Gevulde dadels met geitenkaas
Wil je eens wat anders serveren bij de borrel dan een blokje kaas, worst of een toastje met salade? Probeer deze super simpele gevulde dadels met geitenkaas eens. Het is bijna net zo makkelijk als het snijden van blokjes kaas en het ziet er uit alsof je uren in de keuken hebt gestaan.
De combinatie van de zoete dadel is erg lekker met het zoute van de Parmaham en de geitenkaas. Het lekkerste is om grote verse dadels te nemen en niet van die hele droge dadels. De verse dadels koop je bij de Turkse supermarkt, maar ook Albert Heijn heeft ze tegenwoordig in het assortiment. Als je niet van geitenkaas houdt, kan je dit ook vervangen voor roomkaas.
Ingrediënten voor 20 st
20 lekkere stevige dadels
150 gr zachte geitenkaas
Parmaham
Zo maak je het
Snij de dadels voor 3/4 in en verwijder de pit.
Vul de holte op met de zachte geitenkaas
Snij de Parmaham in repen en wikkel de dadel in de ham.
Je kan er eventueel voor kiezen om de hapjes nog even kort in de oven te verwarmen, maar koud zijn ze net zo lekker.
Lekker hapje voor bij de borrel.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in