Eggs benedict met Hollandaisesaus uit de blender (video)

Eggs benedict met Hollandaisesaus uit de blender (video)

Yes het is weer video time! En we trappen af met Eggs benedict met Hollandaisesaus uit de blender. Het zomerrooster is nu weer echt voorbij. Dus nu kunnen jullie weer 7 dagen per week een blog online verwachten. We hebben het video rooster wel iets aangepast. In plaats van elke week plaatsen we nu om de week een video. We hopen dat dit aansluit bij jullie behoeften. Af en toe zullen we ook nog een extra video plaatsen. En als jullie nog verzoekjes hebben, dan horen we dat graag. Laat het achter in de comments! Anyway, we beginnen met dit heerlijke ontbijt receptje. Eggs benedict, ik ben er dol op!

Altijd als ik in een hotel overnacht of buiten de deur ontbijt bestel ik eggs benedict. Thuis eet ik het bijna nooit. En dat is zonde toch? Want waarom zou je jezelf thuis niet verwennen met zo’n heerlijk ontbijt? Perfect voor de lazy sundays. En met de homemade Hollandaisesaus is het helemaal een treat. En we maken het onszelf wel makkelijk, de Hollandaisesaus maken we gewoon in de blender. Lekker snel klaar, precies wat we willen in het weekend. Abonneer je wel nog even op mijn YouTube kanaal, want er staan nog veel meer leuke video’s op jullie te wachten. En dan ben je als eerste op de hoogte. En dat vind ik natuurlijk heel erg leuk! Zie ik je daar?

Klik hier als je de video niet kunt zien en vergeet je niet te abonneren op mijn kanaal.

Ingrediënten voor 2 personen
2 eieren
2 bruine boterhammen
4-6 plakjes bacon
Scheutje witte azijn
Zout

Hollandaisesaus
3 eidooiers
200 gr ghee
Kneepje citroensap
Peper en zout

Zo maak je het
Breng een pannetje water aan de kook. Voeg een flinke scheut witte azijn toe en wat zout. Zet het vuur niet te hoog, het water moet net tegen de kook aan zitten.

Neem een klein zeefje en breek een eitje hierin. Op deze manier verdwijnt het overtollige vocht en krijg je een heel mooi gepocheerd ei.

Giet het eitje in het water (je hoeft het niet te roeren) en pocheer het in 3 minuten gaar. Haal het eitje uit het water en stop het in de kom met heet water. Op deze manier blijven de eieren warm. Ga zo door totdat alle eieren gepocheerd zijn.

Bak de bacon knapperig in een koekenpan.

Doe drie eidooiers met een kneepje citroensap, peper en zout in de blender. Klop dit op.

Smelt 200 gram ghee in een steelpannetje. Voeg dit langzaam toe aan de Hollandaisesaus.

Beleg een boterham met de plakjes bacon. Leg daarop het gepocheerde ei en garneer met de Hollandaisesaus.

Eggs benedict met Hollandaisesaus

Eggs benedict met Hollandaisesaus

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn tweede kookboek al? Bestellen kan hier. De derde is onderweg en ligt dit najaar in stores.

Tags

Ei Ontbijt

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in