cheesecake ijs

De Nom Nom Nom Tag

Ik hou van het invullen van Tags en op deze manier leren jullie mij ook een beetje beter kennen. Ik zag de tag op het vrolijke blog van Team Confetti en het ging over food dus mijn aandacht was meteen getrokken. Benieuwd naar mijn favo’s?, lees dan snel verder.

Wat vind jij lekker dat iedereen vies vindt (en andersom)?
Ik vind heel veel dingen lekker, eigenlijk lust ik alles, alleen zijn er dingen die ik minder lekker vind. Ik heb niet het idee dat ik dingen lekker vind, die anderen heel vies vinden. Vroeger toen ik in Brussel woonde, at ik altijd broodjes met kip kerrie en kaas en daar werd ik wel regelmatig raar aangekeken. Tegenwoordig ben ik stiekem dol op plastic kaas, je weet wel van die gele smeltende cheddar kaas. Ik kan me voorstellen dat niet iedereen dat lekker vindt.

Andersom heb ik niet zoveel met Japans eten. Waar iedereen laaiend enthousiast is over sushi, vind ik het wel ok. Ik lust het wel en ik eet het ook wel eens, maar het zal nooit mijn eerste keus zijn. En dat heb ik helemaal met sashimi, een paar stukjes rauwe vis vind ik nog wel te doen, maar meer dan 3 krijg ik niet op. Daarentegen vind ik gerookte vis wel weer erg lekker. Ik ben dus ook nog nooit uit eten geweest bij de Japanner of bij een sushi resto. Gek he?

Sushi

Wat kook je het liefst (en veel te vaak)?
Mijn lievelingseten is Pizza met Parmaham en rucola. Op dit moment dan, want dit wisselt nogal regelmatig. Ik eet het niet al te vaak, maar als het aan mij ligt, zou ik het iedere week eten. Wat wel iedere dag hetzelde is bij mij, is mijn ontbijt. Ik begin iedere dag met kwark met muesli en een halve banaan. Saai he? Ik vind het gewoon heel erg lekker en als ik net wakker ben, heb ik ook niet zo’n zin om teveel moeite te doen.

Dingen te vaak koken doe ik eigenlijk niet, wij eten elke week wel iets anders. Ik wil gewoon iedere keer iets nieuws maken en zo heb ik natuurlijk ook leuke content voor mijn blog.

pizza met prosciutto
In welk restaurant zou je het liefst iedere dag eten?
Ik heb eigenlijk niet echt één favo restaurant, omdat ik iedere keer ergens anders ga eten. Mijn favoriete keuken is Italiaans en dat eet je het lekkerste en het beste bij Napoli in Haarlem. Maar ik hou ook heel erg van afwisseling en 7 dagen in de week Italiaans is mij dan iets teveel van het goede. Alhoewel, hun kaart is mega uitgebreid dus ik zou wel 7 dagen per week iets anders kunnen eten. Dus dan ga ik toch voor Napoli.

Als er een broodje naar je vernoemd zou worden, wat zou er dan op zitten en hoe zou het heten?
Ik heb ooit meegedaan aan de broodjes wedstrijd van Hema en toen ging ik voor bacon, geitenkaas, zongedroogde tomaten en pijnboompitten. Heel lekker, maar nu zou ik toch iets anders kiezen. Mijn broodje zou heten Pauline loves Parma, het zou een dikke snee zuurdesembrood zijn met gegrilde groentes, Parmaham en buffelmozzarella, afgetopt met een lekkere dikke balsamicostroop en wat geroosterde pijnboompitjes. Ik krijg er trek van, waar kan ik dit kopen?

Deel een handige kooktip.
Ik deel heel vaak kooktips op mijn blog, maar wat ik zelf heel handig vind is een uitgebreide voorraadkast. Zorg dat je altijd pasta, deegwaren, groentes, tomatensaus en heel veel specerijen op voorraad hebt. Dan kan je altijd iets lekkers maken en hoef je niet persé naar de supermarkt. Hier lees je er meer over. Ik kan met mijn voorraad een heel weeshuis voeden maar daardoor hoef ik niet 5 keer per week naar de winkel. Scheelt heel veel tijd, geld en vooral impulsaankopen. Want je weet met honger naar de supermarkt, is echt niet handig.

