
Pasta met champignon roomsaus
Vandaag weer eens een fijn pasta recept online! We hadden nog wat paddenstoelen liggen en dat leek mij wel lekker met spaghetti. En tadaaa zo maak je in een handomdraai een heerlijke pasta met champignons en roomsaus. Met wat vers gehakte peterselie en Parmezaan. Lekker easy! Zie je wel koken hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Zin in een ander pasta recept? Kijk hier eens voor heel veel inspiratie.


De lekkerste gourmet recepten
Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.
We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.
ik wil het gratis e-bookIngrediënten voor 4 personen
- 300 gr spaghetti
- 300 gr gemengde paddenstoelen (champignons, shiitake en oesterzwammen)
- 1 sjalot
- 2 teentjes knoflook
- 200 ml kookroom
- 40 gr Parmezaan
- 2 takjes verse tijm
- 4 takjes verse peterselie
- Peper en zout
- Olijfolie
Zo maak je het
Kook de spaghetti gaar in ruim water met zout. Giet af en drizzle er een klein beetje olijfolie overheen.
Pel en snipper de sjalot en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in wat olijfolie.
Borstel de paddenstoelen schoon met een keukenpapiertje en snijd of scheur ze in grove stukken. Het maakt niet uit welke paddenstoelen je gebruikt. Ik had zelf een mengsel van kastanjechampignons, oesterzwammen, shiitake en portobello.
Voeg de paddenstoelen bij de gefruite sjalot en bak ze kort mee. Breng de paddenstoelen op smaak met tijm en royaal peper en zout.
Voeg de kookroom toe en laat de paddenstoelen roomsaus iets inkoken. Hak de peterselie fijn en meng dit door de saus. Meng de spaghetti met de paddenstoelen roomsaus en verdeel het over de borden.
Garneer de pasta met champignons met lekker veel Parmezaan en wat extra peterselie.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan