Ovenrisotto met bloemkool

Ovenrisotto met bloemkool

Het is alweer even geleden dat ik een recept uit Home Made geplaatst heb. Deze ovenrisotto met bloemkool had ik al een tijdje op mijn to cook lijstje staan. Ik ben dol op risotto en heb al heel veel verschillende varianten gegeten. Deze versie met bloemkool is echt super lekker. De bloemkool geeft een romige structuur aan de risotto en in combinatie met de pittige kaas is dit voor mij echt comfort food.

Het recept komt uit Home Made Winter, maar ik vind het niet een typisch winters gerecht. En bloemkool ligt nu volop in de winkels, dus laat je hier zeker niet door weerhouden. Yvette eet het het liefst uit de pan, met een lepel, onder het genot van een goede film. Daar kan ik mij wel in vinden, comfort food, ik zei het al.

Ingrediënten voor 2 – 4 personen
1 kleine bloemkool in roosjes
2 kleine uien gesnipperd
1 teen knoflook gehakt
200 gr risotto rijst
125 ml witte wijn
500 ml kippen bouillon
200 gr geraspte kaas, bijv. gruyère
Handjevol broodkruim

Zo maak je het
Kook de bloemkoolroosjes in 10 minuten beetgaar. Je kan ook de roosjes heel klein maken en de schotel wat langer in de oven doen.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Fruit de ui en de knoflook aan en gaar deze langzaam gedurende 5 minuten,

Voeg de risotto rijst toe en bak deze kort mee.

Blus het geheel af met de witte wijn en voeg vervolgens de bouillon toe.

Breng het geheel al roerend aan de kook.

Schep de bloemkool erdoor en voeg de kaas toe.

Zet de deksel op de pan en bak de risotto in ongeveer 25 minuten af in de oven. Ik had geen geschikte pan, dus heb ik het in een ovenschaal gedaan.

Verdeel 5 minuten voor het einde van de baktijd het broodkruim over de schotel en laat dit bruin worden.

Ovenrisotto met bloemkool

Geniet er lekker van.

Bron: Home Made Winter

Tapas Gehaktballetjes in tomatensaus
Gezonde milkshake met rood fruit
Bewaar
6 Comments
  • Renate

    9 februari 2016 at 16:43 Beantwoorden

    Hallo! Heb je nou de ovenschaal afgedekt? \r\n\r\nGroet,\r\nRenate

  • Petra

    27 november 2015 at 01:09 Beantwoorden

    Ziet er lekker uit! Alleen niet echt een vegarecept met die kippenbouillon 🙂

    • Renate

      9 februari 2016 at 16:44 Beantwoorden

      Ik gebruik eigenlijk altijd alleen maar groentebouillon!

  • linda

    23 januari 2015 at 15:47 Beantwoorden

    Hallo.,\r\nKan ik de wijn ook weglaten ivm kleine kinderen? \r\nGroetjes

  • Ineke

    6 oktober 2014 at 15:15 Beantwoorden

    Staat op het menu voor vanavond. Kijken of ie op het lijst met de blijvertjes mag!

  • Ageeth

    3 april 2013 at 08:03 Beantwoorden

    Deze heb ik geserveerd met kerst. Geen klachten gehoord

Plaats een reactie