Pasta met champignon roomsaus

Pasta met champignon roomsaus

Vandaag weer eens een fijn pasta recept online! We hadden nog wat paddenstoelen liggen en dat leek mij wel lekker met spaghetti. En tadaaa zo maak je in een handomdraai een heerlijke pasta met champignons en roomsaus.  Met wat vers gehakte peterselie en Parmezaan. Lekker easy!  Zie je wel koken hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Zin in een ander pasta recept? Kijk hier eens voor heel veel inspiratie.

Pasta met champignon roomsaus

Bestel nu!

Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.

Bekijk hier

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 gr spaghetti
  • 300 gr gemengde paddenstoelen (champignons, shiitake en oesterzwammen)
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 ml kookroom
  • 40 gr Parmezaan
  • 2 takjes verse tijm
  • 4 takjes verse peterselie
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Zo maak je het

  1. Kook de spaghetti gaar in ruim water met zout. Giet af en drizzle er een klein beetje olijfolie overheen.

  2. Pel en snipper de sjalot en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in wat olijfolie.

  3. Borstel de paddenstoelen schoon met een keukenpapiertje en snijd of scheur ze in grove stukken. Het maakt niet uit welke paddenstoelen je gebruikt. Ik had zelf een mengsel van kastanjechampignons, oesterzwammen, shiitake en portobello.

  4. Voeg de paddenstoelen bij de gefruite sjalot en bak ze kort mee. Breng de paddenstoelen op smaak met tijm en royaal peper en zout.

  5. Voeg de kookroom toe en laat de paddenstoelen roomsaus iets inkoken. Hak de peterselie fijn en meng dit door de saus. Meng de spaghetti met de paddenstoelen roomsaus en verdeel het over de borden.

  6. Garneer de pasta met champignons met lekker veel Parmezaan en wat extra peterselie.

Pasta met champignon roomsaus

Tags

Makkelijke recepten Pasta recepten Snelle recepten Champignons Italiaanse recepten Notenvrije recepten Vegetarische recepten Herfst recepten Winter recepten Hoofdgerecht

Wat vind jij van dit recept?

3.8 (26 stemmen)

27 januari 2016


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in