magimix blender

Review Magimix Blender

Ik heb het een lange tijd zonder blender gedaan. En ik moet zeggen dat ik dat de laatste tijd steeds meer begon te missen. Jullie weten dat ik van de smoothies ben en dan is een blender eigenlijk onmisbaar. Nu maak ik ze vaak met een staafmixer, maar een blender werkt toch een stuk beter. De smoothies worden romiger, gladder en het gaat vooral sneller. Helemaal als je de blender van Magimix gebruikt. Ik ben super enthousiast over dit apparaat en ik zal je vertellen waarom.

magimix blender

Magimix Le Blender
Met deze blender kan je meer dan alleen smoothies maken. Je kunt er ook soepen in maken, ijs crushen, desserts maken zoals een banana softserve, maar ook gladde beslagjes zoals pannenkoekenbeslag in mixen. Net zoals bij alle andere apparaten van Magimix ben ik verliefd op het design. Het is een robuuste blender, maar hij straalt luxe uit. Geen poespas en eenvoudig in gebruik. Ik word zelf niet gelukkig van ellenlange gebruiksaanwijzingen en dan zit je bij Magimix goed.

magimix blender

De blender heeft een aan en uit knop en een pulse knop. Die laatste is vooral bij hardere groente- en fruitsoorten zeer fijn. De blender heeft 4 standen van 1 t/m 4, die variëren van zacht naar hard. Daarnaast kan je kiezen uit 4 voorgeprogrammeerde opties. Zo heb je een smoothie-, een ijscrush-, een dessert- en een soepstand.

magimix blender

Het is een krachtig en robuust apparaat. Met een motor van 1200 watt blend hij in no time je smoothie glad en romig. De kom heeft een inhoud van 1,8 ltr en is hittebestendig. Je kunt hier heel gemakkelijk soep voor het hele gezin in glad pureren. Met de ijscrushstand maak je frappuccino’s, maar je kunt hem ook gebruiken om snel grote hoeveelheden ijs te crushen voor je cocktailparty. Handig is dat de dop tegelijk een klein maatbekertje is. Ideaal als je bijvoorbeeld nog 50 ml melk wilt toevoegen. Er zit een mengspatel bij, welke onmisbaar is bij dikke bereidingen. Dit is om ingrediënten naar beneden te duwen en om even langs de wanden van de kom te schrapen.

magimix blender  4

Accessoires
Optioneel is de minikom. Een klein kommetje dat je op de blender kunt plaatsen. Ideaal voor het hakken van noten, het snipperen van een ui of het malen van koffiebonen. Ik heb deze kom nog niet, maar die ga ik snel bijbestellen want dit lijkt mij reuze handig.

Schoonmaken
Bij de meeste apparaten is schoonmaken een gedoe. Dit is bij de blender niet het geval. Mijn tip is om een drupje afwasmiddel met een liter heet water in de kom te doen. Zet hem even aan en na 20 seconden heb je een schone blender. Spoel hem af en laat hem aan de lucht drogen. De kom kan eventueel ook in de vaatwasser. Maar deze snelle methode is eigenlijk veel gemakkelijker. De dop en de rubberen rand, spoel je even af onder de kraan en klaar ben je.

magimix blender

Wat vind ik ervan?
Zoals ik in de intro al zei, ben ik erg enthousiast over deze blender. Ik hou van het design van Magimix, het past helemaal bij mijn moderne keuken. Het is een robuust en stevig apparaat. Binnen een handomdraai blend hij smoothies en frappuccino’s en maalt hij ijsklontjes fijn. Ook dikke ontbijtsmoothies met bijvoorbeeld havermout zijn zo gepiept.

De machine blijft heel steady staan op je aanrecht. De voorgeprogrammeerde standen zijn erg handig. Je drukt de knop in en je smoothie is klaar wanneer het programma afloopt. Het detail van de maatbeker in de dop, vind ik leuk bedacht. En daarnaast is het ook nog handig ook. Schoonmaken is een fluitje van een cent, dus je begrijpt dat deze blender dagelijks gebruikt wordt. Er zit een garantie van 2 jaar op. A smoothie a day is nog nooit zo gemakkelijk geweest.

Wat
Magimix Blender

Gebruik
Blender

Bestellen
Prijs vanaf €199 bij Bol.com

WWW
www.magimix.nl

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in