Spaghetti bolognese
Porto Santo Stefano, Italie: “Ik wil graag een spaghetti bolognese”, “ik ook” zei mijn zus. “Doe mij maar een spaghetti al Ragu” aldus Maurits. Kortom we wilden alle drie hetzelfde. Ragù is de Italiaanse benaming voor tomatensaus met vlees. In het Nederlands noemen we dit bolognesesaus. Kinderen zouden zeggen rode spaghettisaus Dit is een makkelijk recept voor pasta bolognese, deze staat binnen 30 minuten op tafel en is een echte gezinsfavoriet. Meer trek in een ander pastarecept? Probeer ze allemaal!
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 300 gr spaghetti
- 300 gr gehakt
- 1 wortel
- 0,5 courgette
- 1 rode paprika
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 700 ml passata
- 2 tl gedroogde oregano
- Peper en zout
Lekker met
- Parmezaan
- Verse basilicum
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Bak het gehakt aan in een braadpan.
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Voeg dit bij het gehakt en bak mee.
Was de wortel, paprika en courgette en snijd deze in kleine blokjes. Voeg dit bij het gehakt en bak ze mee.
Voeg de tomatensaus toe en breng de bolognesesaus op smaak met peper, zout en oregano. Laat de pastasaus 10 minuten pruttelen. Hoe langer des te lekkerder hij wordt.
Serveer je pasta bolognese met Parmezaan en eventueel wat verse basilicum.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recept bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in