Wat staat er nog op je food baking bucket list?
Ik heb een mega food bucket list en daar staan ook wel wat zoete dingen op. Vorig jaar maakte ik een croquembouche en eigenlijk wil ik dit jaar weer een spectaculair iets maken. Het lijkt mij heel tof om een keer een taart te maken met heel veel verschillende lagen, met crème, crispy bodems, een gelei, een glazuur, echt met alles er op en eraan. Ik denk dat dat een leuke uitdaging is.

croquembouche

Zelf koken / Buiten de deur eten / Eten bestellen?
Precies dat, in die volgorde. Ik hou van koken en bakken en doe dit ook graag, maar dat betekent niet dat ik iedere dag zelf kook. Ik denk dat ik ongeveer 4 à 5 keer echt kook in een week en één keer in de week eten we de restjes die over zijn. Ik eet ook bijna iedere week wel een keer buiten de deur, soms uitgebreid en lang, maar soms ook een snelle saté op het strand of een salade op het terras. Ook eten we in het weekend vaak vrij makkelijk, soep met broodjes en lekkere smeersels, of ik heb al zoveel hapjes op, dat ik ’s avonds geen honger heb, ook dat komt geregeld voor. En bestellen doen we ook wel eens, meestal is het dan Pizza en heel af en toe Chinees of Mexicaans. Ik ben zelf blij met deze indeling en ik ben ook helemaal niet van de eetplanningen, een dag komt of gaat zoals hij valt.

Ben je ergens allergisch voor?
Nee gelukkig niet. Ik drink alleen nauwelijks alcohol. Ik heb vaak migraine en van alcohol krijg ik nog sneller migraine. Heel af en toe drink ik een glaasje mee, maar dat zijn uitzonderingen. Ik mis het eigenlijk niet. Om te kijken of voeding invloed had op mijn migraine heb ik wel eens periodes dingen uitgesloten en dat vond ik best moeilijk. Uiteindelijk is daar niet zoveel uitgekomen en kan ik gelukkig alles eten. Drinken dus niet, maar ach dat is niet zo erg.

Boekweit pannenkoeken

Wat is je food obsessie van de afgelopen tijd?
Ik heb het al eens eerder gezegd, ik heb food fases. Zo was ik een tijd obsessed door pannenkoeken, dat is nu weer naar een normaal level gestegen. Ik heb dat ook een tijd met kaas gehad, hummus, gerookte zalm en nu zit ik in een kokosfase. Ik heb de hele tijd zin in kokos en dan het liefst in combinatie met chocola. Ik ben al druk aan het nadenken over hoe ik een lekker en verantwoorde kokoscake kan maken. Ik laat het jullie weten als het gelukt is.

Wat is je favoriete toetje?
IJs! Daar hoef ik geen seconde over na te denken. Ik ben echt dol op ijs, in alle soorten en maten. Mijn droom is nog steeds om in een hele grote Italiaanse ijssalon alle smaken te proeven die op de kaart staan. Gewoon uit iedere bak een hapje. Ik had vroeger een vriendje en die was ook zo dol op ijs, het gebeurde regelmatig dat we zo een liter samen opaten. Dat was nog in de tijd, dat de kilo’s er niet zo snel bijkwamen, dus toen kon dat nog. Ik heb ook geen favo, soms heb ik zin in frisse smaken i.c.m. yoghurt ijs en een andere keer wil ik juist weer donkere chocolade, tiramisu en koffie. Het liefst wil ik gewoon van alles een hap, ik kan nooit kiezen.

Dit was de nom nom nom tag, vind je het ook leuk, neem hem dan gerust over op je blog of laat jouw antwoorden weten in de comments. Daar ben ik best benieuwd naar.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in