Menu

Gerookte Amandelen

Vorig jaar kreeg ik van Stach een zakje gerookte amandelen toegestuurd. En oh boy wat zijn die dingen lekker. En het fijne is dat het ook best een healthy snackje is. Want het zijn gewoon gekruide noten die even in de oven geroosterd worden. Ik wilde ze nog altijd een keer zelf maken, maar de noten waren iedere keer al op voordat ik het recept kon maken.

Zo gaat dat hier in huize Uit Pauline’s Keuken, noten en ook chocola moet ik eigenlijk wel op een geheime plek bewaren. Want anders zijn ze op, voordat je het weet. Of in dit geval voordat ik er een receptje mee kan maken. Dus ik heb nu een geheim plekje in mijn keuken waar ik deze dingen bewaar. Want noten zo uit het handje zijn natuurlijk super lekker, maar smokey almonds are even better!

gerookte amandelen

Ingrediënten voor 1 bakje
300 gr amandelen (met vlies)
1 tl gerookt paprikapoeder
1 tl chiliflakes
1 tl knoflookpoeder
Zeezout
2 el olijfolie

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).

Doe de amandelen in een kom.

Voeg de olijfolie en de specerijen toe. Zout is naar wens. Hussel het door elkaar.

gerookte amandelen

Verdeel de amandelen over een bakplaat bekleed met bakpapier.

Rooster de gerookte amandelen in 10 – 15 minuten goudbruin.

Laat ze iets afkoelen (want ze zijn nu gloeiend heet) en serveer ze in een bakje.

Je kunt de gerookte amandelen luchtdicht bewaren. Maar vers geroosterd zijn ze het allerlekkerste.

gerookte amandelen

Dit recept is Voedselzandloper proof.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

24 reacties

  • Pauline
    14 september 2016 om 11:48

    Smokey flavoured dan :)

  • Van jeveren
    12 september 2016 om 18:24

    Klipt idd niet. Deze zijn geroosterd. Roken doe je in een rook oven/vat

  • Sandra
    22 maart 2015 om 22:56

    Dille en Kamille

    http://www.dille-kamille.nl/nl/shop/c/305/a/1442/paprikapoeder-la-chinata-zoet-gerookt-70-gram

  • Pauline
    22 maart 2015 om 21:51

    IKEA :)

  • Jelleke
    22 maart 2015 om 10:13

    Ikea

  • Corinne
    21 maart 2015 om 20:52

    Hoi Pauline zit er lekker uit. Mijn oog viel ook meteen op het groene glas met water. Waar komen de leuke groene glazen vandaan?

    Dank je wel alvast!

  • Mada
    20 maart 2015 om 23:00

    Waar kan ik gerookt paprikapoeder kopen? Ben al een tijd op zoek naar.

    Alvast bedankt!

  • Pauline
    20 maart 2015 om 21:49

    Jeej, fijn he?

  • Marja
    20 maart 2015 om 20:03

    Oh...wat een goed idee! Dat ik daar nou nooit opgekomen ben. Het lijkt me eht zalig. Helaas moet ik nu tot volgende week wachten tot de notenkraam weer op de markt staat. Die verse noten zijn echt lekkerder dan supermarkt noten! Ook duurder, maar dan liever wat minder dat zalig smaakt, dan veel wat maar zozo is. Maar dat is mijn mening. Een ander proeft het misschien niet eens dat er verschil in zit. Nou...dat is natuurlijk ook goed.
    Fijn weekend Pauline en groetjes,
    Marja. :-)

  • Marja
    20 maart 2015 om 19:56

    De gerookte zijn gekruid met GEROOKT paprikapoeder wat gewoonte koop is! Dat is het verschil tussen geroosterd en gerookt. De gerookte zijn ook geroosterd!
    Hopelijk is je vraag zo beantwoord?
    Succes en groetjes,
    Marja. :-)

  • Anna-Karina
    20 maart 2015 om 15:11

    Lijkt me heerlijk, maar.... wat is hier gerookt aan? Lijkt me eerder gewoon 'geroosterd'?

  • nathalie
    20 maart 2015 om 12:49

    Wat is het verschil tussen gerookt en geroosterd dan?

  • Margot
    20 maart 2015 om 12:32

    Wat een goed idee!

  • Laura
    20 maart 2015 om 12:03

    Oeh wat een goed idee voor een snack! Lekker!

  • Pauline
    20 maart 2015 om 11:38

    Het kan allebei, maar ongebrand is beter.

  • Mada
    20 maart 2015 om 11:03

    Kan ik ook walnoten ipv amandelen gebruiken?

  • JustKristel
    20 maart 2015 om 10:42

    Dit ziet er echt heel lekker uit. Ga ik een keer proberen te maken!

  • pips
    20 maart 2015 om 10:10

    Moeten die amandelen al gebrand zijn of ongebrand

  • Dita
    20 maart 2015 om 09:51

    Ja zo lekker dit!

  • Hilde
    20 maart 2015 om 09:26

    Njammie!

  • Sarah
    20 maart 2015 om 08:36

    Heerlijk! Hier zijn de noten ook binnen no time altijd op. Deze lijken mij heerlijk vind geroosterde noten zo ie zo al erg lekker!

  • Ellen
    20 maart 2015 om 08:18

    Oooh, dit is zoo lekker!

  • Malou
    20 maart 2015 om 07:45

    Jum!! Dat ga ik vanavond maken!

  • chantal
    20 maart 2015 om 07:04

    Bedankt Pauline! Was hier al naar op zoek want die zakjes zijn bij mijn notenbar belachelijk duur (niet van stach). Nu kan ik het zelf :-)

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.