kip hawai in zoetzure saus

Fresh & Easy: Kip Hawai

Warm fruit in je eten. You hate it or you love it! I love it! En hoe oldschool deze kip hawai dan ook mag klinken, ik heb van iedere hap genoten. Lekkere kruidige kip met gegrilde ananas in een zoetzuur sausje. Mmm..

Ik vond het wel lekker om alle ingrediënten (de kip, de ananas en de paprika) te grillen. Ik houd van die smaak van de grill. Het kost wel even wat extra tijd. Ik heb zelf een vrij grote grill dus dan gaat het nog redelijk snel. Maar in een grillpan moet je toch even wat meer geduld hebben. Heb je dat niet? dan kan je alles ook gewoon in de wokpan bakken. Is net zo lekker en veel sneller klaar.

Ik ben benieuwd wat jullie favoriete oldschool recept is? Ik heb naast dit recept voor kip in zoetzure saus ook nog steeds een grote liefde voor kipkerrie en tomaten-crème soep. Mmmm…

kip hawai in zoetzure saus

Ingrediënten voor 4 personen
3 kipfilets
2 rode paprika’s
2 lente uitjes
1 verse ananas
1 tl paprikapoeder
Peper en zout

Voor de zoetzure saus
1 ui
1 teentje knoflook
1 klein blikje tomatenpuree (70 gr)
1 el sojasaus
2 el witte azijn
1,5 el gembersiroop
Scheutje water
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Snijd de kipfilets in repen en breng ze op smaak met wat peper, zout en paprikapoeder. Bestrijk de filets met een beetje olie. Grill de kipfilet in een grillpan (of in een contactgrill) aan weerszijden goudbruin.

Was de paprika’s en snijd deze in repen. Grill de repen paprika mee.

Maak de ananas schoon. Hier leg ik je uit hoe je dat doet. Grill de plakjes aan weerszijden goudbruin.

Als je alles in een wokpan wilt bereiden houd je dezelfde volgorde aan. Eerst de kip, dan de paprika en tenslotte de ananas. De saus kan je dan in dezelfde pan bereiden.

Voor de zoetzure saus hak je de knoflook fijn en snipper je de ui.

Fruit dit aan in wat olijfolie in een steelpannetje.

Voeg de tomatenpuree toe en bak dit mee. Door verhitting ontzuurt de puree en krijgt hij een zoetere smaak.

Voeg nu de gembersiroop, de sojasaus, de azijn en een scheutje water toe.

Breng het al roerend aan de kook.

Breng de zoetzure saus op smaak met peper en zout.

Is de saus nog te dik, voeg dan wat extra water toe.

Tenslotte meng je kipfilet, paprika en ananas met de zoetzure saus.

Garneer de zoetzure kip met wat gesneden lente-uitjes.

Serveer de kip hawai met rijst of noodles.

kip hawai in zoetzure saus

kip hawai in zoetzure saus

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100 nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Review: The New Easy Donna Hay
Zoete aardappel gnocchi
Bewaar
11 Comments
  • Marion

    19 september 2016 at 20:19 Beantwoorden

    Vanavond gemaakt vanuit de wok bij gebrek aan een grillpan.. Superlekker, simpel en snel te maken!\r\nAanrader!

  • Aly

    14 augustus 2016 at 20:04 Beantwoorden

    Ik heb dit recept gemaakt en het was super lekker, echt een aanrader.

  • Nrs

    5 maart 2016 at 22:34 Beantwoorden

    Waar kan ik de gembersiroop mee vervangen ? Ziet er lekker uit

  • Annemarie

    5 februari 2016 at 11:52 Beantwoorden

    Heerlijk recept! Ga het zeker een keertje maken!

  • Janneke Eerland

    3 februari 2016 at 10:16 Beantwoorden

    Waar kan ik de gembersiroop door vervangen? Klinkt als een heerlijk terecht!

  • Cheese and Chinese

    3 februari 2016 at 09:48 Beantwoorden

    Leuk dat je alles gegrilld hebt, dat ziet er toch altijd nét iets leuker uit (en is hartstikke lekker natuurlijk). Wij doen het in ieder geval ook zo vaak mogelijk voor onze foodfoto’s! Ik vind (warm) fruit eigenlijk altijd wel lekker in een gerecht!

  • Ellen

    3 februari 2016 at 08:45 Beantwoorden

    Mmmm, dit ga ik eens maken als mijn suikervrije maand voorbij is!

  • Margot

    3 februari 2016 at 07:44 Beantwoorden

    Dit is wat voor mij, heerlijk! En wat heb je weer mooie foto’s gemaakt!

  • Nicole

    3 februari 2016 at 07:31 Beantwoorden

    Dat ziet er heerlijk uit! En ananas met kip is altijd goed.

  • Marlotte

    3 februari 2016 at 06:45 Beantwoorden

    Oeh, die zoetzure saus lijkt me echt ontzettend lekker bij dit gerecht. Yes, ik ben een voorstander van fruit in een maaltijd. Alhoewel, niet van elk fruit, maar ananas is altijd goed, wat mij betreft 🙂

Plaats een reactie