
Spaghetti bolognese
Porto Santo Stefano, Italie: “Ik wil graag een spaghetti bolognese”, “ik ook” zei mijn zus. “Doe mij maar een spaghetti al Ragu” aldus Maurits. Kortom we wilden alle drie hetzelfde. Ragù is de Italiaanse benaming voor tomatensaus met vlees. In het Nederlands noemen we dit bolognese. Kinderen zouden zeggen rode pastasaus. Dit is een makkelijk recept voor bolognesesaus, deze staat binnen 30 minuten op tafel en is een echte gezinsfavoriet.


Ingrediënten voor 4 personen
- 300 gr spaghetti
- 300 gr gehakt
- 1 wortel
- 0,5 courgette
- 1 rode paprika
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 700 ml passata
- 2 tl gedroogde oregano
- Peper en zout
Lekker met
- Parmezaan
- Verse basilicum
Zo maak je het
Bak het gehakt aan in een braadpan.
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Voeg dit bij het gehakt en bak mee.
Was de wortel, paprika en courgette en snijd deze in kleine blokjes. Voeg dit bij het gehakt en bak ze mee.
Voeg de tomatensaus toe en breng de bolognesesaus op smaak met peper, zout en oregano. Laat de pastasaus 10 minuten pruttelen. Hoe langer des te lekkerder hij wordt.
Serveer je pasta bolognese met Parmezaan en eventueel wat verse basilicum.
