Menu

Review Magimix Blender

Ik heb het een lange tijd zonder blender gedaan. En ik moet zeggen dat ik dat de laatste tijd steeds meer begon te missen. Jullie weten dat ik van de smoothies ben en dan is een blender eigenlijk onmisbaar. Nu maak ik ze vaak met een staafmixer, maar een blender werkt toch een stuk beter. De smoothies worden romiger, gladder en het gaat vooral sneller. Helemaal als je de blender van Magimix gebruikt. Ik ben super enthousiast over dit apparaat en ik zal je vertellen waarom.

magimix blender

Magimix Le Blender
Met deze blender kan je meer dan alleen smoothies maken. Je kunt er ook soepen in maken, ijs crushen, desserts maken zoals een banana softserve, maar ook gladde beslagjes zoals pannenkoekenbeslag in mixen. Net zoals bij alle andere apparaten van Magimix ben ik verliefd op het design. Het is een robuuste blender, maar hij straalt luxe uit. Geen poespas en eenvoudig in gebruik. Ik word zelf niet gelukkig van ellenlange gebruiksaanwijzingen en dan zit je bij Magimix goed.

magimix blender

De blender heeft een aan en uit knop en een pulse knop. Die laatste is vooral bij hardere groente- en fruitsoorten zeer fijn. De blender heeft 4 standen van 1 t/m 4, die variëren van zacht naar hard. Daarnaast kan je kiezen uit 4 voorgeprogrammeerde opties. Zo heb je een smoothie-, een ijscrush-, een dessert- en een soepstand.

magimix blender

Het is een krachtig en robuust apparaat. Met een motor van 1200 watt blend hij in no time je smoothie glad en romig. De kom heeft een inhoud van 1,8 ltr en is hittebestendig. Je kunt hier heel gemakkelijk soep voor het hele gezin in glad pureren. Met de ijscrushstand maak je frappuccino’s, maar je kunt hem ook gebruiken om snel grote hoeveelheden ijs te crushen voor je cocktailparty. Handig is dat de dop tegelijk een klein maatbekertje is. Ideaal als je bijvoorbeeld nog 50 ml melk wilt toevoegen. Er zit een mengspatel bij, welke onmisbaar is bij dikke bereidingen. Dit is om ingrediënten naar beneden te duwen en om even langs de wanden van de kom te schrapen.

magimix blender 4

Accessoires
Optioneel is de minikom. Een klein kommetje dat je op de blender kunt plaatsen. Ideaal voor het hakken van noten, het snipperen van een ui of het malen van koffiebonen. Ik heb deze kom nog niet, maar die ga ik snel bijbestellen want dit lijkt mij reuze handig.

Schoonmaken
Bij de meeste apparaten is schoonmaken een gedoe. Dit is bij de blender niet het geval. Mijn tip is om een drupje afwasmiddel met een liter heet water in de kom te doen. Zet hem even aan en na 20 seconden heb je een schone blender. Spoel hem af en laat hem aan de lucht drogen. De kom kan eventueel ook in de vaatwasser. Maar deze snelle methode is eigenlijk veel gemakkelijker. De dop en de rubberen rand, spoel je even af onder de kraan en klaar ben je.

magimix blender

Wat vind ik ervan?
Zoals ik in de intro al zei, ben ik erg enthousiast over deze blender. Ik hou van het design van Magimix, het past helemaal bij mijn moderne keuken. Het is een robuust en stevig apparaat. Binnen een handomdraai blend hij smoothies en frappuccino’s en maalt hij ijsklontjes fijn. Ook dikke ontbijtsmoothies met bijvoorbeeld havermout zijn zo gepiept.

De machine blijft heel steady staan op je aanrecht. De voorgeprogrammeerde standen zijn erg handig. Je drukt de knop in en je smoothie is klaar wanneer het programma afloopt. Het detail van de maatbeker in de dop, vind ik leuk bedacht. En daarnaast is het ook nog handig ook. Schoonmaken is een fluitje van een cent, dus je begrijpt dat deze blender dagelijks gebruikt wordt. Er zit een garantie van 2 jaar op. A smoothie a day is nog nooit zo gemakkelijk geweest.

Wat
Magimix Blender

Gebruik
Blender

Bestellen
Prijs vanaf €199 bij Bol.com

WWW
www.magimix.nl

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

34 reacties

 • Tonnie Awad
  29 juli 2018 om 18:39

  Ik heb de Blender nu 2 jaar en ben er erg blij mee, eerst 2 van e een ander merk versleten. Nu wil ik gaan kijken voor de minikom.

 • twokids
  17 september 2017 om 22:26

  Bedankt voor uw reactie. Dan lijkt me de minikom niet handig voor het maken van notenpasta. Ik gebruik mijn Magimix 3200 keukenmachine nu hiervoor en deze moet 15 minuten draaien voor het maken van notenpasta, dus niet gemakkelijk als je de minibol de hele tijd moet vasthouden dan. Ik zou het gemakkelijk vinden dat ik met 1 toestel zowel mijn dagelijkse shakes kan blenden als notenpasta maken....

 • Pauline
  11 september 2017 om 10:29

  Ik heb er nog geen hazelnootpasta in gemaakt, maar ik denk wel dat dit goed kan. Je moet de minikom wel continu vasthouden. Zodra je hem loslaat stopt de machine met draaien.

 • twokids
  9 september 2017 om 21:55

  Ik zou de mini kom bij deze blender willen aankopen, om zelf hazelnotenpasta te kunnen maken. Iemand ervaring dat dit goed gaat met de mini kom? Bedankt voor uw reactie.

 • Jeanet Bisschop
  3 juli 2017 om 20:57

  Ik heb deze Magimix ook en ik ben er ook erg blij mee. Ik maak er zomers bijna elke dag zelfgemaakt ijs mee. Probleem is alleen, dat ik het onderste ijs bijna niet uit de magimix krijg. Het blijft onderin kleven. Doe ik iets verkeerd?

 • Martine
  29 mei 2017 om 12:46

  Ik heb ook deze Magimix en ik heb 'm altijd met de hand schoongemaakt. Nu wil ik 'm een keertje goed schoonmaken maar ik weet niet of ik de messen ook in vaatwasser kan doen en ik kan er niets over terugvinden in de handleiding. Heb jij ze wel eens in de vaatwasser gedaan?

 • Annika
  10 februari 2017 om 09:22

  Ja, dit is een superfijne blender! Pauline gebruikt deze nog steeds. Ik heb er zelf een van KitchenAid en die is ook heel fijn!

 • Saskia H.
  9 februari 2017 om 16:29

  Hoi Pauline, zou je deze blender nog steeds adviseren? Of misschien ook een andere? Ik ben op zoek naar een nieuwe en wil er best in investeren. Maar er is te veel keus, ik heb geen idee! Alvast bedankt.

 • Sjakky
  27 mei 2016 om 15:39

  Ja helemaal blij met mijn magimix blender, net gekocht bij Coook & Co die helaas weg gaan en alles in de uitverkoop doen 30%.
  Aan de achterzijde een heel klein plekje ,
  Je moet goed kijken haast niet te zien
  Kreeg hem voor 50 % korting mee ..
  Helemaal blij !!

 • Pauline
  26 juni 2015 om 12:29

  Ik vind het nog steeds een topapparaat. Hij kan alles aan! Zelfs ijsklontjes

 • Laura
  23 juni 2015 om 20:39

  Hi Pauline,

  Aangezien je dit bericht alweer een tijdje geleden gepost heb, is dat heel fijn omdat je nu meer ervaring met de Magimix hebt. Mijn vraag is namelijk of na ruim een jaar en veelvuldig gebruik hij nog steeds naar wens is. Ikzelf heb nu twee blenders versleten (van 35 euro, Blokker), en beide roken verbrand de eerste keer dat ik ze gebruikte. Na een jaar kwam er rook uit de eerste, en de tweede begaf het de tweede keer al (echt belachelijk). Hopelijk eindigt hiermee mijn zoektocht naar een schone, duurzame blender! Alvast hartelijk dank voor je antwoord.

 • Nettie
  16 maart 2015 om 17:41

  Hallo,
  De enige elektrische hulpmiddelen die ik gebruik zijn een staafmixer en handmixer. Ik zou echter graag een apparaat(je) willen wat kan: noten malen en hakken, kruiden hakken en pesto en hummus e.d. maken. Is dat goed te doen in bv deze blender van Magimix of is daarvoor een grotere keukenmachine nodig?

  Enne, complimenten voor je blog. Ik kijk er vaak en met veel plezier.

 • Nettie
  14 maart 2015 om 12:21

  Hallo,
  De enige elektrische hulpmiddelen die ik gebruik zijn een staafmixer en handmixer. Ik zou echter graag een apparaat(je) willen wat kan: noten malen en hakken, kruiden hakken en pesto en hummus e.d. maken. Is dat goed te doen in bv deze blender van Magimix of is daarvoor een grotere keukenmachine nodig?

  Enne, complimenten voor je blog. Ik kijk er vaak en met veel plezier.

 • Pauline
  23 februari 2015 om 21:43

  Ik denk dat dat wel kan. Dan zou ik de pulse knop gebruiken.

 • Tina
  23 februari 2015 om 11:28

  Hoi,
  Ik heb deze blender net binnen en ik vraag me af of je er noten mee kunt vermalen - zonder dat je de minikom aanschaft?

 • Vincent Lubbers
  5 oktober 2014 om 14:11

  Ik heb deze vorig jaar ook aangeschaft. Hier ontbijten we met een fruitshake en ik wou nu een echte blender hebben.

  super machine!

 • Renate
  13 september 2014 om 22:05

  Ik heb hem ook en hij is echt heel handig! Leuk om een test van een ander te lezen! je hebt trouwens ook héle lekkere recepten staan!

 • Michal
  12 september 2014 om 11:22

  Mooi ding en handig in gebruik!

 • Lot
  11 september 2014 om 22:52

  De kleine minikom is heel handig, ook om bevroren dingen te blenderen. Ik heb een kenwood met 2 mxini's, blender en grote bak, met mes en mengding. Alles past op een onderstel dat is wel handig. Alleen schoonmaken is lastig vaan blender en mini's er zit een rubberring in dus onderkant die eraf kan moet goed schoon worden gemaakt.

 • Elsbet | La Vie Pure
  11 september 2014 om 20:52

  Wat een fijn ding!

 • Pauline
  11 september 2014 om 19:18

  Klopt inderdaad. Maar met een sapcentrifuge maak je voornamelijk juices. In een blender kan je ook smoothies met yoghurt maken of ontbijtsmoothies met havermout.

 • Conny
  11 september 2014 om 17:15

  Geweldig apparaat en in de minikom elke ochtend een smoothie, prima voor 1 persoon.

 • Suzanne
  11 september 2014 om 13:13

  Al ben ik blij met mijn blender. Een mogelijkheid om ook noten te hakken heeft ie niet. Een keukenmachine/foodprocessor wil ik daarvoor graag aanschaffen. Iamand een tip? Er is zoveel keus.

 • Eline
  11 september 2014 om 13:05

  Ik heb een kenwood waar ik heel tevreden over ben :)

 • Stella
  11 september 2014 om 12:50

  Wauw, wat een geweldig ding! Onlangs nog een blender gekocht maar deze overtreft alles wel denk ik!

 • Marieke
  11 september 2014 om 12:50

  Leuke review, alleen zeg je dat je smoothies vaak met de staafmixer maakt maar jij hebt de sapcenrifuge van magimix toch ook? Daar kun je toch ook smoothies mee maken?

 • Eilish
  11 september 2014 om 12:41

  Wow, helaas nogal buiten budget! Maar hij ziet er veelbelovend uit! Gelukkig kom ik met mijn goedkope blender ook redelijk ver !

 • MySimplySpecial
  11 september 2014 om 12:24

  Klinkt goed! Ik vind het wel erg handig om een blender in huis te hebben,

 • Marianne
  11 september 2014 om 12:17

  Hi Stefanie, Volgens mijn gegevens is passata hetzelfde als gezeefde (geroosterde) tomaten. In een blender maal je alles fijn, ook de schilletjes en de zaadjes .... Niet?

 • Marjolein Schut
  11 september 2014 om 12:16

  en waar vind ik recepten van jouw smoothies? wil ik wel eens proberen :)

 • Jacqueline
  11 september 2014 om 10:24

  Hoi Pauline, het is een prachtige blender. Ik heb al een oudje,maar hij doet het nog fantastisch. Geweldige tip m.b.t. het schoonmaken.
  Veel plezier.

 • Stefanie van der Maas
  11 september 2014 om 09:57

  Ik ben de trotse eigenaar van zo'n super Magimix blender. Gebruik hem bijna dagelijks. Smoothies, mango ijs, zelfgemaakte passata, cocktails, you name it. De minikom heb ik ook. Top om pesto of currypasta in te maken.

  Groetjes,
  Stefanie

 • Malou
  11 september 2014 om 07:52

  Fijne review zeg! Toch maar even de man des huizes lief aankijken, of gewoon zelf kopen?

 • Kelly caresse
  11 september 2014 om 07:23

  Wat een krachtpatser deze blender, volgens mij kun je hier alles mee! Ideaal, en een fijne review

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.