Menu
paddenstoelen-roomsaus-4.jpg

Pasta met champignon roomsaus

Vandaag weer eens een fijn pastaatje online! Ik had nog wat champignons liggen en dat leek mij wel lekker met spaghetti. En tadaaa dan heb je een pasta met champignon roomsaus.  Met wat vers gehakte peterselie en Parmezaan. Lekker easy!  Zie je wel koken hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Ik maak het mijzelf soms onnodig moeilijk. Op de een of andere manier moet ik van mijzelf altijd iets nieuws (behalve chili con carne, dat is mijn “go to” receptje)  maken. Want dat is leuk voor op de blog. En leuk voor jullie.

Dat gepieker peins gaat meestal zo, de koelkast is mijn uitgangspunt. Ik werk niet met een eetplanning en kijk dus per dag (of eigenlijk per nacht, want daar begint het denkwerk) wat ik wil eten. Het ingrediënt dat als eerste op moet is de basis van het avondeten voor de volgende dag. En dan slaat mijn brein op hol. Tientallen ideeën passeren de revue (echt waar). Zal ik een risotto maken, of zal ik champignon burgers maken of een plaattaartje. Allemaal met dat ene ingrediënt in mijn achterhoofd. En zo kom ik op nieuwe ideeën.

Een gewone pasta bolognese heb ik dus al in geen eeuwen gemaakt. Want dat kunstje ken ik inmiddels wel en is geen blogmateriaal. Zonde eigenlijk, want het blijft een heerlijke klassieker. Misschien moet ik het mijzelf  eens wat minder moeilijk maken. Ik ben wel benieuwd, eten jullie ook iedere dag wat anders? Of zijn er ook wel gerechten die iedere week op het menu staan? Let me know.

Ingrediënten voor 4 personen
300 gr spaghetti
350 gr gemengde paddenstoelen (bijv champignons, oesterzwammen)
1 sjalot
2 teentjes knoflook
200 ml kookroom
Parmezaan
2 tl tijm
Flinke hand peterselie
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Kook de spaghetti gaar in ruim water met zout. Giet af en drizzle er een klein beetje olijfolie overheen.

Pel en snipper de sjalot en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in wat olijfolie.

Borstel de paddenstoelen schoon met een keukenpapiertje en snijd of scheur ze in grove stukken. Het maakt niet uit welke paddenstoelen je gebruikt. Ik had zelf een mengsel van kastanjechampignons, oesterzwammen, shiitake en portobello.

Voeg de paddenstoelen bij de gefruite sjalot en bak ze kort mee.

Breng de paddenstoelen op smaak met tijm en royaal peper en zout.

Voeg de kookroom toe en laat de paddenstoelen roomsaus iets inkoken.

Hak de peterselie fijn en meng dit door de saus.

Meng de spaghetti met de paddenstoelen roomsaus en verdeel het over de borden.

Garneer de pasta met champignons met lekker veel Parmezaan en wat extra peterselie.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan