Tortilla wraps

Tortilla wraps maken (video)

Zelf tortilla wraps maken is helemaal niet ingewikkeld. In deze DIY laat ik jullie zien hoe je heel easy zelf tortilla’s van speltbloem maakt. Eerlijk is eerlijk, ik koop mijn wraps meestal gewoon in de supermarkt, maar de zelfgemaakte tortilla’s zijn toch het lekkerst. En zoals ik al zei, het is helemaal niet moeilijk om ze zelf te maken. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig en je kunt het deeg eventueel van tevoren al maken. Ik heb de tortilla wraps gemaakt van speltbloem. Je kunt uiteraard ook gewone bloem gebruiken. Verder heb je alleen wat zout, olie, bakpoeder en water nodig. Nadat je de tortilla wraps gemaakt hebt, kun je er een lekker gerecht mee bereiden. Maak bijvoorbeeld deze Mexicaanse enchilada’s met kip of een Wrap bowl met halloumi.

Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 6 st.

  • 250 gr (spelt)bloem
  • 150 ml lauwwarm water
  • 0,5 tl zout
  • 2 tl olie
  • 1 tl bakpoeder

Zo maak je het

  1. Meng alle ingrediënten met een pollepel vlug door elkaar. Kneed er met je handen een soepel en elastisch deeg van. Is het mengsel nog te droog?, voeg dan wat extra water toe. Het deeg is klaar als het licht plakkerig aanvoelt.

  2. Verdeel het tortilla deeg in 6 gelijke bolletjes. Laat deze onder wat huishoudfolie, minimaal een half uurtje rusten.

  3. Verdeel wat bloem over je werkblad. Rol een bolletje deeg uit tot een grote ronde tortilla. Draai de wraps tussentijds rond, zodat deze niet blijft plakken aan je werkblad. Probeer het zo dun mogelijk uit te rollen. Verhit een droge koekenpan op het vuur.Bak de tortilla’s in ongeveer 1 minuut per kant goudbruin. Bak de tortilla wraps niet te lang, want dan worden ze hard en kan je ze niet meer buigen.

tortilla wraps

Het lekkerste is om de tortilla’s meteen op te eten. Het deeg kan je eventueel wel een avond van tevoren maken. Bewaar de deegbolletjes tot gebruik in de koelkast onder huishoudfolie.

Wat vind jij van dit recept?

3.4 (154 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Basisrecepten Makkelijke recepten Brood en deeg Wraps Mexicaanse recepten Lactosevrije recepten Notenvrije recepten Vegan recepten Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Bijgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in