleinere portie dus. Ik maakte er een Chai versie van, lekker kruidig met in maple syrup gebakken peren. Chai is een mengsel van zwarte thee met gember, kaneel, kruidnagel, kardemom, nootmuskaat en steranijs. Om het makkelijk te maken laat ik gewoon 2 zakjes chai thee meetrekken met de melk. Maar je kunt het specerijenmengsel dus ook zelf maken.
Belangrijkste is de rijst, die moet rond zijn. Arborio rijst (beter bekend als risotto rijst) is een geschikte rijst hiervoor. En dat kook je gaar in de melk. Je kunt gewone melk gebruiken, maar ik heb dit keer rijstdrank gebruikt. Het is dus glutenvrij en lactosevrij. Er is geen suiker toegevoegd, maar de smaak is wel licht zoet (dat komt door de rijst) en daarom is het perfect voor een dessert als deze.
Normaal voeg ik altijd wat bruine suiker toe aan mijn rijstpudding, maar deze heeft dat niet nodig.
Ingrediënten voor 4 personen
125 gr Arborio rijst (=risotto rijst)
500 ml melk of rijstdrank
2 zakjes Chai thee
3 peren
2 el maple syrup
1 vanille peul
30 gr pecannoten
2 tl kaneel
(Kokos)olie om in te bakken
Zo maak je het
Doe de rijst met de melk/rijstdrank en het merg van een vanille peul in een steelpan. Hang de zakjes chai thee in de melk en laat de rijstepap gedurende 20 tot 25 minuutjes zachtjes gaar koken. Roer tussentijds door. Verwijder de theezakjes.
Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd ze in parten. Bak de peren rondom aan in wat kokosolie in een koekenpan.
Blus af met 2 el maple syrup en verhit nog even kort.
Verdeel de rijstpudding over 4 kommetjes. Verdeel 3 partjes peer over ieder kommetje rijstepap.
Garneer de rijstpudding met wat gehakte pecannoten en een snufje kaneel.
Serveer meteen.

De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recepten bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in