Eggs Norwegian met Hollandaisesaus

Eggs Norwegian met Hollandaisesaus

Eggs benedict, ik ben er dol op! Mijn lievelings zijn de Eggs Norwegian met gerookte zalm. Lekkere gepocheerde eieren, met een nog lopende dooier en een romige Hollandaisesaus. Dat laatste is ook meteen de reden waarom ik het zelf niet zo vaak maak. Want Hollandaisesaus maken is best een gedoetje. Maar vanaf nu niet meer. Want lieve Eggs Benny lovers (zo zeggen ze dat zo mooi in Australië), ik heb het ultieme recept voor een supersnelle Hollandaisesaus uit de blender! En dat werkt perfect! Ok hij is misschien iets meer complex, want ik maak geen castric (een mengsel van azijn, peper en laurier) maar hij is net zo lekker. En snel klaar dus. Voor een echte Hollandaisesaus heb je geklaarde boter nodig. Dat is gesmolten boter waarvan je het witte gedeelte afschept (dat altijd boven komt drijven). Maar ook die stap kan je overslaan, want tegenwoordig bestaat er Ghee. En Ghee is dus geklaarde boter. Halleluja!

Vanaf nu kan je dus heel snel Eggs Norwegian maken. Je kunt in plaats van zalm ook bacon gebruiken (mijn tweede lievelings). Of ham of wat gewokte spinazie. Net waar je zin in hebt. Ik heb de Eggs Norwegian nu op een bagel geserveerd, maar een ander broodje kan ook. En dan die romige saus. Ik ben er zo dol op. Het enige nadeel is dat je de saus meteen op moet eten. Je kunt het af laten koelen, dan heb je een soort romige citroenboter. Maar weer opwarmen werkt echt niet.. (ik heb het geprobeerd). De saus vliegt dan in de schift. Dus neem dan maar een bammetje en een eitje extra… dan is je Hollandaisesaus ook meteen op.

eggs norwegian

 

Ingrediënten voor 4 personen
8 eieren
4 bagels
300 gr gerookte zalm

Hollandaisesaus uit de blender
3 eidooiers (maat L)
Kneepje citroensap
200 gr Ghee
Peper en zout

Zo maak je het
Pocheer de eieren in 3 minuten (per stuk) gaar in water met zout en een scheutje azijn.  In deze video leg ik je uit hoe je dit doet. Bewaar de gepocheerde eieren in een kom met warm water.

Laat de Ghee smelten in een pannetje. Geen Ghee bij de hand, je kunt ook roomboter smelten. Het witte gedeelte dat boven komt drijven, schep je er voorzichtig van af. Wat overblijft is geklaarde boter.

Doe de eidooiers met een kneepje citroensap en wat peper en zout in de blender. Zet de blender aan en klop de eieren heel luchtig en romig.

Voeg nu beetje bij beetje de gesmolten Ghee bij de eieren, terwijl je de blender laat draaien. Giet het er met een kleine en langzame straal op. Blij net zolang mixen totdat er een romige Hollandaisesaus ontstaat.

Snijd de bagels doormidden en beleg iedere helft met wat gerookte wilde zalm.

Leg op iedere bagel een gepocheerd eitje.

Verdeel over ieder eitje een lepel snelle Hollandaisesaus uit de blender.

Serveer de Eggs Norwegian meteen.

 

eggs norwegian

 

feest pauline en annika

We zijn genomineerd!

We zijn genomineerd voor website van het jaar 2023! Help jij ons deze mooie titel binnen te slepen? Stem op ons en maak kans op mooie prijzen.

Stemmen

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Familie recepten Ei Zalm Pasen Vis recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Lunch Ontbijt

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in