cacao amandelen

Cacao amandelen

Vandaag een lekker snackje op de blog. En het is niet eens vrijdag. Deze cacao amandelen zijn supermakkelijk om te maken. Je hebt er maar 5 ingrediënten voor nodig en ze staan binnen 10 minuten op tafel. Perfect dus als je acute zin hebt in iets lekkers. Ze zijn nog best verantwoord ook, er gaat alleen een klein beetje honing in. Ik ben dol op amandelen. Vroeger at ik altijd amandelen met zo’n suikerglazuur laagje eromheen. Die had je in het roze, wit een blauw. Ken je ze? Ik kocht ze bij een heel oud snoepwinkeltje in de buurt. Maar ook de hartige varianten zoals deze met gerookt paprikapoeder vind ik te gek. Maar ik heb er dus een nieuwe favoriet bij, deze met cacao zijn zo lekker.

Deze chocolade amandelen komen uit Het meal planning kookboek van Nina en Elise van Chicks Love Food. In het boek staan allemaal recepten die je van tevoren kunt maken. Handig voor drukke mensen. Gezond eten is toch vaak een kwestie van voorbereiden. Daar maak je het jezelf een stuk makkelijker mee. Nina en Elise vertellen hoe je dit het beste kunt doen. Met zo’n 70 recepten voor ontbijt, to go lunches en avondeten. En natuurlijk mogen de sinners en snackjes niet ontbreken. Alle recepten zijn ook nog eens heel easy, met maximaal 5 ingrediënten (peper en zout daargelaten). Een kind kan de was doen. Mijn oog viel meteen op de cacao amandelen. Lekker makkelijk en een fijn snackje zo tussen het werken door.


cacao amandelencacao amandelen

Ingrediënten voor 1 pot
150 gr amandelen
2 el cacao
1 tl kaneel
0,5 tl maïzena
3 tl honing
Snuf zout

Zo maak je het
Meng de cacao met de kaneel, de maïzena en een snuf zout in een kom.

Verwarm een koekenpan zonder olie op het vuur en rooster de amandelen gedurende 2 minuten. Voeg dan meteen de honing toe en meng het goed door elkaar.

Strooi het cacaomengsel over de amandelen en schud lekker met de pan heen en weer. Alle zijdes moeten bedekt zijn.

Strooi de cacao amandelen op een bord en laat ze goed afkoelen.

Je kunt de amandelen een aantal dagen bewaren in een schone en droge pot.

cacao amandelen cacao amandelen

 

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan hier.

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

 

Fresh & Easy: Linzenschotel met boerenkoolpesto
Diary November #1
Bewaar
9 Comments
  • Marijke

    9 november 2016 at 10:35 Beantwoorden

    Lijkt me lekker! Vraagje: zijn de amandelen met vlies?

  • Mariella

    8 november 2016 at 15:08 Beantwoorden

    Hi Paulien, kan ik de maïzena door iets andets vervangen.

  • Margot

    8 november 2016 at 13:32 Beantwoorden

    Wat een leuk idee, dat ga ik eens proberen!

  • Henk Benda

    8 november 2016 at 12:10 Beantwoorden

    Interessante site, ga zeker dingen uit proberen

  • Vivian | stayaliveandcooking

    8 november 2016 at 10:06 Beantwoorden

    Wat slim! Ziet er inderdaad lekker uit, misschien leuk als variatie op de borrelnootjes op verjaardagen.

  • Anne

    8 november 2016 at 08:33 Beantwoorden

    Wat een goed idee, ik denk dat ik dit wel zou lusten!

  • Jonna@Burgertrutjes

    8 november 2016 at 07:50 Beantwoorden

    Hm, dit lijkt me wel wat! Ben dol op de combinatie van zoet en hartig 🙂

Plaats een reactie