Eggs benedict met Hollandaisesaus uit de blender (video)

Eggs benedict met Hollandaisesaus uit de blender (video)

Yes het is weer video time! En we trappen af met Eggs benedict met Hollandaisesaus uit de blender. Altijd als ik in een hotel overnacht of buiten de deur ontbijt bestel ik eggs benedict. Thuis eet ik het bijna nooit. En dat is zonde toch? Want waarom zou je jezelf thuis niet verwennen met zo’n heerlijk ontbijt? Perfect voor de lazy sundays. En met de homemade Hollandaisesaus is het helemaal een treat. En we maken het onszelf wel makkelijk, de Hollandaisesaus maken we gewoon in de blender. Lekker snel klaar, precies wat we willen in het weekend. Kijk hier voor nog meer lekkere ontbijtrecepten.

 

Schrijf je in & win!

December staat in het teken van geven. De hele maand geven wij de leukste, lekkerste en mooiste prijzen weg in onze nieuwsbrief. Van een hotelovernachting tot een parel van een pan, een Airfryer en meer! Je maakt automatisch kans als je je (gratis!) abonneert. Doe je mee?

Ik wil kans maken

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 sneetjes brood
  • 2 eieren
  • 4 - 6 plakjes bacon
  • Scheutje azijn
  • Zout

Hollandaisesaus

  • 3 eidooiers
  • 200 gr ghee
  • Kneepje citroensap
  • Peper en zout

Zo maak je het

  1. Breng een pannetje water aan de kook. Voeg een flinke scheut witte azijn toe en wat zout. Zet het vuur niet te hoog, het water moet net tegen de kook aan zitten. Neem een klein zeefje en breek een eitje hierin. Op deze manier verdwijnt het overtollige vocht en krijg je een heel mooi gepocheerd ei. Giet het eitje in het water (je hoeft het niet te roeren) en pocheer het in 3 minuten gaar. Haal het eitje uit het water en stop het in de kom met heet water. Op deze manier blijven de eieren warm. Ga zo door totdat alle eieren gepocheerd zijn. Bewaar ze in warm water.

  2. Bak de bacon knapperig in een koekenpan.

  3. Doe drie eidooiers met een kneepje citroensap, peper en zout in de blender. Klop dit op. Smelt 200 gram ghee in een steelpannetje. Voeg dit langzaam toe aan de Hollandaisesaus totdat een romige saus ontstaat.

  4. Beleg een boterham met de plakjes bacon. Leg daarop het gepocheerde ei en garneer met een lepel Hollandaisesaus.

Eggs benedict met Hollandaisesaus uit de blender (video)

Tags

Familie recepten Ei Franse recepten Notenvrije recepten Pasen Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Lunch Ontbijt

Wat vind jij van dit recept?

3.3 (10 stemmen)

10 september 2016


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in