Eenpans lasagne
Voor die dagen dat je verlangt naar comfort food, maar de tijd of de zin mist voor uitgebreide keukenavonturen, is dit recept voor eenpans lasagne perfect. Deze versie van de klassieke Italiaanse lasagne is een stuk makkelijker en sneller dan een lasagne uit de oven – maar nét zo lekker, beloofd.
Makkelijke eenpans lasagne
Voor dit recept bereiden we verse lasagnebladen, rundergehakt en een mix van groenten, allemaal in één enkele hapjespan of braadpan. Het resultaat is een hartverwarmende lasagne die zowel voedzaam als verrukkelijk is, ideaal voor een doordeweekse avond. De toevoeging van melk aan de saus zorgt voor een romige textuur, terwijl de verse basilicum een vleugje frisheid toevoegt.
Dit gerecht bewijst dat je niet uren in de keuken hoeft te staan om een heerlijke lasagne op tafel te zetten. Met minimale voorbereiding en kooktijd tover je een volledige maaltijd op tafel die gegarandeerd bij iedereen in de smaak valt!
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 250 gr verse lasagnebladen
- 300 gr rundergehakt
- 1 courgette
- 1 winterpeen
- 1 rode paprika
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 70 gr tomatenpuree
- 720 ml passata
- 150 ml melk
- 1 bol mozzarella
- 75 gr geraspte kaas
- 2 tl oregano
- 15 gr verse basilicum
- Peper en zout
- Olijfolie
Materiaal
- Grote hapjespan of braadpan (eventueel ovenbestendig)
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Bak het gehakt rul in de pan. Breng op smaak met peper, zout en oregano.
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Voeg bij het gehakt en bak mee. Voeg de tomatenpuree toe en bak mee.
Snijd de courgette, de wortel en de paprika in kleine blokjes en bak deze mee.
Voeg de passata en de melk toe en breng de saus naar wens verder op smaak met peper en zout.
Snijd de lasagnebladen in stukken en voeg ze bij de saus. Roer dit gedurende 8 – 10 minuten om. Blijf af en toe roeren zodat de lasagne niet aan elkaar plakt. Wordt de saus te droog, voeg dan een klein scheutje water toe.
Scheur de mozzarella in stukken en verdeel dit samen met de geraspte kaas over de lasagne. Plaats de deksel op de pan en laat ongeveer 5 minuten staan totdat de kaas gesmolten is. Voor een extra knapperig korstje kan je de pan ook even in de oven zetten. Ongeveer 5-10 minuten op 200 graden of onder de grillstand (blijf er goed bij, om te checken of het niet verbrandt).
Garneer de eenpans lasagne met verse basilicum.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in