Yoghurt met geroosterd fruit

Yoghurt met geroosterd fruit

Sponsered. Een goed ontbijt is het halve werk. Ik vind het heel belangrijk om tijd te nemen voor het ontbijt. Dit lukt niet altijd, maar als ik de tijd heb ontbijt ik graag wat uitgebreider. Op doordeweekse drukke dagen ontbijt ik met een lekkere yoghurt met wat fruit en muesli. In het weekend neem ik wat meer de tijd en vind ik het leuk om te variëren met ontbijtrecepten. Zo kwam ik op het idee om yoghurt met geroosterd fruit te maken. Lekker met fruit uit het seizoen, zoals aardbeien en frambozen. Ik ontbijt wel altijd graag met yoghurt. Dit vult goed, maar is ook licht verteerbaar. Dit recept voor yoghurt met geroosterd fruit past perfect bij het lenteseizoen. Ik krijg er meteen een zomergevoel van.

Als basis voor dit recept heb ik Arla skyr gebruikt. Skyr is een IJslandse yoghurt volgens een 1000 jaar oude receptuur. Deze yoghurt is lekker romig van smaak en vrij dik van structuur, bijna een beetje lobbig. Dit vind ik een pluspunt, ik hou persoonlijk meer van een wat meer dikke yoghurt. De romige yoghurt met het geroosterde fruit is een goede combinatie. Skyr is 100% natuurlijk, dus vrij van geur,- kleur,- en smaakstoffen. Daarnaast bevat deze yoghurt 0% vet en is hij van nature rijk aan eiwit. Skyr bevat zelfs 2,5 keer meer eiwit dan een gewone yoghurt. Superfijn, want het eten van eiwit zorgt er voor dat je minder snel weer honger hebt.

Yoghurt met geroosterd fruit

 

Voor dit recept heb ik de smaak Naturel gebruikt. Maar je hebt ook Arla skyr in de smaken Framboos/Cranberry of Honing. Wil je nou een snel ontbijtje? Dan kun je skyr natuurlijk ook zo eten, of mengen met wat muesli en fruit. Een perfecte start voor de doordeweekse dagen. Maar in het weekend zou ik lekker voor een uitgebreid ontbijt gaan, zoals dit receptje met geroosterd fruit.

yoghurt met geroosterd fruit

Yoghurt met geroosterd fruit

Ingrediënten voor 1 persoon
200 gr Arla skyr naturel
25 gr bosbessen
25 gr frambozen
25 gr bramen
25 gr aardbeien
Flinke lepel honing
Olijfolie
Kokos

Zo maak je het 
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Vet een ovenschaal in met wat olijfolie.

Was het fruit en snijd de aardbeien doormidden. Leg het fruit in de ovenschaal.

Drizzle een flinke lepel honing over het fruit. Rooster het in 15 minuten zacht in de oven.

Serveer het warme fruit met Arla skyr. Garneer eventueel met wat kokos.

 

Yoghurt met geroosterd fruit

Yoghurt met geroosterd fruit

Yoghurt met geroosterd fruit

Deze blog is in samenwerking met Arla, lees mijn disclaimer.

Diary April #2
Video: Favorieten
Bewaar
13 Comments
  • Wietske

    25 april 2016 at 00:43 Beantwoorden

    Ik ben juist geen fan van Skyr, zurig, stroef, bovendien duur maar makkelijk te vervangen door Griekse yoghurt, kwark etc.

  • Roxanne

    24 april 2016 at 22:10 Beantwoorden

    Damn, klinkt echt heerlijk! Al zou ik de honing persoonlijk pas later toevoegen, als alles in mijn kommetje ligt 😉

  • Tonny

    24 april 2016 at 20:10 Beantwoorden

    Ziet er lekker uit!

  • Teddy

    24 april 2016 at 16:02 Beantwoorden

    Dit klinkt echt heel lekker!

  • Pauline

    24 april 2016 at 14:19 Beantwoorden

    Wat een leuk idee om je fruit te roosteren. Klinkt erg lekker!

  • zonderzooi

    24 april 2016 at 12:56 Beantwoorden

    Hmmm wat een fijn zomers ontbijtje Pauline! Ik ben zelf ook fan van Skyr, vooral vanwege het hoge eiwitgehalte. Super voor als je veel sport. De naturel versie vind ik vaak een beetje zuur smaken maar met een lepeltje maple syrup er overheen is dat probleem snel opgelost 😉

  • Kelly

    24 april 2016 at 11:09 Beantwoorden

    Wat een lekker receptje, en een heel schattig bakje!

  • Sennett

    24 april 2016 at 10:00 Beantwoorden

    Lijkt me super lekker! Thanks for sharing. Mooie foto’s en heldere beschrijving

  • Esmée

    24 april 2016 at 08:21 Beantwoorden

    Lijkt me lekker! Ook mooie frisse foto’s!

  • Kris De Wilde

    24 april 2016 at 07:16 Beantwoorden

    Fijn receptje maar waarom de honing verwarmen? Zo gaan alle gezonde eigenschappen van de honing verloren 🙁

    • Annemieke V

      24 april 2016 at 13:53 Beantwoorden

      Was mijn gedachte ook…

Plaats een reactie