Sneeuwster taart

Vandaag gaan we even terug in de tijd. Deze sneeuwster taart met advocaatroom stond in de jaren ’90 geregeld bij ons op tafel. Ken je de diepvries versie van Maître Paul nog? Yes die hadden wij dus. Hij wordt trouwens nog steeds verkocht. Maar zo’n taartje maak je ook heel makkelijk zelf. Soms verlang ik echt naar eten van vroeger; de tomatensoep van mijn moeder, zo’n kant en klare cakerol met jam en vanillecrème en de gehaktballen van mijn vader. Nostalgie. Daar hoort deze sneeuwster ook een beetje bij.

Wederom heb ik mijn Blanda bakvorm van IKEA weer uit de kast gehaald. Deze heeft een mooie bolle vorm van zichzelf en daar kan je perfecte biscuits in bakken. Officieel gaat er alleen slagroom en advocaat in. Ik vind alleen dat slagroom zo snel inzakt en daarom heb ik wat mascarpone toegevoegd. Dat noemen ze aangevette slagroom. Daar wordt hij een stuk steviger van en dan kan je boltaartje ook prima even blijven staan op de kersttafel. Naast dit jaren ’90 recept hebben we nog een leuke uit deze tijd gemaakt. Kan jij raden wat het is? Daar moet je nog even op wachten. Eerst deze sneeuwster. Ik ben benieuwd of je het nog kent en wat je ervan vindt.

Sneeuwster

Sneeuwster

Ingrediënten voor 8 – 10 personen
Biscuit
4 eieren
120 gr suiker
100 gr (spelt)bloem
20 gr maïzena

Vulling
200 ml slagroom
100 gr mascarpone
2  el suiker
4 el Advocaat
Poedersuiker

Materialen
Blanda vorm van IKEA 20 cm

Zo maak je het 
Begin met het maken van het biscuit. Verwarm de oven voor op 160 graden (hetelucht).

Klop met een mixer de eieren en de suiker luchtig. Klop het liefst een minuut of 10. Het is de bedoeling dat het een romige lichtgele massa wordt.

Spatel de bloem en de maïzena voorzichtig door het eimengsel.

Vet de Blanda bakvorm in met een bakspray en giet het beslag in de vorm.

Bak het biscuit in het midden van de oven in ongeveer 45 minuten gaar. Het biscuit is klaar als een satéprikker er schoon en droog uitkomt. Laat het biscuit volledig afkoelen (je kunt dit ook een dag van tevoren maken.)

Halveer het biscuit met een mes.

Klop de slagroom met de suiker luchtig. Voeg als je van zoet houdt, gerust een lepel extra suiker toe. Voeg halverwege de mascarpone toe en klop dit mee zodat het een egale luchtige vulling wordt.

Bestrijk het onderste gedeelte van het biscuit met de helft van de mascarpone slagroom vulling.

Sneeuwster

Meng de andere helft van de vulling met de Advocaat. Verdeel de advocaatroom over de slagroom. Houd iets achter ter garnering. Doe dit in een spuitzak.

Van het bovenste gedeelte van het biscuit ga je een ster maken. Snijd deze 8 x in, tot ongeveer 2 cm van de rand.

Leg het bovenste gedeelte op de sneeuwster en druk het iets aan. Trek de punten iets uit elkaar zodat er ruimte ontstaat. Vul deze holtes op met de resterende advocaat-room.

Garneer de sneeuwster royaal met poedersuiker.

Serveer meteen of bewaar de sneeuwster tot gebruik in de koelkast. Je kunt hem max 3 dagen bewaren in een kartonnen taartdoos.

Sneeuwster

Sneeuwster

 

 

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stem)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download het gratis ebook vol herfstrecepten
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in