Menu
oliebollen-uit-de-airfryer-4692.jpg

Oliebollen uit de Airfryer

Oliebollen uit de Airfryer? Kan dat? Yes! En het is nog lekker ook. Wij maken ieder jaar zelf oliebollen. Alleen deze keer gingen ze niet in het vet maar in de Airfryer. Groot voordeel, je huis stinkt niet naar frituur en ze zijn nog gezonder ook. De structuur is net iets vaster dan haar vette broertje maar ze zijn minstens zo lekker. Helemaal met een beetje poedersuiker erop. We  maakten ze in de Philips Airfryer XXL en gebruikten hiervoor de bakaccessoire (een andere passende bakvorm kan ook). De bolletjes deeg leg je in een ingevette bakvorm (e kan ze ook in siliconen cupcakevormpjes maken). Papier blijft plakken dus dat kan je beter niet doen. Eenmaal gemaakt kan je de oliebollen ook heel goed invriezen. En opwarmen, dat doe je ook weer in de Airfryer (kan ook in de magnetron). Wil je dit recept bewaren? Sla hem dan op in je persoonlijke profiel.

12 st.

Ingrediënten voor 12 st.

  • 500 gr bloem
  • 400 ml lauwe melk
  • 1 ei
  • 10 gr gedroogde gist
  • 1 el suiker
  • 100 gr rozijnen
  • Snuf zout
  • Olijfoliespray

Lekker met

  • Poedersuiker

Zo maak je het

  1. Verwarm de melk kort in de magnetron of in een steelpannetje, zodat deze lauwwarm wordt. Meng de lauwe melk met de suiker en de gist. Laat het 10 minuten staan. Als het mengsel begint te borrelen is de gist actief en kan je deze gebruiken.

  2. Doe de bloem met een snuf zout in de kom van je keukenmachine. Voeg al kloppend met een garde of mixer het ei en het melkmengsel bij de bloem. Mix niet te lang, zodra het een egaal beslag is geworden, is het klaar. Voeg tot slot de rozijnen toe en meng nog even kort.

  3. Dek de kom af met een natte theedoek en laat deze op een warme plek een uurtje rijzen. Het beslag is klaar als het in volume verdubbeld is.

  4. Roer het beslag een keer of 15 door met een spatel zodat de ergste lucht eruit gaat. Doe dit wel met beleid want overall gezien moet je mengsel natuurlijk luchtig blijven.

  5. Zet de bakaccessoire in je Airfryer en vet deze in met een bakpray. Neem een ijsboltang en maak deze nat met wat water. Schep een bol beslag in de vorm. Maak de tang opnieuw nat en maak zo nog een bol. In de XXL kan je 4 bollen tegelijk bakken. Spray de bollen in met een beetje olijfoliespray, hier krijgen ze een mooie kleur van.

  6. Bak de oliebollen in 9 – 10 minuten goudbruin in je Airfryer 0p 200 graden. De baktijd is afhankelijk van de grootte van je bol.

Je kan de oliebollen uit de Airfryer ook maken met een kant en klare mix (bijv. van Koopmans). Voeg dan 400 ml water toe en volg de beschrijving vanaf stap 4.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan