Pasta met champignon roomsaus
Vandaag weer eens een fijn pasta recept online! We hadden nog wat paddenstoelen liggen en dat leek mij wel lekker met spaghetti. En tadaaa zo maak je in een handomdraai een heerlijke pasta met champignons en roomsaus. Met wat vers gehakte peterselie en Parmezaan. Lekker easy! Zie je wel koken hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Zin in een ander pasta recept? Kijk hier eens voor heel veel inspiratie.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 personen
- 300 gr spaghetti
- 300 gr gemengde paddenstoelen (champignons, shiitake en oesterzwammen)
- 1 sjalot
- 2 teentjes knoflook
- 200 ml kookroom
- 40 gr Parmezaan
- 2 takjes verse tijm
- 4 takjes verse peterselie
- Peper en zout
- Olijfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Kook de spaghetti gaar in ruim water met zout. Giet af en drizzle er een klein beetje olijfolie overheen.
Pel en snipper de sjalot en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in wat olijfolie.
Borstel de paddenstoelen schoon met een keukenpapiertje en snijd of scheur ze in grove stukken. Het maakt niet uit welke paddenstoelen je gebruikt. Ik had zelf een mengsel van kastanjechampignons, oesterzwammen, shiitake en portobello.
Voeg de paddenstoelen bij de gefruite sjalot en bak ze kort mee. Breng de paddenstoelen op smaak met tijm en royaal peper en zout.
Voeg de kookroom toe en laat de paddenstoelen roomsaus iets inkoken. Hak de peterselie fijn en meng dit door de saus. Meng de spaghetti met de paddenstoelen roomsaus en verdeel het over de borden.
Garneer de pasta met champignons met lekker veel Parmezaan en wat extra peterselie.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in