Luchtige chocolademousse

Ik ben dol op pudding en mousses, helemaal als er chocola in zit. Vroeger at ik heel vaak kant en klare chocolademousse, of ik gebruikte een pakje. Zonde, want chocolademousse maken is helemaal niet moeilijk. Dit recept is super lekker en luchtig. Hoe donkerder de chocola hoe puurder de smaak, als je niet van pure chocola houdt kan je uiteraard ook melkchocolade nemen. Maar voor mij geldt hoe puurder, hoe beter.

Deze chocolademousse kan je ook makkelijk van te voren maken. Ideaal als je een etentje hebt. De mousse blijft ongeveer 2 dagen goed in de koelkast. Maar ik durf te wedden dat hij voor die tijd al helemaal op is.

Chocolademousse

Ingrediënten voor 4 personen
2 eidooiers
30 gr suiker
1 tl bloem
100 gr pure chocola
120 ml melk
200 ml slagroom

Zo maak je het
Verwarm de melk in een steelpan op het vuur.

Klop in de tussentijd in een kom de eidooiers, de suiker en de bloem luchtig. Het mengsel is goed als het lichtgeel van kleur wordt.

Custard maken

Giet de hete melk bij de eidooiers en klop het mengsel met een garde.

Giet het mengsel terug in de pan en laat het op een zacht vuurtje indikken tot vla dikte. Het is belangrijk dat je continu blijft roeren anders gaat het ei stollen.

Pure chocolademousse

Hak de chocolade in stukken. Als het mengsel dikker is geworden, roer je de chocola er door heen. Het wordt nu een stevige massa.

Laat het mengsel vervolgens afkoelen.

Klop de slagroom half stijf en spatel dit beetje bij beetje door de chocolademassa.

Giet de mousse in vormpjes en laat ze minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.


Luchtige chocolademousse

 

 

 

Quesadillas met chorizo
Video: What's in my fridge
Bewaar
51 Comments
  • aurelia heerema

    11 februari 2017 at 14:45 Beantwoorden

    Ik heb perongeluk 2 eetlepels gedaan, omdat ik een eetlepel zag liggen. Hahahah puur niet goed gekeken en gelezen. Ik heb het nu in de koelkast staan ik hoop dat het alsnog lekker is!

    • Pauline

      11 februari 2017 at 15:35 Beantwoorden

      Komt vast wel goed, misschien net iets minder luchtig 🙂

  • Karin Snellenberg

    24 december 2016 at 12:04 Beantwoorden

    Pauline bedankt voor het recept. Het is goed gelukt en erg lekker. Ik ga zeker nog meer recepten van jou uitproberen!!!

  • Anouk

    27 november 2016 at 14:28 Beantwoorden

    Hoe kan het dat het ei mengsel niet dik word?,\r\nHoe lang moet dit duren?\r\nGr

    • Pauline

      28 november 2016 at 12:01 Beantwoorden

      Het moet een beetje een dikke vla worden, maar je moet er op letten dat je het vuur niet te hoog zet want dan gaat het fout.

  • Mimi

    31 oktober 2016 at 16:12 Beantwoorden

    Kan ik de bloem ook vervangen door iets anders? Ik gebruik nooit bloem en om nou voor 1 theelepel een hele zak te gaan kopen….

Plaats een reactie