Taco’s met gehakt
Taco’s met gehakt zijn altijd een top-idee als je zin hebt in een snelle, smakelijke maaltijd die je zo naar de zonovergoten straten van Mexico City brengt. Met deze versie geef je het gehakt een lekkere upgrade met een snuf gerookt paprikapoeder. De frisse toppings zorgen voor die extra knapperige touch die je taco’s echt compleet maakt.
Taco's met gehakt: zo serveer je ze
Deze taco’s met gehakt zijn ideaal voor een avondje ‘build your own taco’ met vrienden of familie. Zet alle ingrediënten in vrolijke schaaltjes op tafel en laat iedereen zijn eigen favoriet creëren. Een flinke schep van dat romige cheddar-crème fraîche sausje maakt het pas écht lekker. Serveer er een frisse guacamole en een pittige salsa bij en je hebt meteen de jackpot van de Mexicaanse keuken te pakken.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 personen
- 12 tacoschelpen
- 400 gr gemengd gehakt
- 200 crème fraîche
- 150 gr cheddar kaas
- 2 paprika's, rood en groen
- 1 tomaat
- 4 snoepkomkommers
- 1 krop ijsbergsla
- 1 bosje koriander
- 2 bosuitjes
- 1 ui
- 500 ml passata
- 1,5 el tomatenpuree
- 1,5 el taco kruiden
- olijfolie
- peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Haal de schil van de ui en hak fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een diepe koekenpan op middelhoog vuur en fruit de ui 2-3 minuten.
Voeg het gehakt toe aan de pan en bak tot het gaar is. Roer de tomatenpuree, passata en de taco kruiden erdoor en laat het circa 8 minuten zachtjes koken, tot je een dikke gehaktsaus overhoud. Breng op smaak met peper en zout.
Maak de rode en groene paprika schoon, halveer en verwijder de pitjes. Snijd de paprika’s, tomaat, komkommer en ijsbergsla in stukjes. Verwarm de tacoschelpen zoals aangegeven op de verpakking.
Maak een kaassaus door de cheddar kaas en crème fraîche samen in een steelpannetje op te warmen tot de kaas is gesmolten. Blijf roeren tot de kaas volledig gesmolten is.
Vul de tacoschelpen met het gehaktmengsel, sla, komkommer, tomaat en paprika. Schep het kaassausje erover. Hak de koriander en bosuitjes fijn en strooi over de taco’s met gehakt als garnering.
Variatietips
Houd je van een beetje pit? Gooi er dan een gesneden jalapeño of een flinke snuf chilipoeder bij. En voor de veggie-lovers: vervang het gehakt door vega-gehakt, gekruide linzen of pulled jackfruit. Net zo lekker, en je mist het vlees helemaal niet!
Bewaartip
Als er al iets overblijft (wat bijna een wonder zou zijn…), bewaar het gehaktmengsel dan apart in een luchtdichte bak in de koelkast. De toppings kun je ook los bewaren. Even opwarmen en je hebt de volgende dag weer een taco-feestje op je bord!
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in