Antipasti

Antipasti plank

Er is niets lekkerder dan een goede Antipasti. Italianen eten het altijd aan het begin van het diner. Eigenlijk is het gewoon een verzameling van Italiaanse voorgerechtjes bij elkaar. Ja die Italianen hebben het goed begepen. Het maken van Antipasti is heel simpel. Je scharrelt gewoon lekkere ingrediënten bij elkaar. Deze leg je op een bord en klaar ben je. Het geheim is om echt goede ingrediënten te gebruiken. Dus neem de lekkerste burrata die je kan vinden en verse Parmaham. Maak zelf een groene pesto en serveer het met ciabatta, grissini en scrocchi. Een kind kan de was doen.

Antipasti plank

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 250 gr cherrytomaten
  • 200 gr groene olijven
  • 1 bol burrata (of mozzarella)
  • 100 gr Grana Padano
  • 100 gr Prosciutto
  • 100 gr Spianata Romana
  • 100 gr Bressaola
  • 1 bakje groene pesto (recept)
  • 1 ciabatta
  • Grissini
  • Scrocchi
  • Knoflookolie
  • 1 tl oregano
  • Peper en zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Begin met het grillen van de aubergine en de courgette. Laat een grillpan goed heet worden. Snij de aubergine en de courgette in dunne plakken. Pers een teen knoflook uit boven wat olijfolie. Voeg hieraan toe wat peper, zout en een tl oregano, Bestrijk de groentes met de kruidenolie en grill ze aan weerszijden goudbruin. Verdeel ze op de plank. Leg de tomaten en de olijven ook op de plank.

  2. Snijd de Grana Padano in stukjes en leg deze samen met de burrata op de plank. Verdeel de vleeswaren hier omheen.

  3. Leg een bakje met vers gemaakte pesto op de plank. Snijd het brood in plakken en leg dit ernaast. Verdeel ook wat scrocchi en grissini over de plank.

    Serveer meteen.

Antipasti

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.1 (18 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Recept bewaren?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in