The Basics #1 Basisvoorraad

The Basics #1 Basisvoorraad

Tijdens mijn jaarafsluiting zei ik al dat ik een aantal nieuwe thema’s bedacht heb voor mijn blog. The Basics is er één van. Ik probeer mijn recepten zo toegankelijk mogelijk te maken, dus niet te moeilijk, geen ingewikkelde ingrediënten en niet te lang. Toch krijg ik regelmatig vragen, die voor mij vanzelfsprekend zijn, maar voor een beginneling in de keuken misschien niet.

The Basics
In The Basics, leer ik je in 10 stappen de sterren van de hemel koken. Het is een online kookcursus en het is nog gratis ook, waar vind je dat nog? Na deze 10 basis lessen, weet je hoe je soepen moet maken, aardappelen kunt bereiden, vis moet bakken en kan je volop experimenteren met alle 500 recepten die op mijn blog staan.

Basisvoorraad
In les 1 vertel ik wat je in huis moet hebben! Bij mij zal je nooit lege keukenkastjes aantreffen! Dit geldt ook voor mijn koelkast en vriezer trouwens, er zit altijd iets eetbaars in. Ik word er zelfs een beetje onrustig van als ik niets in huis heb. Stel dat ik nu ineens appeltaart wil bakken, dan moet ik op zijn minst bloem, roomboter en appels in huis hebben.

Dit geldt ook voor kruiden en specerijen, ik heb bijna alles, voor het geval dat. En als je veel kookt is dat reuze handig want zo grijp je nooit mis en heb je binnen een draai aan de kruidenmolen toch iets heel lekkers op tafel. Ook pasta, rijst en granen heb ik altijd voldoende op voorraad, misschien iets te veel van het goede zelfs.

Ik doe zelf 1 keer per 2 weken veel boodschappen en verse dingen haal ik tussendoor. Bij groente let ik er altijd op dat ik hele verse groente heb, zoals sla dat snel vergaat, maar daarnaast ook groentes die lang goed blijven zoals pompoen, wortelen en bieten. Zo heb je altijd iets in de koelkast liggen. Dit geldt ook voor mijn vriezer, ik heb altijd iets van groente in de vriezer, vaak zijn het erwten of spinazie.

Ik heb een verdeling gemaakt van de musthaves die niet mogen ontbreken in jouw voorraadkast.

basisvoorraad

Kruiden
Zwarte Peper – Zeezout – Chilipeper – Komijn – Paprikapoeder – Kerrie – Oregano – Tijm – Kaneel – Nootmuskaat – Kruidnagelen – Laurier – Kardemom – Gember

basisvoorraad

Voorraadkast
Pasta – Rijst – Noodles – Quinoa – Couscous –  Tortilla’s  – Bloem – Bakpoeder – Maïzena – Paneermeel – Chocola – Cacao – Honing – Gelatine – Gist – Suiker – Basterdsuiker – Bouillon blokjes – Passata – Tomatenpuree  – Kappertjes – Zongedroogde tomaten – Kikkererwten & Bonen – Noten – Balsamico azijn – Olijfolie – Zonnebloemolie – Sojasaus – Vissaus – Kokosmelk – Mosterd

basisvoorraad

Koelkast & vers
Yoghurt – Melk – (Slag)room – Diverse soorten Kaas – Roomboter – Eieren – Parmezaan – Tomaten – Paprika’s – Uien – Knoflook – Seizoensgroente – Rode peper – Sla – Citroenen – Appels – Seizoensfruit – Confituur

Vriezer
Kip – Rundvlees – Witvis – Garnalen – Bladerdeeg/Filodeeg – Groente bijv. spinazie en erwten – Diepvriesfruit

Met deze basisvoorraad heb jij altijd voldoende in huis om een lekkere maaltijd te koken, een toetje te maken of een lekkere taart te bakken. Een hele geruststelling toch?

10 januari 2014


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in