oliebollen uit de airfryer

Oliebollen uit de Airfryer

Oliebollen uit de Airfryer? Kan dat? Yes! En het is nog lekker ook. Wij maken ieder jaar zelf oliebollen. Alleen deze keer gingen ze niet in het vet maar in de Airfryer. Groot voordeel, je huis stinkt niet naar frituur en ze zijn nog gezonder ook. De structuur is net iets vaster dan haar vette broertje maar ze zijn minstens zo lekker. Helemaal met een beetje poedersuiker erop. We  maakten ze in de Philips Airfryer XXL (deze) en gebruikten hiervoor de bakaccessoire (een andere passende bakvorm kan ook). De bolletjes deeg leg je in een ingevette bakvorm (je kan ze ook in siliconen cupcakevormpjes maken). Papier blijft plakken dus dat kan je beter niet doen. Eenmaal gemaakt kan je de oliebollen ook heel goed invriezen. En opwarmen, dat doe je ook weer in de Airfryer (kan ook in de magnetron).

ingrediënten voor cake met bosvruchten
oliebollen uit de airfryer
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 12 st.

  • 500 gr bloem
  • 400 ml lauwe melk
  • 1 ei
  • 10 gr gedroogde gist
  • 1 el suiker
  • 100 gr rozijnen
  • Snuf zout
  • Olijfoliespray

Lekker met

  • Poedersuiker

Materiaal

Zo maak je het

  1. Verwarm de melk kort in de magnetron of in een steelpannetje, zodat deze lauwwarm wordt. Meng de lauwe melk met de suiker en de gist. Laat het 10 minuten staan. Als het mengsel begint te borrelen is de gist actief en kan je deze gebruiken.

  2. Doe de bloem met een snuf zout in de kom van je keukenmachine. Voeg al kloppend met een garde of mixer het ei en het melkmengsel bij de bloem. Mix niet te lang, zodra het een egaal beslag is geworden, is het klaar. Voeg tot slot de rozijnen toe en meng nog even kort.

  3. Dek de kom af met een natte theedoek en laat deze op een warme plek een uurtje rijzen. Het beslag is klaar als het in volume verdubbeld is.

  4. Roer het beslag een keer of 15 door met een spatel zodat de ergste lucht eruit gaat. Doe dit wel met beleid want overall gezien moet je mengsel natuurlijk luchtig blijven.

  5. Zet de bakaccessoire in je Airfryer en vet deze in met een bakpray. Neem een ijsboltang en maak deze nat met wat water. Schep een bol beslag in de vorm. Maak de tang opnieuw nat en maak zo nog een bol. In de XXL kan je 4 bollen tegelijk bakken. Spray de bollen in met een beetje olijfoliespray, hier krijgen ze een mooie kleur van.

  6. Bak de oliebollen in 9 – 10 minuten goudbruin in je Airfryer 0p 200 graden. De baktijd is afhankelijk van de grootte van je bol.

oliebollen opwarmen airfryer
oliebollen uit airfryer

Je kan de oliebollen uit de Airfryer ook maken met een kant en klare mix (bijv. van Koopmans). Voeg dan 400 ml water toe en volg de beschrijving vanaf stap 4.

Wat vind jij van dit recept?

3.3 (769 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Basisrecepten Familie recepten Hollandse recepten Oud en nieuw Airfryer  Herfst recepten Winter recepten Bakrecepten Borrelhapjes Nagerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in