
Bucatini met mosselen
Als ik je een tip mag geven: maak geen bucatini als je voor het eerst voor onbekenden kookt. Bij mij ging het namelijk niet helemaal goed. Dat ging zo. Maurits had een collega, plus haar wederhelft uitgenodigd om bij ons te komen eten. Lekker makkelijk denkt Maurits dan, want Pauline regelt het wel. Alleen neemt de druk bij mij dan aanzienlijk toe. Dat komt door de hoge verwachtingen. Want je gaat toch bij Uit Pauline’s Keuken eten. En het is haar werk (ik verwacht dan dat men zo denkt). Thuis kan ik iedere dag wat anders maken, het een nog ingewikkelder dan het ander. Gaat nooit mis. Maar bij deze pasta met mosselen liep dat helaas anders.
Ik had overdag een aantal afspraken en was dus laat thuis. Een slimme kok bereid zich goed voor. Het toetje stond al in de koelkast. En als voorgerecht had ik Anti Pasti bedacht. Lekker makkelijk. Die bucatini maakte ik dan wel even. In principe is dit een supermakkelijk recept. Echter liep het niet helemaal soepel. Ik had heerlijke bucatini meegenomen uit Italië (je kunt het ook gewoon bij de Appie kopen). De eerste fout die ik maakte, was dat mijn pan ietwat aan de kleine kant was. Daarnaast ben ik niet zo van de kookwekkers. Ik doe dat op gevoel en door te proeven. Het sliertje pasta dat ik proefde was perfect. Al dente, maar ook niet te hard. Dus ik hooide het zo hop bij mijn gestoomde mosseltjes in. Ik probeerde het op zijn Donna Hays’ op te maken en het zag er best aardig uit.
Totdat ik een hap nam en de paste wel heel erg al dente bleek te zijn. Op zo’n moment kan ik wel door de grond zakken. Dus wat doe ik dan, grapjes maken over de al dente pasta. En net doen alsof het zo hoort. Maar ze trapten er niet in, hoorde ik later. Gelukkig maakte de rood fruit tiramisu heel veel goed.
PS je kunt deze pasta ook met spaghetti maken, gaat altijd goed.
Ingrediënten voor 4 personen
300 gr bucatini (of spaghetti)
750 gr mosselen
3 teentjes knoflook
200 gr cherrytomaten
1 sjalotje
Halve rode peper (of een hele als je van pittig houdt)
Scheutje droge witte wijn
Handje peterselie
Peper en zout
Olijfolie
Zo maak je het
Kook de bucatini gaar in ruim water met zout, zoals op de verpakking vermeld staat. Het heeft zeker een minuut of 10 nodig. Proef goed of het gaar is. Giet af en zet apart.
Check de mosselen of de schelpen nog in tact zijn en of ze gesloten zijn. Open schelpen of gebarsten schelpen moet je weggooien. Spoel ze af onder de kraan.
Hak de knoflook en de rode peper fijn. Pel en snipper het sjalotje. Halveer de cherrytomaten. Hak de peterselie fijn en leg apart.
Fruit de knoflook, rode peper en het sjalotje aan in een royale scheut olijfolie.
Voeg de cherrytomaten en de mosselen toe. Blus het af met witte wijn.
Schud de pan een paar keer heen en weer. De mosselen zijn klaar als ze openstaan.
Voeg de gekookte bucatini toe en hussel het door elkaar. Breng de pasta op smaak met wat peper en zout.
Garneer de pasta met mosselen met een flinke hand peterselie.
Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk!
Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD is uit. Met 90 nieuwe lichte en makkelijke recepten. En heb je mijn tweede kookboek al? Bestellen kan hier.

De lekkerste gourmet recepten
Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.
We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.
ik wil het gratis e-bookWas het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan