Eggs Norwegian

Eggs Norwegian

Deze Eggs Norwegian, eigenlijk eggs benedict, maar dan met gerookte zalm en spinazie zijn echt goddelijk! Lekkere gepocheerde eieren, met een nog lopende dooier en een romige hollandaisesaus. Dat laatste is ook meteen de reden waarom we het zelf niet zo vaak maken. Want hollandaisesaus maken is best een gedoetje. Maar vanaf nu niet meer! Wij hebben namelijk het ultieme recept voor een supersnelle hollandaisesaus uit de blender. Vanaf nu kan je dus heel snel eggs benedict met zalm maken. Je kunt de eggs royale in plaats van zalm ook met bacon maken. Net waar je zin in hebt!

Eggs Norwegian
ingredient ei
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 eieren
  • 4 broodjes
  • 300 gr gerookte zalm
  • 200 gr spinazie
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Ingrediënten voor de hollandaisesaus

  • 200 gr roomboter
  • 3 eidooiers
  • Kneepje citroensap
  • Peper en zout

Zo maak je het

  1. Laat de roomboter in een pannetje smelten. Doe de eidooiers met het citroensap in de blender. Zet de blender aan en klop de eieren heel luchtig en romig.

  2. Voeg nu beetje bij beetje de gesmolten boter bij de eieren, terwijl je de blender laat draaien. Giet het er met een kleine en langzame straal op. Blijf net zolang mixen totdat er een romige hollandaisesaus ontstaat.

  3. Breng een pan water aan de kook. Voeg een flinke scheut witte azijn toe en wat zout. Zet het vuur niet te hoog, het water moet net tegen de kook aan zitten. Zet ook alvast een kom met heet water klaar, hier bewaar je de gepocheerde eieren in.

  4. Neem een klein zeefje en breek een eitje hierin. Op deze manier verdwijnt het overtollige vocht en krijg je een heel mooi gepocheerd ei.

  5. Giet het eitje in het water (je hoeft het niet te roeren) en pocheer het in 3 minuten gaar. Haal het eitje uit het water en doe het in de kom met heet water.

  6. Slink de spinazie in de koekenpan met een scheutje olijfolie. Breng de spinazie op smaak met peper en zout.

  7. Verdeel de gerookte zalm over de broodjes. Leg hierop de spinazie.

  8. Leg hierop een gepocheerd eitje. Verdeel over ieder eitje wat hollandaisesaus.

  9. Snijd de bieslook fijn en garneer de eggs Norwegian hiermee. Serveer ze meteen!

Eggs Norwegian
eieren

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (3 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Familie recepten Ei Spinazie Zalm Pasen Vis recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Lunch Ontbijt

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in