pasta bolognese recept

Spaghetti bolognese

Porto Santo Stefano, Italie: “Ik wil graag een spaghetti bolognese”, “ik ook” zei mijn zus. “Doe mij maar een spaghetti al Ragu” aldus Maurits. Kortom we wilden alle drie hetzelfde. Ragù is de Italiaanse benaming voor tomatensaus met vlees. In het Nederlands noemen we dit bolognesesaus. Kinderen zouden zeggen rode spaghettisaus  Dit is een makkelijk recept voor pasta bolognese, deze staat binnen 30 minuten op tafel en is een echte gezinsfavoriet. Meer trek in een ander pastarecept? Probeer ze allemaal!

ingredient tomaat en paprika
spaghetti bolognese recept

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 gr spaghetti
  • 300 gr gehakt
  • 1 wortel
  • 0,5 courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 700 ml passata
  • 2 tl gedroogde oregano
  • Peper en zout

Lekker met

  • Parmezaan
  • Verse basilicum
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Bak het gehakt aan in een braadpan.

  2. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Voeg dit bij het gehakt en bak mee.

  3. Was de wortel, paprika en courgette en snijd deze in kleine blokjes. Voeg dit bij het gehakt en bak ze mee.

  4. Voeg de tomatensaus toe en breng de bolognesesaus op smaak met peper, zout en oregano. Laat de pastasaus 10 minuten pruttelen. Hoe langer des te lekkerder hij wordt.

  5. Serveer je pasta bolognese met Parmezaan en eventueel wat verse basilicum.

vega bolognese linzen

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (29 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Recept bewaren?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in