25 food vragen aan Nina en Elise – Chicks love food
Nina en Elise, 2 leuke dames who love food. Op hun blog Chicks love food delen ze dagelijks skinny recepten. Behalve op de zondag, want dan mag er, zoals ze dat zelf noemen, gesinnerd worden. Hun 5 or less rubriek is mega populair met, zoals de titel al zegt, gerechtjes die je maakt met 5 of minder ingrediënten. Zo populair, dat er een kookboek van moest komen. En dat boek ligt nu in de winkel.
In het 5 or less boek vind je 80 eenvoudige recepten. Succesnummers van hun blog, maar ook nieuwe recepten die ze speciaal voor het boek maakten. Meestal gezond, lekker vers en altijd makkelijk. Het boek is verdeeld in 5 verschillende hoofdstukken, zo vind je er “begin je dag goed” ontbijtjes, lekkere lunches en supersnelle diners. Ook de Sinner Sunday ontbreekt niet in het boek, met een to die for snickerstaart en mijn old time favorite tarte tatin. Het leuke van het boek vind ik dat je Nina en Elise nog beter leert kennen. Ieder recept begint met een persoonlijke noot. Volgens Nina is er niemand die geen pannenkoeken lust en Elise heeft er al een halve marathon opzitten voordat haar dag begint. Na al deze successen is het de hoogste tijd om nog meer van Nina en Elise te weten te komen. Ik stelde ze de 25 vragen, lees je mee?
Wat is je favoriete ontbijt?
N: Bananenpannenkoeken met rozijnen en kaneel
E: Roerei van mijn vriend Marcel
Hoe drink je je koffie?
N: Cappuccino met sojamelk
E: Potkoffie zwart of een soja cappo
Wat zit er op je lievelings broodje?
N: Classic caprese, maar wel met echt goede mozzarella!
E: Oude kaas of pindakaas
Soep of salade?
N: Salade
E: Salade
Wat is je favoriete kookboek?
N: M’n eigen ;), en op het moment Fresh & Light van Donna Hay
E: De voedselzandloper natuurlijk ☺
Nooit meer zoet of nooit meer hartig?
N: Nooit meer zoet… (rotvraag ;)!)
E: Mijn vriend stelt ook altijd dit soort onmogelijke stellingen. Ik zeg dan toch ook nooit meer zoet.
Welke keuken (land) is je favoriet?
N: Italiaans
E: Azië
Wat is je favo foodfilm?
N: Ratatouille
E: Chocolate & No reservations
Wat is je meest ultieme guilty pleasure?
N: Kaasstengels uit de frituur met chilisaus
E: Bitterballen of Snickerstaart
Wie is je grootste inspiratiebron?
N: Elise. She keeps me going!
E: Nina natuurlijk! En ik bewonder Pauline ook zeer: hoe zij blogwise en qua gezondheid alles flikt, wow. Respect.
Thuis koken of uit eten gaan?
N: Uit eten gaan
E: Uit eten gaan
High end of Low profile?
N: Low profile
E: Low profile
Wat is je lievelings restaurant?
N: Marathonweg in Amsterdam – op loopafstand en de lekkerste pizza’s
E: FG in Rotterdam
Boodschappen doe ik bij…
N: Marqt
E: Liefst de AH XL gevolgd door de Ekoplaza
Het lekkerste dat ik ooit gegeten heb is..
N: Een geitenkaasmacaron toen FG nog Ivy heette
E: Chocoladeijs met hazelnoten ergens in Rome
Wat is je favo cocktail?
N: ik krijg cocktails niet meer zo goed weg sinds een wat mindere ervaring tijdens mijn studententijd, wahaha ☺.
E: Ik houd echt niet van cocktails. Wel van bubbels.
Koffie met George (Clooney) of Heston (Blumenthal)?
N: George
E: Uhm, van Heston zou ik kunnen leren, maar ik vind George toch leuker om naar te kijken.
Wat mag niet ontbreken in jouw keuken?
N: Mijn blender. Gebruik ‘m iedere dag
E: Mijn Magimix keukenmachine. Wat een wereldding.
Mijn favo snack is…
N: Een rijstwafel met jong belegen kaas
E: Gezouten pistachenoten
Wat zit er op jouw pizza?
N: tomatensaus, mozzarella en champignons. Less is more
E: salami
Wat lust je echt niet?
N: Paling
E: Haring en stinkkaas
Mijn favoriete foodblog is…
N: Uitpaulineskeuken.nl (serieus!) en een paar Amerikaanse.
E: Dan zeg ik Chickslovefood.com
Het gekste dat ik ooit gegeten heb is..
N: Hmm, niets raars geloof ik
E: Stierenballen (in een wegrestaurant)
Wat staat er op je food bucket list?
N: Een uitgebreide foodtrip door Italië, by car
E: Een foodtour door Japan, San Fransisco en Australie.
Ik kan niet leven zonder…
N: kaas en wijn op het terras
E: Samuel 😉
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in